15 positive ting ved at få tvillinger – Nanna Pretzmann
Give-away: Graphic baby

15 positive ting ved at få tvillinger

IMG_3441.JPG

Faktum er, at da jeg først blev gravid med Blobberne var responsen på, at der gemte sig to i hulen faktisk nærmest altid negativ. Puha det bliver hårdt, i får slet ikke sovet, du kan ikke amme, de bliver født for tidligt o.s.v o.s.v.. Faktisk var det også ofte negative bemærkningen vi modtog, da Blobberne var kommet til verden og over i en barnevogn. Faktisk har vi flere gange oplevet at få at vide at folk havde ondt af os og at det var synd for os.. Her har vi altid tænkt WHAT?! Forstår folk slet ikke hvor heldig man er, når man får to babyer på en gang. . Ja TO guldklumper på en gang, hvor heldig har man lov at være?! 😀 Jeg skal ærlig indrømme at jeg faktisk blev rigtig ked af det over alt den negativitet, så hermed et indlæg med de første 15 positive ting, som faldt mig ind, når jeg tænker på at få tvillinger 😀 Det kunne jeg godt selv have haft brug for at læse, da jeg var gravid med pigerne 🙂 Og vil da lige understrege at der er mange flere 😛

 • Kun en graviditet og dobbelt op på gevinsten – det er da win/win
 • To babyer i armene efter fødsel – dobbelt op på lykkefølelse
 • Mors numse ser meget mindre ud med en tvillingebarnevogn 😀
 • Dobbelt kærlighed
 • Dobbelt op på alt – kys, grin, kram og smil.
 • Dobbelt op på det første af alting – at gå, det første ord
 • Dobbelt latter og liv i huset
 • At opleve det specielle bånd de har sammen ret tidligt og opleve hvordan det udvikler sig. Vores havde f.eks. deres eget sprog sammen inden de snakkede med os.
 • De har altid en legekammerat i nærheden og kærligheden imellem dem
 • Frie hænder til mor, når de underholder hinanden og senere leger sammen
 • To som løber dig i møde i vuggestuen og giver kram
 • Man bliver god til at planlægge og strukturere
 • Man lærer at tænke kreativt og løse udfordninger
 • At finde ud af man godt kan klare det
 • Jeg er blevet bedre til at acceptere at alting ikke skal være perfekt – hverken rengøring eller mig

 

Læs også

Tvillingefødsel: Blobbernes vej til verden 

Forskellen på en tvillinge- og en singleton graviditet

Min perfekte uperfekte krop

 

 

25 kommentarer

 • karin

  Nemlig det er ikke synd for os med tvillinger. Nu vel er man til tider meget på. Men har aldrig mødt nogen med tvillinger der var parat til at give en væk. Når man står i det vokser man med opgaven, præcis som alle andre der får en udfordring i forbindelse med at de bliver forældre.
  Vi har været så heldige at få tvillinger for 3 1/2 måned siden. Og oplever præcis som dig at folk nærmere har medlidenhed med en. Hvilket gør det næsten pinligt, når vi for 117 gang forsikre dem om at så er det ikke hårdere og jo vi får vores nattesøvn og ja jeg ammer fuldt ud. Må nogen gange næsten undskylde at vi ikke er ved at dø, så vi kan leve op til deres forventninger.
  Ved godt nogen ikke har så nemme børn som os. Og heller Ingen garanti for det fortsætter, men det der er gået godt, kommer ikke skidt igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis Karin 😀 Selvfølgelig kan det til tider være skide hårdt – det er jeg også sikker på det er, når de kommer en af gangen. Men man finder jo løsninger og får det til at fungere og når man kigger på de to fyldes man jo af kærlighed og ikke en tanke om det er synd for en.. Det ville være rart, hvis folk tænkte på det nogen gange 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Megagodt indlæg – og fatter altså ikke, hvad der sker for folk, der kommer med sådanne kommentarer… Jeg har altid ønsket mig at få tvillinger 🙂 Det skete så ikke, men jeg synes alligevel, det er SÅ sejt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ...

