Amning – av for h.. Nogle gode råd? – Nanna Pretzmann
"Jeg skal være storesøster" gave

Amning – av for h.. Nogle gode råd?

IMG_2351.JPG
Jeg er super glad for at amning er ved at være oppe at køre med Lille S. Efter det ikke lykkedes med Blobberne betyder det ekstra meget at det lykkes denne gang. Derfor har jeg tidligere – inden fødslen – spurgt jer efter gode amme råd. Og dem skal i have tak for (se indlæg HER) 🙂 Lanolin creme er min nye bedste ven, for hold op hvor er de babser bare smadret og ømme. Det gør jo vildt nas at amme pt.. Jeg har haft gang i varmepuden på kanonkuglerne – også i håb om dem ville tage noget af spændingen.. Haha ved ikke hvad de ligner pt.. Det hjælper en anelse. Og så bruger jeg suttebrikker..
Men andre gode råd? Tænker nogen af jer måske ligger inde med nogle guldkorn og dem vil jeg da nødigt gå glip af.

32 kommentarer

 • Dejligt amningen fungere bedre denne gang <3
  Mit bedste råd må være – husk de lange varme bade! De bade, hvor man får eventuelle mælkeknuder mv. væk (så er de heller ikke så hårde 😉 )
  Og! Så fik jeg et råd af min sundhedsplejerske – øv dig i at amme liggende… Tanken skulle være, at det er dejligt at kunne når man nat-ammer, men det er også den ammestilling, der giver færrest spændinger i resten af brystet
  (Dermed kan brystet nemmest "tømmes" )

  Held og lykke! Jeg håber, i får et godt ammeforløb.

  Knus
  Annette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh ja de lange varme bade er guld værd – helt klart 😀 Har prøvet det der med at ligge ned, men synes ikke rigtig jeg kan få det til at fungere ordentlig.. Må spørge Sp når hun kommer næste gang. Tak for gode råd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  jeg havde seriøse problemer med smerter i det ene bryst, jeg tog en dag hvor jeg malkede ud og gavresultatet i en flaske, det hjalp med det samme og psykisk gør det meget at man er fri for smerter en dags tid, plus at lille baby vender sig til både bryst og flaske i tilfælde af at papa skal på banen og passe et par timer….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • God ide – det er faktisk også mest mit ene bryst som driller. Af en eller anden grund er det bare ikke helt så godt som det andet..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marius' mor :)

  Mit bedste råd må helt sikkert være – tålmodighed. Det er vildt så ondt det kan gøre på nuværende tidspunkt, men når først de er hærdet, så har det også været det værd (forhåbentlig(!) for det kan jo også blive for uudholdeligt). Det og så evt. spøge SP om baby S ligger ved brystet som
  hun skal – ligger hun “skævt” kan hun sutte skævt på brystet og dermed også på vorten. Det skønt for jer at det kører denne gang <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja tror heller ikke jeg har fået lagt hende helt lige på til start, men det er jeg meget obs på nu, for hold fast revnede vorter gør ondt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessica

  Dejlig blog! 🙂
  Jeg kan også kun anbefale at ligge ned, så bliver brystet tømt ordentligt 🙂 Og så am tit, for jo mere du gør det, jo hurtigere er den ømme periode ovre 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Fisker

  Hvis du får problemer med sår på brystvorterne, kan jeg på det kraftigste anbefale Multi-Mam, som du kan få på apoteket. Det var eneste, som rigtig virkede hos mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har både sår og revner (AV) – bruger lanolin og synes det fungere godt. Men vil da lige tjekke multi-mam også 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan anbefale muslingeskaller på brystvorterne mellem amningerne. Det lyder underligt og ubehageligt, men det virkede for mig sidste gang, og man kan ikke mærke, at man har dem på 🙂 Selvfølgelig var mine brystvorter virkelig ømme i starten, mrn det tror jeg ikke, at man kan komme uden om. Men der var stort set ingen revner. Jeg har fundet dem frem til denne gang også, så nu håber jeg, at de også virker godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mit bedste råd( og er seriøst erfaren på det der amning og smerter) er at sikre at baby har den korrekte sutteteknik- at der bliver svøbet godt om vorten og munden er godt åben. Jeg måtte tage fat i undermunden og ligesom krænge, ikke kun underlæben, men hele undermunden ordentligt op. Baby vænner sig hurtigt til den rigtige teknik og begynder at sutte korrekt af sig selv. Derudover en god ammestilling hvor der ikke bliver hevet for meget i brystvorten!!
  Tålmodighed- og hold ud for det er bare det hele værd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt sikkert det er det hele værd 😀 Er obs på sutteteknik nu.. Desværre lidt for sent efter vorterne er helt ødelagt, men man kan straks mærke, når baby har rigtig fat – det gør knap så ondt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey du! Jeg er selv kommet dertil, hvor jeg er stoppet med at amme Jonas, efter han blev 6 måneder. Mit råd til dig er: Stop med amme brikker imens det gør ondt (Hvis du overvejer amning uden). Jeg lavede den “fejl”, at jeg startede med ammebrikker (Jonas kunne ikke få fat først 🙁 ). Så gjorde det ondt i 14 dage, og jeg mener, jeg græd snot! Så stoppede jeg med dem, fordi at Jonas godt kunne sutte uden (og sikke noget bøvl de er…..), og så gjorde det ondt, helt forfra igen!

