Lækre banan snacks med kokos og en anderledes risotto – Nanna Pretzmann
Lav en personlig plakat (gratis)

Lækre banan snacks med kokos og en anderledes risotto

DSC03591De sidste måneder har vi herhjemme testet en actifry for Tefal og jeg vil starte med at sige det har været et hit. Til dem som ikke har hørt om en actifry, så er det en maskine, som bruger luftstrøm og automatisk omrøring, for at tilberede mad. I begyndelsen tænkte jeg bare på sundere pomfritter, da jeg havde set en reklame i tv, hvor de kun bruger 1 ske olie til 1,5 kg pomfritter. Det laver den også til perfektion. Faktisk er de bedre end friture pomfritter, fordi de ikke er så fede og de slår altså ovn pomfritter med flere længder.

Men Actifryen kan faktisk bruges til meget, meget mere og derfor bruger vi den nu flere gange om ugen. Til inspiration findes en app med lækre opskrifter. Bare søg på actifry i din app store. Den er by the way gratis. Det er også i appen, at jeg har fundet opskriften på banan med kokos og en risotto med skinke og ærter. Retterne er vidt forskellige, men lækre, lette at lave og et hit hos ungerne. Derfor vil jeg lige dele dem med jer 🙂

Banan med kokos

3 personer

2 bananer

1 actifry ske med kokos

1 actifry ske med sukker

1 tsk smør

Af med bananskrællet og skær bananen i cirka 2 cm stykker. Miks sukker og kokos med bananerne og put det i actifryen. Tilsæt smør og lad den køre i cirka 15 minutter.

Det bliver det lækreste resultat.

Risotto med skinke og ærter

2 personer

2 actifry skeer med olie

100 g risotto ris

30 g skinke

400 ml kyllinge bouillon

70 g parmesan ost

100 g ærter

Salt

Olie i actifry og giv det 3 minutter. Hæld risene i og brun dem i 2 minutter. Derefter tilsættes skinke og actifryen kører yderligere 2 minutter.

Hæld bouillonen i og kog i cirka 20 minutter. Tilsæt yderligere en halv kop vand, hvis nødvendigt og giv risottoen 15 minutter mere.

Afslut med at tilsæt ærter, parmesan og salt.

DSC03773

 

Vi har også lavet mange andre ting, blandt andet andet rodfrugte pomfritter, kødsovs og kylling med sprød skind. Der er vist kun fantasien, som sætter grænser og i en travlt børnefamilies hverdag, så må det siges at være skønt med lidt udstyr, som gør det hele bare lidt lettere 😀

Læs mere om Actifry HER

 

 

2 kommentarer

 • Camilla Kruse

  Jeg er vild med, at du er begyndt at blogge lidt oftere. YES!
  Og nu har du også lige reddet min fredag aften. Banan snacks’ene sender mig fluks tilbage til ferie i Egypten, hvor banansnacks flere gange var desserten – serveret med vaniljeis 😉 Uhm.. Og risottoen vil jeg også forsøge mig med i aften. Jeg tror, at jeg vil bytte skinken ud med kyllingestrimler, men ellers samme opskrift. TAK! – Også for en dejlig blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak fordi du har lyst til at følge med – det gør mig glad 😀
   Årh god ide med is. Det havde jeg slet ikke tænkt på – det vil vi også have i aften. Tror da det bliver vildt lækkert 🙂
   Er sikker på det bliver super med kylling 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav en personlig plakat (gratis)