  Super godt indlæg! 🙂 jeg kender ikke mindre end 5 hold tvillinger, og er selv trilling. Og det søskende bånd man har til hinanden kan slet ikke sammenlignes med søskende som er født med mellemrum. Dem som mener det må være hårdt med tvillinger og har så ondt af forældrene, burde prøve at snakke med nogle forældre til voksne tvillinger, for så er jeg helt sikker på at de ikke har haft det hårdere end så mange andre forældre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Nemlig!!!
  Elsker at have tvillinger. De er en gave (næsten) hver dag. Men kan sagtens huske nogle af kommentarerne – det første år bliver SÅ hårdt, du kommer aldrig i bad osv…
  Der har selvfølgelig været hårde dage, men der har været 100x flere gode dage. Nu er mine drenge snart 7 og er lige startet i skole. Skulle jeg gøre det om, ville jeg til en hver tid have tvillinger igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis – selvfølgelig er der hårde dage. Det har alle forældre, men det er jo det hele værd i sidste ende 🙂 Ville absolut gerne have tvillinger igen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Hej 🙂 hvor er deres fine sky bluse fra ? Er det natbluse ?

  Øv jeg først så ej sikke lej rabat nu.
  Hilsen Celina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Celina 🙂
   Det er en strikketrøje fra Zara 🙂 Den er købt i deres webshop 🙂 Lige nu kan du bruge rabatkoden “tvillinger20” hos Smartkidz.dk og få 20%, men de har desværre ikke så meget Ej Sikke Lej 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg er så heldig at ha to store piger på 21 og 18 og så mine skønne guldklumper på 3.5.
  Synes helt bestemt det er nemmere at få tvillinger end at få to børn med 2.4 år imellem. Den store bliver da vildt meget glemt i alt babyhalløjet.
  Tvillingerne vænner sig til at “vente” fra starten.
  Og så er det bare en total bonus at ha store børn når der kommer to på engang.
  Jeg ELSKER at være tvillingemor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Lykken er…..dobbelt !!
  Har selv for tidligt fødte tvillingepiger på 5 år og kan kun nikke genkendende til kommentarerne som vi har fået både før- under- og efter, fra mange sider. Man kan da ikke ønske sig noget bedre, end at blive beriget med 2 guldklumper på én gang! Om det var hårdt da de var helt små, tjae det var det vel nok, men alle de positive og gode oplevelser har da forlængst fortrængt de hårde dage og nætter!
  Dejligt lige at læse lidt erfaringer og positive tanker fra andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Nemlig! Det er godt nok 27 år siden jeg fik tvillinger, men kan godt huske hvor skønt det var . Syntes nu ikk det var hårdt!! Idag har de stadig det specielle bånd og kan ikke undvære hinanden for længe af gangen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett

  Så godt skrevet;). Er selv mor til hold livlig tvilling drenge på knap 6 år. Og kan kun alt for godt husk folk negativ kommentar, 🙁 da jeg havde fået den sammen smør med ih hvor bliver det hårdt med 2 små og blabla begyndt jeg simpelthen at svar. Næ jeg tror det havde hvert hårde hvis tvillingerne var kommet som barn nummer 2-3, nu da de er de først har jeg ikke noget at samligne med. Det var bare så frustrende som vordende mor og nybagt mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det var nemlig vildt frustrerende – især hørte jeg meget “godt det ikke er mig” og den hadede jeg virkelig. Mest fordi det virkelig viste at folk bare ikke forstod hvor heldig jeg selv følte mig 😉 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Hej tvillingernes mor.
  Det er dejligt og læse de positive ting ved tvillinger.
  Min kæreste og jeg fik igår til NF scanning den kæmpe store overraskelse, at vi venter tveægget tvillinger. Jeg fik helt ærligt et chok. Og er ved at få det placeret 🙂
  Og jeg begynder og føle mig lidt speciel. Der er to. TO!!!
  Nu skal jeg bare tænke lidt ud af boxen i forhold til alt skal bære i to.
  Mon ik jeg/vi vokser med opgaven 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Rie 🙂 Stort tillykke – hvor er det fantastisk 😀 Og specielt.. Vores er jo 3 lige om lidt (hvor blev tiden af), og når jeg ser deres helt specielle bånd, så føler jeg mig så heldig. Tænk den dag de kommer til verden er du så heldig at få to i armene. Overvældende ja. Fantastisk ja 🙂 Hvis du ikke allerede kender dem, så er der flere facebook grupper kun til tvillingemødre. Blandt andet Tonis tilbud til tvillinger (gode rabatter på tøj), skønne tvillinge mødre og tvillingegruppen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Andersen

