At blive mor for anden gang – Nanna Pretzmann
Spar 40% på legekøkkenet

At blive mor for anden gang

Eller faktisk for tredje gang. Faktum er jo at jeg/vi var så heldige at blive beriget med hele to babyer i min første graviditet. Så derfor er jeg jo egentlig blevet mor for tredje gange for snart 4 mdr siden.
Men hold op hvor er det anderledes at blive mor anden gang. Det er det i hvert fald for mig. Jeg synes det er lettere. Meget lettere. Jeg har så meget mere tiltro til mig selv og mine evner som mor og så er Lille S altså en meget let baby. Hun er nærmest altid et stort smil. Sov igennem for første gang for 1,5 mdr siden. Hun er dog begyndt at vågne igen om natten. Men hey tvillingerne var altså 8-9 mdr før de sov igennem første gang, så et barn der sover igennem, så tidligt, er altså ren luksus 😛 Da vi fik pigerne var jeg jo nærmest et nervevrag. Det skyldes selvfølgelig til dels også deres tidlige ankomst (læs HER), men også min egen usikkerhed. Gjorde jeg det godtnok? Gjorde jeg det rigtige? Det tænker jeg selvfølgelig stadig over, men det er på en helt anden måde nu. Jeg ved vi gør vores bedste. Engang imellem fejler vi, men vigtigst af alt, så tager vi fejlene til os og kommer videre derfra. Vi har tre sunde, trygge og skønne piger, som allerede har et fantastisk omsorgs gen og jeg er så stolt af dem alle tre!

Mine største bekymringer under anden graviditet var hvorvidt pigerne ville føle sig svigtet, om det var for tidligt med en søster og om de ville være interesseret i deres søster. Det er gjort helt til skamme. Lige efter jul gjorde jeg status på hele den her at blive storsøster ting (læs HER) og det har ikke ændret sig spor siden. Forholdet til lillesøster er stadig fantastisk. Hvis noget bliver de mere og mere interesserede i hende, jo mere hun reagere på dem. De elsker f.eks. lige p.t. at hun snakker tilbage og griner 🙂

Noget andet jeg er helt sikker på er også at den ro vi udviser ved at blive forældre igen helt sikkert smitter af på bette skiden og gør hende rolig. Hun er simpelthen så mild af sind. Det kan nå at ændre sig mange gange endnu, men indtil videre er det vores billlede af hende.

Hvordan oplevede du det, da du blev forældre for anden gang? Lettere? Hårdere? Lad mig endelig høre om jeres oplevelser 🙂

At blive forældre og forholdet til lort – læs mere HER

Om at føle sig som mor lort – læs mere HER

 

4 kommentarer

 • Ihh hvor dejligt at det gå godt med dem alle 3 og at de har glæde af hinanden <3 Jeg har stadig kun lille Zoey, meen mon ikke der snart kommer en lillebror eller søster 🙂 Eller måske tvillinger 😀 Dog har jeg nok at se til med eventsbysam der snart bliver udviddet med en shop, så det er ikke fordi jeg keder mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor spændene om i skal have en (eller to) mere snart 😀 Jeg følger trofast med hos dig og er en smule misundelig på alt dit overskud til at være kreativ. Hvad skal du sælge i shoppen? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina godiksen

  Synes også helt klart det er nemmere her anden gang. Men jeg er selvfølgelig også blevet 8 år ældre. Usikkerheden er væk og jeg stoler mere på mig selv som mor. Da jeg ventede Johanne liste jeg side op og side ned om ALT!! Det har jeg ikke gjort med Fredrik. Nu tager vi det som det kommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gud ja det med at læse gjorde jeg også MEGET med tvillingerne.. Det gjorde jeg slet ikke med lillesøster. Der havde jeg nærmest knap styr på ugerne mere, fordi fokus lå et andet sted 🙂 Præcis vi tager også tingene som de kommer nu istedet..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 40% på legekøkkenet