NannaPretzmann.dk
En lille natlampe

Opskrift på græskarboller med ristede græskarkerne

Opskrift-på-græskarboller
Igår lavede vi Halloween græskar (se her) og havde jo dermed en masse fyld og kerner, som jeg synes det var synd at lade gå til spilde. Derfor er her en opskrift på græskarboller med ristede græskar kerner. De er altså gode 🙂

IMG_1079.JPG
Opskrift på ristede græskarkerner

Skyl græskarkernerne i en si og læg dem på en bageplade. Drys med groft salt og bag dem ca 20-25 minutter i ovnen til de er gyldenbrune. De smager fantastisk som en lille snack, men er også perfekt som pynt på græskarboller.

IMG_1087.JPG

Opskrift-på-græskarboller
Opskrift på græskarboller med ristede græskarkerner

16 stk.

800 gram hvedemel
4 tsk bagepulver
200 gram smør
100 gram sukker
4 æg
2 dl mælk
Revet/skåret græskar indmad – ligesom med gulerod eller rosiner tilsætter du den mængde du synes er passende. Vi har brugt rimelig meget, da vi godt kan lide bollerne bliver lidt “svampet”. Vær opmærksom på at dejen bliver mere og mere klistret jo mere du tilsætter, så det kan være nødvendigt at tilføje mere mel.

Bland mel, sukker og bagepulver. Smør blandes i og æg, mælk og græskar tilsættes.
Del i 16 lige store stykker. Formes til boller og lægges på en bageplade.
Pensl med æg eller mælk og drys med de ristede græskarkerner.
Bages 20 minutter ved 200 grader.

IMG_1084-0.JPG
Fyldet strakte sig også til en omgang af disse græskar muffins – opskrift her

IMG_1225-1.JPG

   

4 kommentarer

  • Line Andreasen

    Hej, jeg kan ikke se hvornår græskarindmaden skal i samt hvor meget. Kan du præcisere det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Hansen

    Skal der ingen gær i ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nej der er bagepulver i, men brug den anden opskrift på græskarboller jeg har liggende. Der er meget bedre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille natlampe