Opskrift: Solbærmarmelade

Det er lige gået op for mig at jeg fuldstændigt har glemt at udgive dette indlæg – så her kommer det en smule forsinket..

Så har vi haft gang i gryderne herhjemme igen 🙂 Denne gang har vi plukket solbær fra buskene i haven og lavet solbærmarmelade 🙂

foto 2 (50)

Opskrift på solbærmarmelade

  • 1 kg bær
  • 4 dl vand
  • 500gram syltesukker
  • Atamon

Pluk solbærrene og rens dem for stilke o.s.v. Hvis du sier bærrene fra som mig til en børnevenlig udgave, så er det dog ikke nødvendigt da de vil blive sorteret fra der 🙂

Put i en gryde med 4 dl vand og kog op.

Smag til med syltesukker. Jeg bruger syltesukker istedet for almindelig sukker, da der er pektin i, som gør marmeladen tyk. Tag af kogepladen og tilsæt atamon.

Hæld igennem si, hvis du vil lave en børnevenlig udgave uden bær (jeg kan nu også bedst lide marmelade uden bær – måske jeg ikke er blevet voksen endnu 🙂 ).

Hæld marmeladen på glas (dem har du selvfølgelig skoldet inden). Marmeladen skal først opbevares i køleskabet, når den har været åbnet. Man siger den kan holde sig helt til året efter, hvor du laver en ny portion 🙂

foto 3 (44)

foto 4 (36)

Hvis du har lyst til at følge mig på Bloglovin, så kan du finde mig lige her, Facebook her og på instagram lige her (eller bare søg på @tvillingernesmor)

 

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?