Elsker du dine børn lige meget? – Nanna Pretzmann
Der er blevet så koldt..

Elsker du dine børn lige meget?

Elsker du dine børn lige meget?

Elsker du dine børn lige meget?

For et stykke tid siden faldt jeg over en tråd på facebook (jeg holder det anonymt hvor), hvor en mor spurgte andre mødre om de elskede deres børn lige højt? Jeg blev faktisk ret overrasket over at læse at mange blankt indrømmede at have et yndlings barn. At de kunne mærke de bare elskede et barn højere end det/de andet/andre. Må indrømme jeg endda blev lidt ked af det på deres andres børns vegne, for de må da kunne mærke at der er en favorit.. Altså at de er mindre elsket end deres søster eller bror? Også selvom det kun er en lille smule? Og at deres mor skriver det i en offentlig rum, hvor de måske en dag selv googler sig hen og læser det.. Okay ved godt oddsene for det sker er meget små, men alligevel. Tænk sig hvis man selv fandt over et gammelt brev (ja i min årgang ville det altså være et brev, for min mor kunne umuligt have skrevet det på facebook 😛 ), hvor ens mor skrev hun elskede din bror/søster højere end dig.. Hmm selvfølgelig tænker jeg ikke at man fortæller sine børn det, hvis man har det sådan.. Men jeg kan da egentlig også godt forstå at man har lyst til at dele de følelser med nogen, for det er jo sådan man har det.. Og at dømme efter hvor mange der i tråden skrev de havde det sådan, så er det jo langt fra ualmindeligt – jeg har bare aldrig hørt nogen sige det før.. Men måske er det lidt tabu?!
Selv forstår jeg ikke helt det med at have en favorit blandt børnene. Jeg kan ærligt og med hånden på hjertet sige, at jeg elsker mine børn lige meget. Jeg kunne aldrig vælge en favorit, for jeg har ikke en. Jeg vil dog sige at jeg elsker dem på helt forskellige måder eller det er vel for helt forskellige ting/karaktertræk. Mine tøser er nemlig som dag og nat – virkelige forskellige af både sind og udseende, så det ville være umuligt ikke at elske forskellige ting og kvaliteter hos dem, for de indeholder jo slet ikke kun det samme. Men jeg elsker jo netop deres personlighed og forskellighed og at de er så forskellige som de er.. Jeg kunne slet ikke forestille mig at kunne vælge en frem for den anden.. Det kunne jeg ikke!
Men for at vende tilbage til den nævnte tråd, så var der, som nævnt, faktisk virkelig mange der skrev til trådstarter at de havde det på samme måde som hende – altså havde et favorit barn, som de bare elskede lidt mere.. Det har jeg altså gået og tygget lidt på, for da jeg nærmede mig enden af tråden følte jeg nærmest jeg var helt mærkelig, fordi jeg slet ikke har det sådan.. Men selv efter at have gået og tygget på det og vendt og drejet det i mit hoved, så forstår jeg altså stadig ikke det her med at have et favorit barn? Så kære jer derude – hvordan har i det? Elsker i jeres børn ligemeget? Hvis i har en favorit – hvad er det så der gør barnet til favorit? Ligner det jer f.eks. mere, kan i lettere forholde jer til det barn?!
Indlægget her er ikke på nogen måder ment som “bank oveni hovedet” til forældre som har det anderledes end mig.. Jeg forstår det bare ikke helt. Og man bliver jo aldrig klogere, hvis man ikke spørger 😛

6 kommentarer

 • Mette C

  Jeg har der helt som dig. Elsker mine drenge helt forskelligt og helt lige højt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke selv børn, så på den front kan jeg på ingen måde snakke med på.
  MEN, jeg kan orientere om det fra barnets side. Min mor har aldrig haft en favorit eller elsket nogle af os 4 børn mere frem for de andre. Dog har min far altid haft min lillesøster som “favorit barn”. Desværre har han også været åben omkring det og har fortalt os det op til flere gange både i barneår og voksenår. Det gør ondt at vide, at han foretrækker en af ens søskende fremfor os andre. Så, hvis man har det sådan, burde man ihvertfald hverken fortælle eller vise sine børn det. Men måske opsøge noget professionelt hjælp, så man kan finde ud af, hvorfor man har det på dette måde, da man ikke burde elske forskelligt eller lave forskel på sine børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej det er jeg rigtig ked af at høre. Kan slet ikke sætte mig ind i hvordan han har det og at han kan finde på at fortælle det til jer. Det synes jeg sgu ikke er ok!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke selv børn, så på den front kan jeg på ingen måde snakke med på.
  MEN, jeg kan orientere om det fra barnets side. Min mor har aldrig haft en favorit eller elsket nogle af os 4 børn mere frem for de andre. Dog har min far altid haft min lillesøster som “favorit barn”. Desværre har han også været åben omkring det og har fortalt os det op til flere gange både i barneår og voksenår. Det gør ondt at vide, at han foretrækker en af ens søskende fremfor os andre. Så, hvis man har det sådan, burde man ihvertfald hverken fortælle eller vise sine børn det. Men måske opsøge noget professionelt hjælp, så man kan finde ud af, hvorfor man har det på dette måde, da man ikke burde elske forskelligt eller lave forskel på sine børn..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er blevet så koldt..