  Meget genkendeligt! Jeg har også fået den med “godt, det ikke er mig”… Og jeg tænker altid “Ja, godt det ikke er dig, men MIG!” så sent som i dag, var der en fremmed på stranden (mens jeg gik med tvillingerne på 2 år og deres ældste bror på 9), der sagde at hun var SINDSSYGT glad for, at hun aldrig havde fået tvillinger. Jeg vendte mig om, sendte hende mit største smil med en ungerne på hver arm og sagde at det er “double the joy”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Andersen

   … Og i øvrigt kan jeg hilse og sige, at det er LANGT hårdere at have ét barn, der skriger hele tiden end 2 (som min søn nr. 2 gjorde), der ikke gør

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanguak biilmann

  Dejligt at vide at nogen har oplevet, det jeg også oplevede, da jeg var gravid med mine tvillinger. Det er sjældent at møde nogen, i grønland, der har fået tvillinger ( det er først nu flere og flere får tvillinger) der har haft meget positiv oplevelse af at være gravid med tvillinger. Deres oplevelser var , at deres tvillinger var for tidlige fødte, og nogen måtte flyes til nuuk (største by i grl.) fordi der var komlikationer med tvillingr graviteten…osv osv. Jeg selv bor i Ilulissat (jakobshavn, 3 største by i grl) og måtte flyers til nuuk for at føde, fordi der er mere risiko ved at skulle føde tvillinger… ja, næsten hele graviteten har jeg været bange for at skulle føde for tidligt og om der skulle være komplikationer ved fødsel osv osv… men jeg fødte selv tvillingerne uden komplikationer, og det var dejligt da den første baby kom ud, Og den anden. Den bedste oplevelse nogensinde! Og med to dejlige drenge, som har deres eget personlighed, og charme 🙂 når jeg tænke tilbage, så tænker jeg, hvorfor overhovedet var jeg bange?? Jeg skulle ikke havde lyttet til de få tvillinger forældre der havde oplevet deres tvillinge gravitetet, istedet skulle jeg havde lyttet til mig selv og min krop. Til de kommende tvillinge forældre, nyd jeres gravitetet og tænk på om jeres tvillinger holder hinanden i hånden i jeres mave 🙂 selv også dem der får tveægge, måske danse de sammen i maven 😀 lidt barnlige skal man tænke hvad mon de lave i jeres mave 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  En gang er jeg selv kommet til at lave sådan en åndssvag kommentar til en vordende tvillingefar – og jeg skammer mig! Men jeg var selv lige blevet mor til et enkelt barn og syntes det var enormt hårdt.
  Nu venter jeg så selv tvillinger, så jeg håber, du har ret i alt det positive (og at de sover mere end min første! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke <3
   Mine tvillinger sov klart bedre end deres lillesøster. Hun sov hurtigere igennem end de gjorde, men havde en periode på over et halvt år, hvor hun vågnede hvert kvarter og skreg. Der var de klart lettere, selvom de var to 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Give-away: Graphic baby