Ammepude.. Hvilken skal man vælge?

DIY: Sådan sætter du et møbel i stand

foto 3 (23)

For lidt tid siden fandt jeg dette møbel i en genbrugsbutik. Jeg synes egentlig selve møblet var super fedt, men det var noget medtaget og trængte til en ordentlig omgang.

foto 2 (22)

foto 3 (21)

Jeg startede med at vaske møblet ned i en blanding af salmiakspiritus og vand (1/5) – det tager alt det gamle skidt og olie som sidder i træet.. Jeg brugte en køkkensvamp og en klud til at tørre efter. Gør det gerne udendørs og med handsker – salmiak spiritus er ret krads og skidtet løber virkelig af møblet, så det bliver let noget rod indenfor.
Prøv og se en forskel i farven på billedet nedenunder.
foto 1 (23)

foto 3 (22)

Herefter var jeg faktisk i tvivl om jeg skulle male møblet hvidt eller købe noget teaktræ møbelolie, for at gøre møblet mørkere.. Jeg havde egentlig stadig ikke helt bestemt mig, da jeg tog i Bauhaus, for at købe ind. Men mens jeg gik derude blev jeg enig med mig selv om at forsøge mig med Trip Trap Køkkenbordsolie i Maghoni farve 🙂
foto 4 (20)foto 1 (21)foto 2 (21)

Møblet har fået 3 gange olie.Først slibes let med sandpapir inden første omgang olie. Herefter påføres et lag olie – tørre et sted ud, så påføres lidt mere. Efter 20 minutter fjernes alt overskydende olie med en ren bomulds klud. Efter en time er olien hærdet og endnu et lag olie kan påføres og trinene gentages 🙂 Alt står beskrevet tydeligt på bøtten, så der er ikke noget at være i tvivl om.
Her er resultatet 😀 Vil man have lysere/mørkere resultat giver man jo bare en gang mindre eller en gang mere.
foto 1 (24)
foto 2 (24)

Indkøbsliste:

 • Salmiakspiritus
 • Klude og svampe til at vaske og tørre af med og gummihandsker
 • Trip Trap Køkkenbordsolie (Maghoni farve)
 • Pensel

Hvis du har lyst til du følge med på facebook her og instagram lige her
Bloglovin’ finder du her :D

6 kommentarer

 • Hanne

  Hold op hvor er det blevet flot!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Rasmussen

  Virkelig flot resultat. Det vil jeg afprøve herhjemme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er helt vild med den. Sælger du? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • VILDT flot! Hvornår i alverden når du den slags?
  Anne
  http://www.faktorfobi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tvillingernesmor

   Tak 😀 Jeg tager det altid i små bidder – en halv time der og en time der.. Projekterne tager lidt tid og de fleste når at blive færdige 😉 Det er virkelig min hyggestund – elsker at gå og nusse med det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tvillingernesmor

   PS Sikke en masse lækre varer du har på shoppen. Den kendte jeg slet ikke, så godt du kiggede forbi 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ammepude.. Hvilken skal man vælge?