Fastelavnsboller med creme & hindbærskum – Nanna Pretzmann
3 lette frisure på under 10 minutter

Fastelavnsboller med creme & hindbærskum

(null)
Den lækreste opskrift på fastelavnsboller (vandbakkelser) med creme og hindbærskum. Selvom det tager en smule længere end almindelige fastelavnsboller, så er de bestemt det værd. De smager nemlig fantastisk.

Opskrift på fastelavnsboller

Ca 15 stk

Vandbakkelser
2 dl. Vand
100 g Smør
100 g Mel
1/2 tsk Salt
3 Æg

Creme

1 æg
1 spsk. sukker
½ vaniljestang
2 spsk. maizena
2,5 dl mælk

Hindbærskum
1/2l fløde
Hindbær eller hindbærmarmelade

Evt glasur (laves af flormelis eller kakao pulver og æggehvide)

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Kog vand og smør i en gryde, hæld melet i imens du rører kraftigt rundt. Rør indtil dejen er “glat”, og tilsæt herefter salt og rør æggene i et ad gangen.
Så lader du dejen køle lidt af.
Når den er kølet en smule tager du 2 spiseskeer og laver cirka 15 toppe med god plads imellem på en bageplade (med bagepapir). Bages i midten af ovnen i 25-30 minutter. Du må ikke åbne lågen de første 15-20 minutter, da vandbakkelserne let kan falde sammen.
Creme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Æg, sukker, maizena og vanilje piskes sammen i en gryde. Mælken kommes i og bringes til kogepunktet under konstant omrøring. Når cremen er blevet tyk, tages cremen af blusset og drysses med lidt sukker for at undgå at der dannes skind. Lad cremen køle hurtigt af.
Hindbærskum:
Pisk fløden med 3-4 spsk hindbær eller hindbærmarmelade

Skær vandbakkelserne over. Læg en klat creme i midten. Put hindbærskummet i en sprøjtepose og fyld vandbakkelserne. Sæt låget på.

Pynt evt med glasur. Hvis du gerne vil have lyserødt glasur som matcher hindbærskummet, så brug farvepasta (kan købes HER)

Velbekom 😀 Og OBS så er det wienerbrød på billedet, men altså vandbakkelser i opskriften. Fik ikke taget et billede af vandbakkelserne, men synes de var bedre 🙂

 

VIND GAVEKORT PÅ 500,- TIL FASTELAVNSKOSTUMER 

 

// Opskrift på Bounty cheesecake (uden husblas) HER //

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 lette frisure på under 10 minutter