Kyllingewraps med stegte løg, grønsager og yoghurt dressing

Hjemmelavede karameller på kun 8 minutter

IMG_4247.JPG
Det her er måske verdens farligste opskrift, fordi det pludselig er så let at lave flødekarameller og de smager gudeskønt 😀

Opskrift på hjemmelavede karameller

1 dl fløde
1/2 dl lys sirup
2 spsk glykose sirup
2 tsk vanille
50 gram sukker

Bland ingredienser sammen i en skål, som tåler høj temperatur i mikroovnen. Den skal gerne være høj, for blanding bruser op.
Sæt i mikroovnen på fuld hammer i 5 minutter. Tag ud og rør rundt. Sæt tilbage og giv 2 minutter mere.
Tag ud og hæld i et fad med bagepapir og lad det køle inden du skære ud i passende stykker 🙂
Vend i flormelis, når de er kølet og inden de puttes i en bøtte, så de ikke klistre sammen.
Næste gang vil jeg prøve og bruge nogle smarte hjerteformer jeg har set hos Dekorationsshoppen. Det kunne da være super sødt med hjemmelavede hjerte karameller 😀 Og perfekt til at lave til Valentinesday – ret corny og ved min mand vil grine af mig 😛

IMG_4244.JPG

IMG_4243.JPG

Husk og deltag i konkurrencen

Gå til opskrift på hjemmelavede chips

Gå til sjove opskrifter med børn

30 kommentarer

  • Tine

    Nu er det anden opskrift du lægger ud, som jeg er nødt til at prøve snarest muligt..! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • fru Olsen

    Hvor mange bliver der? Hvis jeg skal lave til min mand og til arbejdet 🙂 Træls at stå med en million men også surt kun at have 20 ud af en portion 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er en lille portion, som der kun bliver en 15-20 stykker ud af 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • fru Olsen

      Så er de lavet, nemt 🙂 Hældte dem i en hjerteform. Gid jeg kunne vedhæfte billede, de blev så fine 🙂
      Næste gang vil jeg forsøge med lakrids og evt. en gang med kakao.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja det er virkelig let at lave dem 🙂 Du må gerne sende billede til min mail tvillingernesmor@outlook.dk – vil rigtig gerne se 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • fru Olsen

      Det gør jeg lige med det samme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak for billede ☺️ De er blevet så flotte 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    hej hvor længe har du massen til at stå til køl inden du skærer ud i stykker? Har lavet en dobbeltportion somhar stået i køleskab i ca 6 timer og kan stadig ikke skære fordi det er for blødt… Har jeg mon gjort noget forkert?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Tanja 🙂 Så længe burde det ikke tage. Mon det ikke er blevet varmt nok? Når man har givet det anden gang i mikroen, så kan man både se og mærke konsistensen er blevet tykkere, når man rører rundt. Blev dit sådan?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tanja

      Nej det var vist ret tyndt i det. Har taget det ud af køleskabet her til morgen og det er stadig lige så flydende som i går – så det er røget i skraldespanden. Prøver lige engang til med lidt længere tid i mikroen☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lykkedes det Tanja?☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

    Vanille er det vanillesukker eller vanillestang/korn? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Lyder lækkert 🙂 men tænkte om man kan lave dem i ovnen??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ulla

    Hej 🙂 jeg har prøvet din opskrift, den første blev aldrig “stiv” og den jeg har lavet nu er blevet ligesom som bolcher 🙂 skulle de ikke være bløde i det ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa 🙂 Det lyder til første portion har fået for lidt og den anden kan jeg ikke forklare. Jeg har kun prøvet at det ikke stivner ordentlig, hvis det ikke har været varme nok op.. Måske det bedre lykkes for dig i en gryde istedet? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • ulla

      Hej igen 🙂 kunne være jeg skulle prøve i en gryde. Hvornår ved jeg at det er klar ?
      Men skal lige være sikker, de skal være bløde i det? Altså sådan nogle som klistre i tænderne, heheh.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jep de skal være lækker bløde 🙂 Ovre på min mad blog har jeg en gryde opskrift.. De bliver vanvittigt gode http://homemade-blog.dk/2015/07/24/saltkarameller/ 🙂 Der er også beskrivelse af en test til om de er færdige 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    “Sæt i mikroovnen på fuld hammer i 5 minutter”, skriver du……..?? 😉
    Hvor mange watt er det på din micro?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Kan man erstatte glukosesirup med lys sirup?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hejsa har du et fif til at få dem skåret pænt ud. Mine hænger lidt fast i kniven og syntes det giver en lidt træls kant. Har du en opskrift på chokolade flødekarameller

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

    Kan karamellerne laves uden microovn?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingewraps med stegte løg, grønsager og yoghurt dressing