Du kan bare aldrig gøre det rigtigt – Nanna Pretzmann
Moaar.. Hvad laver frøerne mor?!

Du kan bare aldrig gøre det rigtigt

Helt ærlig, så kan vi ikke gør det rigtigt. Med “vi” mener jeg de danske børnefamilier. Uanset hvordan og hvorledes, så står der altid en hær af eksperter, meningsdannere, politikere og institutioner klar med deres mening om hvordan vi lever det perfekte familieliv. Og selvfølgelig er de også klar med advarsler, når vi gør det forkert. Og det gør vi selvfølgelig oftest!  

Børn har godt af at komme i institution, men samtidig er det nærmest børnemishandling, når de er der. Vil du gå hjemme med dine børn får de ikke udfordringer nok. Vil du sende dem i institution realisere du dig selv for meget. 

Får de sukker gør du dem tykke. Får de ikke er du helse freak. Der er brug for retningslinjer i institutioner, som diktere hvad der er godt og sundt for dit barn. Den beslutning er for stor for dig, som forælder. Bruger du tid på at motionere, er du ikke et forbillede, men realisere nærmere dig selv og det er egoistisk. Lærer du ikke dine børn at motionere, er det din skyld de er for tykke.

Lader du dit børn spille på ipad, så lære de aldrig at klatre i træer. Lader du ikke barnet spiller, så følger de ikke med i udviklingen.

Dine børn har brug for større frihed til leg, men samtidig skal du være mere nærværende.

Sidder du med din smartphone tager dit barn skade. Præcis ligesom fredagsslik spolere børnene. Faktisk kan de nærmest ende ud som voldspsykopater! Ja, ja sat lidt på spidsen. Men forhåbentligt forstår du hvor jeg vil hen.

Summesumarum, så udelukker det ene altid det andet. Sidste gren på stammen er, om vi burde få flere børn for samfundets skyld? De manglende børn bliver nemlig på sigt et problem for samfundet, mener eksperter. Men come on – er der nogle der virkelig ønsker, at man skal få børn for samfundets skyld? I “min verden” skal børn komme til verden, fordi de er ønsket og fordi man har lyst/overskud til dem. Og det må jo være op til den enkelte om de har lyst og overskud til børn og hvor mange.

Egentlig, tænker jeg, at vi burde holde op med at prøve at presse alle vores meninger ned over hovedet på andre. Fordi det fungere for os, fungere det ikke nødvendigvis for naboen. Men det er sgu da også okay.. Eller hvad?

Læs en god artikel om lige præcis alt dette HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moaar.. Hvad laver frøerne mor?!