  Skån dig selv, og ryk over til almindelig bryst, så snart baby kan sutte ordentligt! Også er en god massage af brysterne inden amning, guld værd 🙂

  Held og lykke! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gud jeg havde slet ikke tænkt på jeg skulle starte forfra uden brikker igen.. Vi bruger dem fordi S er tunge sutter.. Uden dem sutter hun bare på sin tunge, men har faktisk ikke prøvet i nogle dage nu om hun kan uden

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Drop brikkerne medmindre du har revner. Og smør vorten med Lansinoh HVER gang baby har spist! Sid med brystet fremme og lad det få lidt luft efter du har smurt.
  Til sidst er der kun at tilføje; hold ud! Tre uger, så er brysterne hærdede. Tre hårde uger, men dog kun tre uger, og det er det hele værd <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Massage under varmt vand, f.eks. under bruseren. Den første gang jeg ammede gjorde det ONDT i de første fire uger, men så var brysterne ligesom også blevet hærdet og så kørte det. Så fat mod!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou Damgaard

  Åh, beton-brysterne – kan alt for godt huske dem! Jeg skulle malke ud, da August startede med at tabe sig efter fødslen, og da jeg skulle trappe ned med udmalkningen, blev mine bryster så hårde, at jeg faktisk døjede med at løfte dem ud til siden, fordi det spændte helt ud i armen. Jeg lod den varme bruser skylle ned over babserne, mens jeg masserede dem. Ved godt massage også øger produktionen, men jeg var nervøs for en omgang brystbetændelse. Jeg ammede jeg forskellige stillinger alt efter, hvor brysterne føltes spændte, og det var virkelig genialt! Nul knuder i mine bryster på noget tidspunkt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er for sindssygt så hårde de bliver. Seriøst de blev helt firkantet, fordi de blev mast sådan op ad hinanden 😛 Heldigvis er de ikke så hævet mere nu og bare det i sig selv gør de ikke er så ømme. Jeg masserede mens jeg ammede, for var også bange for at få brystbetændelse. Men lader til det hjalp og heller ingen knuder her 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffie

  Da jeg ammede mine to var danskvand min bedste ven 😉 jeg dyppede brystvorterne i danskvandet, og flashede dem så indtil de var tørre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt atr høre det er lykkedes denne gang! Fik det aldrig 100% op at køre med nr 1. Nr. 2 slap dem aldrig (pigerne er som nat og dag…). Jeg tænker at du er godt på vej og der kan være en uges tid hvor det gør fu….. nas, men så går det over igen. Har du ikke haft mulighed for at snakke med en amme-coach? Jeg ved at de i Århus kommune tilbyder det specielt til de der har haft problemer den første gang. Måske din egen kommune har noget tilsvarende? De plejer at have nogle gode tricks vedr ømhed osv. God arbejdslyst:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sådan en har jeg aldrig hørt om. Det tror jeg ikke de har i Rebild kommune, men vil hører min sp ad 🙂 Tak for tippet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder vel som en meget “normal” start 🙂
  HVIS og kun hvis det begynder at gøre ondt op i brystet sådan i jag og sår og revner ikke vil hele så skal du være opmærksom på om det kunne være en svampeinfektion. Det kan være svært at “se” men gør sindssygt ondt og så er det bare ikke godt når der ikke heles.
  Og de der muslingeskaller er der altså både for/imod, så ville anbefale at undersøge lidt om dem inden du bare kaster dig ud i at bruge dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  For mig hjälp det mirakuløst at baby fik vinklet hovedet korrekt under amningen, så forsvandt smerterne efter 1 døgn. søg evt på laid back amning, det var min hjælp

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej er lige faldet over din blog 🙂
  Jeg investerede i en lækker stor ammepude fra Doomooo. Den kan formes så baby kommer højt op og ligge og det er nemmere at få hele brystvorten lirket ind i munden på barnet. Samtidig får man også en hånd fri så man evt kan drikke, blogge, skifte tv kanal osv mens man ammer og får tankerne afledt fra smerten. Puden gav også nogle gode ammestillinger fordi barnet ligger så højt. Man sidder mere ret med ryggen. Jeg havde ofte smækket stænger op på sofaens chaiselong, lagt puden godt og så var det egentligt kun de første minutter der gjorde ondt. Og når min lille pige var færdig kunne hun sådan set blive liggende på puden og sove med min beskyttende hånd i ryggen og jeg kunne samtidig også slappe. Kan klart anbefales 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, jeg har en søn som er 2 uger yngre end din lille S 🙂 jeg kan anbefale “tilbagelænet amning”. Det er dokumenteret at det giver færre revner og sår, da barnet ikke “hænger” i brystet, som hvis man sidder lige op. Barnet kan også bedre regulere mængden af mælk der kommer ind i munden, og jeg synes også man nemmere kan have øjenkontakt. Og så smører jeg brystvorterne med kokosolie, har aldrig haft det mindste ondt (udover spændinger da mælken løb til). Jeg bruger ikke tilbagelænet amning hele tiden, men et par gange om dagen. Læs mere her: http://www.foedeklinikmaia.dk/anne-blog/amning-der-virker/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg skal være storesøster" gave