6 tips til sovende tvillinger (babyer) – Nanna Pretzmann
Sp besøg, fastelavn og en rabatkode til jer

6 tips til sovende tvillinger (babyer)

Ikke fordi jeg er nogen guru eller søvn coach for den sags skyld og havde jeg fundet den ultimative løsning på babyer, som er svære at putte eller ikke vil sove, så sad jeg ikke her, men var på jordomrejse med min familie, for alle de penge vi havde tjent på desperate forældre rundt om i verden 😀 For ja jeg er faktisk ret sikker på at de fleste forældre, som kender til børn som ikke vil puttes/sove, ville betale i dyre domme for et guldkorn med garantieffekt.. I know I would 😉 Man bliver jo desperat, når de små bare ikke vil sove..
Herunder har jeg samlet de 6 tips, som set i bakspejlet, var det som virkede allerbedst for os, da tøserne var mindre 😀 Hvis du ligger inde med et guldkorn, som du vil dele med andre forældre, så smid endelig en kommentar nedenfor – jeg er sikker på det kunne bringe glæde hos andre forældre. Måske er det lige det der virker hos dem. Faktum er jo at børn er vidt forskellige og fordi disse tip har virket hos os, så virker de måske slet ikke hos andre 🙂 Nogle gange var det også forskellige ting som var det rette hos os – alt afhængig af dagen/aftenen og bebsernes sindstilstand..

Inden putningen begynder er det selvfølgelig vigtigt med mætte og tilfredse babyer og rene numser. Maven skal være fyldt ellers er det dømt til at mislykkes, når småsultne små babyer folder sig ud og tjekker hele stemmeregisteret ud.

6 tips til sovende tvillinger

Tip 1: Da Blobberne var helt spæde faldt de ofte i søvn under aftenflasken og vi kunne forsigtigt ligge dem over i sengen. Da de blev lidt større og ikke længere faldt i søvn under natflasken, som nu var vælling (bedre mæthed), så lavede vi hurtigt et fast putteritual på samme tidspunkt hver dag, for at skabe en rytme hos dem 🙂 Vi havde en uro med musik, som spillede en enkelt nummer og for det meste sov de så 🙂 Faste rammer skabte tryghed og faste soverytmer. Når vi brød rytmen gik der ged i putning/sovning. Oftest med meget skrigende børn til følge.

Tip 2: Hvis de havde svært ved at falde til ro oplevede vi det ofte kunne hjælpe (især den ene) at blive rullet i dynen og vugget. Varmt og trygt = sovende baby 😀

Tip 3: Vi ville aldrig have kunne undvære vores sansegynge. Totalt undværlig i puttesituationer med kun 1 sæt hænder og to babyer som vil vugges. Iøvrigt altid genialt at få børn til at sove i. Blobberne elskede de vuggende bevægelser.

Tip 4: Slår det andet fejl tog vi nogen gange baby på skødet, med baby ryggen mod vores mave, holdende om baby maven og vuggede fra side til side. Tror det var de beroligende bevægelser, hjertelyd og det at de ikke blev lagt ned, som narrede dem i søvn uden de nærmest selv opdagede det.

Tip 5: en puttebamse – vores har Peter plys bamser, som de er blevet puttet med siden de var små og som giver dem en kæmpe tryghed. Faktisk er vi totalt bange for de en dag bliver væk, for vi har ikke kunne opstøve nogle magen til og de er virkelig uundværlige.

Tip 6: lidt brok og utilfredshed er ok før man springer ind til bebsernes. Gråd er (i min verden) ikke okay at undlade at reagere på. Sengen/søvn skal være trygt og børnene vide at mor og far stadig er der til trøst. Nogle aftener har vi holdt i hånd indtil pigerne har sovet, fordi de havde behov for den ekstra tryghed. Selvfølgelig skal man ikke lade det blive en uheldig vane, men i nogle perioder søger børn bare tryghed mere end i andre. Og det synes jeg da man skal imødekomme. Det har i hvert fald aldrig været dårligt givet ud hos os 🙂
Ingen godnat og sov godt metode her – men det er selvfølgelig op til den enkelte hvad de mener er bedst for deres barn 😉
Dog har vi fastholdt meget, at når det er sovetid, så er det sovetid, så selvom vi trøster, så foregår det i/ved sengen. Og det virker til det har givet pote, for pigerne ved de ikke kommer op igen, når først de er puttet. Men også at de altid kan få kram og kys ad libitum 😀

Håber der var en enkelt tip eller 2, som var brugbart for dig 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sp besøg, fastelavn og en rabatkode til jer