En jyde i København #1 – Nanna Pretzmann
Fødselsberetning: Da lille S kom til verden

En jyde i København #1

(null)
Kender du det? Man ankommer til København og pludselig føler man sig som jordens største bonderøv? Jeg har været i København massere af gange siden jeg var barn og først på denne uge var jeg en tur ovre på øen og her lagde jeg igen mærke til nogle ting, som adskiller sig genvaldigt fra Aalborg, hvor vi bor 🙂 Eller vi bor jo ikke lige frem inde i Aalborg, så den der med bonderøv er altså god nok 😛

Når man som jyde ankommer til Kjøbenhavnstrup (jaja nu kan vi jo ligesom godt gå linen helt ud), så bliver man overrasket over :

– Hvor jysk man selv taler. Aner ikke hvordan det kan blive ved med at overraske mig, men det gør det. Seriøst pludselig kan jeg selv høre, at det lyder som om jeg har en kartoffel i munden imens jeg forsøger at snakke og prøve ikke at sige træls alt for mange gange 😛 Og hvad sker der for at københavnere bare snakker et toneleje højere og generelt meget hurtigere. Til sammenligning lyder det som om jeg er ved at falde i søvn, når jeg laller derud af i mine sætninger.

– det er noget sværere at finde vej og pludselig er man på vej til Sverige, fordi man stoler blindt på gps’en, som man åbenbart ikke har tastet helt rigtigt på 😀 Det var i hvert fald Ringsted vi egentlig ville til..

– Der findes butikker kun med Donuts. SERIØST KUN MED DONUTS!! Hvor fedt er det lige. I kan nok fornemme at jeg elsker donuts – men jeg anede slet ikke de fandtes i så mange varianter.. En hel butik I tell you!! 😀

– Den vilde trafik. Der er jo seriøst cyklelister og fodgængere über alles og de kører/går vildt. Virkelig vildt. Heldigvis var det min søster bag rattet og hun er lidt af en loose canon i trafikken og passede lige ind. Jeg sad så ved siden af og prøvede at undgå et angstanfald.. Ja ja overdrivelse fremmer forståelse, men det går altså vildt for sig 😛

– Til events er der ofte bobler og fine små snacks. De steder jeg plejer at komme får de fleste sig en håndbajer og vin, hvis man er lidt “fin” på den 😉 Generelt mingler (man har vel lært sig lidt “seje” ord) man vist lidt på et andet niveau i København og gør en tand mere ud af events.

– Hvor meget københavnerne små snakker, selvom man ikke aner hvem hinanden er. Jeg er lidt mere vant til at man ikke sætter sig ved siden af fremmede i bussen eller taler til dem i køen i supermarkedet. But why not? Det er da super hyggeligt med en lille sludder over køledisken, hvis man lige er i det humør.

– eller måske nærmere forvirret over ekspedienter pludselig taler engelsk til en. I Aalborg ville det aldrig ske. Så internationale er vi jo slet ikke på de kanter.

More to follow…

Har du sjove historier fra København, så send dem gerne til min mail tvillingernesmor@outlook.dk, så deler jeg gerne på siden. Selvfølgelig anonnymt 😀

 

Hvis du har lyst til du følge med på facebook her og instagram lige her
Bloglovin’ finder du her :D

6 kommentarer

 • Hanne

  Haha præcis. Og selvom man følte sig så smart i tøjet hjemmefra, så synes man pludselig ikke det samme mere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Hansen

  Hej 🙂

  Jeg har en historie jeg simpelthen bliver nød til at sende til dig 🙂

  Tak for et godt grin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Wessman

  Hahaha, det er virkelig sjov læsning. Hilsen en Københavner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha ja det kunne jeg forestille mig 😀 Du er nok vant til rund forvirrede jyder som ligner nogle der er landet på en fremmed planet 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsberetning: Da lille S kom til verden