Uld – jeg har brug for jeres erfaringer? – Nanna Pretzmann
Få 20% rabatkode til Smartkidz.dk hos Tvillingernesmor.dk

Uld – jeg har brug for jeres erfaringer?

Okay, here we go.. Vi har aldrig brugt uld til pigerne. Ikke fordi jeg ikke vil, men det er ligesom bare aldrig blevet.. Men nu bliver lillesøster jo ikke født om sommeren som Blobberne, men om vinteren, så jeg tænker alle tre måske skal prøve uld denne vinter.. Pigerne var snottet stort set hele sidste vinter og jeg har hørt uld skulle være godt mod det?!
Her er det i kommer ind i billedet.. Jeg vil virkelig gerne høre jeres mening og erfaringer om/med uld, så smid den gerne i en kommentar herunder 😀
Massere af spørgsmål har jeg også:
Er uld pengene værd? Altså gør det en forskel om man bruger det?
Skal det være ren uld, uld/bomuld eller uld/silke? Og har alle dele samme effekt?
Og sidst, men ikke mindst, hvis i bruger uld – hvilket mærke køber i så?

Håber i har lyst til at dele jeres erfaringer med mig 😀

IMG_0536.JPG

9 kommentarer

 • Tina

  Jeg køber uld/bomuld bodyer og undertrøjer i bilka. De er lækre, men tror uld/silke er endnu mere skønt… Ved ikke hvor godt det hjælper, men mine piger er meget varme så bilder mig selv ind at de suger bedre end bomuld så de ikke bliver så nemt syge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette C

  Jeg kunne ikke leve uden uld til mine børn!
  Det vigtigste for mig er at der ikke må være bomuld på indersiden. Det ødelægger uldens gode egenskaber. Ud over at varme, transporterer ulden nemlig også vand væk fra kroppen. Så hvis barnet enten sveder eller tisser igennem, bliver det alligevel ikke koldt i det våde undertøj.
  Nogen synes at uld kradser, og vælger derfor alligevel bomuld på indersiden. Efter min mening er det blot et spørgsmål om at vælge blødt nok uld. Eller købe uld med silke i. Har dog ingen gode råd omkring hvilke mærker du skal vælge for at få det ekstra blødt, da mine drenge ikke er sarte over for ganske almindeligt uld (som jo aldrig er direkte ikke-blødt når det er lavet til børn).

  Til gengæld har jeg lidt styr på billigt uld, da jeg aldrig har nogen penge. Nameit it laver pænt uldent undertøj til billige penge. Kvikly laver bodys i ren uld til ca 99 kr pr stk. Og pigeudgaven er smuk fuchsia i farven. Desuden er der en Facebook side der hedder “uldtøj til børn og voksne” el lign. Hun syr bodys, undertrøjer, leggins osv i blød merino. Hvis du vælger den neutrale farve mener jeg det kun koster 75 kr for en body.

  Mvh effekt: prøv selv at gå med ulden undertrøje i 14 dage, og skift så til bomuld ugen. Du vil hurtigt kunne mærke at du er koldere om brystet på en ubehagelig måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Husker selv uld fra min barndom som noget forfærdenligt, som kradsede og var meget ubehageligt. Tror det er derfor jeg aldrig er kommet i gang med at bruge til pigerne, men kan jo godt høre det har mange gode egenskaber og tænker det er værd at give et forsøg, hvis der er den mindste chance for vi slipper for en vinter fyldt med snot igen 🙂
   Tak, for tip om hvor det kan købes til en fornuftig pris – det er noget jeg kan li’ 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Vi bruger uld/silke fra Iobio som nattøj. Det er fantastisk! Blødt, lækkert og holder ham dejlig lun. Han er et varmt barn, så det har været svært at finde nattøj til ham, for hvis han har heldragt i bomuld på, så bliver han altså for varm og svedig. Men hvis han har mindre på, så bliver han kold! Han har langærmet body og bukser på i uld/silke om natten, og er hverken for kold eller varm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Vi bruger Uld fra Joha, hvilket vi altid har været meget tilfredse med. Det uldtøj man køber i Bilka og Føtex, bliver produceret ved Joha, men er en billigere kvalitet, men stadig ganske udemærket.
  Vi bruger både uld/bomuld, ren uld og uld/silke. Hvis det er ren uld, så køb i ordentlig kvalitet, ellers kradser det. Uld/silke er super lækkert og er nok det jeg foretrækker. Uld/bomuld synes jeg let kan blive for varmt under en trøje, hvis der tonses/leges i vuggestue eller dagpleje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har en pige på 4 år, og har altid brugt uld til hende. Hun har 7-9-13 aldrig været meget syg, og jeg er sikker på at uld tøjet hjælper på det. Jeg bruger uld fra september til marts, nogen gange før/senere. Jeg bruger uld/bomuld, fordi jeg synes det er mest lækkert. Jeg køber det som regel i Føtex og Kvickly, hvor det tit er på tilbud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få 20% rabatkode til Smartkidz.dk hos Tvillingernesmor.dk