Svensk juleskinke – Nanna Pretzmann
Opskrift på nissepis

Svensk juleskinke

Svensk juleskinke 835ed844-b7fd-411a-b8b3-8bb7f5ca712bsvensk juleskinke

I min familie er det tradition at vi spiser Svensk juleskinke juleaften. Det skyldes at min mormor stammer fra Sverige. Faktisk kom hun til Danmark, fordi hun mødte min morfar. En lækkerhaps af en håndværker, som hun ikke kunne stå for 😀


Læs også: Mine favorit julefilm eller julepynt, vol kæmpe


Hvis i ikke har smagt Svensk Juleskinke kan jeg fortælle at den er himmelsk og faktisk tager det næsten hele december at lave den. Den skal nemlig ligge i lage 2-3 uger før den tilberedes. Selvom vi i år ikke skulle være hos min familie eller hjemme (for ja jeg har selvfølgelig ført traditionen videre og min mand elsker også juleskinke nu), så ville vi altså ikke undvære, så vi blev enige om at lave en til juledagene 😀 Og skulle i få lyst til at afprøve om det er noget for jer, så tænker jeg at jeg vil dele opskriften på Svensk Juleskinke med jer. Selv køber jeg juleskinken hos Slagter Holmberg i Vejgaard. Han ved nemlig lige præcis hvordan jeg vil have den. Han kalder den forresten en dråbeformet skinke, hvis det kan hjælpe, når i skal på udkig efter den. Det er nemlig ikke alle der ved hvad sådan en Svensk Juleskinke er for en 🙂

Opskrift på Svensk juleskinke

Saltlagen

3 liter vand

400 gram farin

500 gram groft salt

3 tsk knust enebær

6 laurbærblade

10 hele nelliker

Vand, farin og salt koges sammen. Tilsæt krydderierne og lad lagen afkøle inden du lægger skinken i. Her skal skinken så lægge minimum 14 dage og gerne 3 uger.

Svensk juleskinke

Når skinken tages op så skal den koges i 50 minutter pr kg. Jeg koger skinken i vand, hvor jeg har tilsat løg skåret i kvarte, gulerødder, laurbær blade, hele nelliker og hele peberkorn.

Efter kogningen lader du skinken køle af, hvorefter du pudser fedtet af den. Så skal skinken have glaseringen på inden den skal i ovnen.

Glasering

1 Æggeblomme

1 spsk Sirup

1/2 spsk Sennep (honning Diijon er super god til formålet)

1 spsk Kartoffelmel

2-3 spsk rasp

Blandes til du har den rette balance mellem sennep og sirup, altså surt og sødt. Jeg har skrevet ca mål på opskriften.

Raspen skal drysses over, når du har puttet glaseringen på skinken.

>> Følg også med på Instagram <<

Juleskinke

Ovnen varmes op til 200 grader og den svenske juleskinke sættes nederst i ovnen og bages ca. 15 minutter eller til den er gylden i glaseringen.

Velbekom 😀

svensk juleskinke opskrift

Find også opskrift på // Farmors vaniljekranse // Brunkager // Pebernødder // P-tærter med Dumle // Ris a la mande kage // Jule cheesecake // Daim islagkage // Toffifee cheesecake //

 

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på nissepis