Amning – jeg har smidt håndklædet i ringen – Nanna Pretzmann
Lille S og jeg hygger i sofaen idag

Amning – jeg har smidt håndklædet i ringen

IMG_2351.JPG

Så kom dagen hvor jeg opgav amning. Føler det er lidt tabu belagt at åbne op om, da jeg ofte fik trælse kommentarer med tvillingerne om, at jeg ikke ammede dem (til trods for jeg jo gerne ville lykkedes det bare ikke oveni den for tidlige fødsel). Men jeg synes ikke det skal være tabu –  jeg føler virkelig jeg har gjort mit for at få det til at fungere, men mælken forsvandt fra den ene dag til den anden på den ene babs og et par dage senere på det andet og nu har jeg bestemt at stoppe. Så nu er det officielt – Lille S er flaskebarn og ved i hvad. Jeg har det faktisk ok med den beslutning. Det bliver jeg så ligesom også nød til eftersom babserne er totalt tomme (og nu bare ligner et tebrev med en 5 i bunden;).. Jeg troede egentlig ellers at det ville lykkes. Da jeg var indlagt med den lille trut, så faldt mælkeproduktionen drastisk, men så snart vi kom hjem steg den igen. Jeg havde helt styr på ml osv, da jeg malkede ud og hun fik flaske, så vi var sikre på hun fik nok. Dette i samråd med hospitalet. Dog steg hendes sult behov så hurtigt at jeg ikke kunne følge med og vi supplerede op med erstatning, for hun åd virkelig.. SP blev faktisk lidt overrasket over de mængder hun kunne indtage – men det var jo bare godt, for hun fik jo indhentet sin kurve på bare en uges tid.. Selvfølgelig er det ærgerligt ovenpå kampen med ømme babser, revnede og blødende brystvorter og vågne nætter, at det ikke lykkes. Men det er nu engang sådan det er og jeg føler jeg har gjort det jeg kunne for det skulle lykkes. Bad mom?! Ja det vil nogle helt sikkert synes, men jeg er dog sikker på hun ikke tager skade af det – det er vist mest mor som er påvirket af det. Faktisk sagde overlægen på børneafdelingen at der ikke var nogen forskel på om hun fik erstatning eller modermælk (han troede det ville blive nødvendigt med erstatning allerede på hospitalet, da det åbenbart er helt normalt at mælken forsvinder, når mor stresser. Og det gjorde jeg jo – min datter var syg!). Aner ikke om der er nogle undersøgelser der bakker det op?! Anyways, så fik hun 4 uger med min mælk og jeg gjorde mit bedste. Hellere en baby på erstatning end en sulten baby 😉

20 kommentarer

 • Noahs mor

  Lyder ret meget som mig… Som en amme jordemoder på sygehuset sagde til mig: baby har brug for omsorg og kærlighed. Om det er mme eller din mælk kommer meget længere nede på listen! Så drop bekymringerne, og glæd dig i stedet over, at far også kan få nærhed med baby ved fodring 🙂 tak for indlægget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  En god mor sidder ikke i brysterne og du skal ikke have dårlig du har jo prøve alt hvad du kunne så er det jo et +at nu kan far også være med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Man skal helt sikkert gøre det, man føler er bedst! Og jeg mener bestemt heller ikke, at man er en dårlig(ere) mor fordi man giver erstatning. Tværtimod er det da langt bedre at lytte til babys behov end at slås med det!
  Dog synes jeg det lyder underligt at en læge har sagt, at skidtet er det samme. Ernæringsmæssigt ja, men modermælk indeholder nu engang antistoffer, der booster immunforsvaret, så helt det samme er det jo ikke – hvis det var, tror jeg mange ville springe direkte til flasken fremfor de smerter amningen medfører i starten 😉
  Summasummarum bør ingen af delene være tabu; man bør have lov at amme, hvor man nu engang befinder sig, og man bør have lov at give flaske uden at blive set skævt til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var hvad han sagde, men måske han bare ikke synes jeg skulle have det dårligt med det, hvis mælken forsvandt på hospialet, da det åbenbart ofte er noget som sker.. Og tak – det ville være rart at slippe for kommentarerne omkring det, da man jo også selv ville ønske det var anderledes 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  🙂 Ja, så må ammepolitiet komme efter dig, hvis de har lyst, men luk af for det!! Du skal jo for søren da nyde din(e) pige(r) og det kan man ikke når noget så fatalt som maden ikke fungere! Så hvis flasken virker, så er det det der skal til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nybagt mor

  Sys du har gjordt det rigtige, så hatten af her fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina sørensen

  kender følelsen ❤️ ammede tre børn uden problemer men nr 4 ville bare ikk lykkes

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og sådan skal det være. Det skal kunne fungere for alle parter. Så må andre lukke r*ven.. Baby skal have mad og være glad og det samme skal moren være.. Og tak fordi du siger det højt, måske det kan være med til at nedbringe tabu..

  Hilsen en mor der har tog samme beslutning med barn nr 1 efter 8 uger med hospitalsindlæggelse også. Har så ammet den lille til han var 7 mdr så..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det kunne faktisk være rart hvis andre gjorde det 😉 Jeg håber det kan åbne lidt omkring det. Det er jo overhovedet ikke nødvendigt på nogen måde at blive banket i hovedet, når man i forvejen synes det er en hård beslutning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Man skulle ikke tro at amning var så svært, men for hulen der er mange faktorer der skal gå op…
  Jeg måtte også opgive amningen, ikke fordi jeg manglede mælken, men fordi lillepigen ikke ville sutte.

  Og jeg er ikke en dårligere mor af den årsag!
  Og det er du i hvert fald heller ikke, det vigtigste er at din dejlige lille pige bliver mæt hver dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er også overrasket over hvor svært det er. Hold da op en kamp. Men du har helt ret – hun bliver mæt hver dag og det hele fungere nu, istedet for det er en kamp med tårer hver dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dianna

  Ved selv hvordan det er havde mælk til min datter den første uge men derefter var der bar ikk mere men har måtte høre rigtig meget for det men havde heldigvis en rigtig god sundhedsplejeske der var god til at sige min datter jo havde fået det vigtigste råmælk så det hjalp men alt respekt til der må opgive for det er heller ikk altid bar lige til glædelig jul til alle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Poulsen

  det lyder fuldstændigt som mit forløb med sygdom hos bebs og stress og først og fremmest ikke nok mælk. Det er så svært at tage det sidste skridt med at sige farvel til amningen, og selvom det er irrationelt, så sidder man desværre tilbage med følelsen af at være en dårlig mor….
  Det hjælper heldigvis at se sin lille udvikle sig helt normalt på MME..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille S og jeg hygger i sofaen idag