Opskrift på kagehus – Nanna Pretzmann
I wish... Mine julegaveønsker

Opskrift på kagehus

opskrift på kagehus
Findes der noget mere julet og hyggeligt end et honningkagehus?! 🙂 I hvert fald er det en af de ting, som jeg synes er fantastisk hyggelig, men aldrig har prøvet at lave – så bær lidt over med resultatet 🙂

Opskrift på kagehus

50 gram smør
25 gram farin
100 gram sukker
150 gram sirup
1/2 spsk kanel
1 tsk ingefær
1/2 spsk natron
1,5 dl mælk
1/2 kg hvedemel

Pynt
Icing (æggehvide og flormelis) og farvepasta (købes HER) til at farve icing
Slik
Krymmel

Tilbehør
Kagehus udstikkere (købes HER)

Smelt smør, farin, sukker og sirup sammen – husk ved svag varme. Tag gryden af komfuret og rør krydderier og natron i. Lidt efter lidt tilsættes mælken. Afkøles helt. Herefter kommes melet i, men ikke det hele, da dejen kan blive for stiv. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Så skak dejen tildækket i køleskab til næste dag.
Når kagehuset skal laves rulles dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og stikkes ud med udstikkerne. Herefter bages kagerne øverst i ovnen, til de er svagt lysebrune. Afkøl kagerne på en bagerist.

Bagetid
Ca. 12 min. ved 200°.

IMG_2983.JPG

IMG_2984.JPG
I de Kagehus udstikkere jeg havde købt medfulgte guide til at samle og pynte huset 🙂

opskrift på kagehus

opskrift på kagehus

Opskrift på kagehus

 

Find flere opskrifter lige HER 😀

4 kommentarer

 • Tine

  Wow sikke et flot hus! Sådan noget får jeg nok ikke lavet foreløbig… Du er ret kreativ i forvejen, ikke?
  Jeg har for nylig fundet frem til din blog, som jeg synes er vildt god! 🙂 Jeg har selv tvillingepiger på 14 måneder, så det er selvfølgelig især dén del, der interesserer mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, men er nu ikke særlig tilfreds 😉 Jeg bager meget – mest småkager osv med pigerne og så gør vi lidt ekstra ud af det. Det synes de er så sjovt 🙂
   Så er du også en af de heldige 😀 Dejligt du har lyst til at følge med 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tin

   Jeg glæder mig helt vildt til, at mine tøser kan være med til at bage – håber de gider… Hvornår startede du egentlig med det? For jeg tænker, at der er lidt tid til endnu:). Selvfølgelig har jeg det, jeg synes bare det er fedt at der er en tvillingemor, der har en blog 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tror jeg helt sikkert de gør 🙂 Hmm det er efterhånden ved at være længe siden.. Før de fyldte to år.. De ville så gerne være med i køkkenet og selv lave noget, så vi tænkte de da bare skulle have lov.. Så får de små opgaver eller sidder bare med på køkkenbordet.. Det er altså så hyggeligt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I wish... Mine julegaveønsker