Opskrift på hjemmelavet guf – Nanna Pretzmann
Et lille tirsdags tip og fristelse af svage sjæle

Opskrift på hjemmelavet guf

Guf opskriftGuf opskriftJeg elsker is. Som i elsker, elsker, elsker. Gerne i gammeldagsvaffel med hele svineriet på toppen. Det vil sige både flødebolle, syltetøj og guf. Intet mindre kan gøre det!

Men jeg har heldigvis erfaret, at det slet ikke er nødvendigt at stryge til købmanden, hver gang der skal bruges guf til en omgang is. Man kan nemlig sagtens, og meget let i øvrigt, lave det hele selv og nu hvor solen igår, for alvor tittede frem og satte håbet om en snarlig sommer i gang. Så må det da være på sin plads med en opskrift på hjemmelavet guf.
Guffen kan opbevares i køleskabet og holder sig fint et par dage. Omend jeg synes den er mest fluffy den første dag.

Du skifter let smag på guffen ved at skifte vandet ud med f.eks. jordbærsaft, hyldeblomstsaft eller at tilsætte smagsgivere, som f.eks. lakridspulver.

Opskrift på hjemmelavet guf

Portionen giver rigeligt guf til cirka 5 personer

2 æggehvider eller 1 bæger pasteuriseret æggehvide
150 gram sukker
1/2 dl vand (eller f.eks. jordbærsaft)

En smule vaniljesukker

 

Start med at tilsætte vaniljesukker til æggehviderne og pisk æggehviderne helt hvide og stive. Skålen skal kunne vendes på hovedet uden æggehviderne ryger nogle steder!

Kog sukker og vand i en gryde. Det skal koge til sukkeret er helt opløst. Det tager typisk et par minutter. Lad det køle lidt af.

Hæld herefter langsomt sukkervandet i en tynd stråle i æggehviderne, imens du pisker på livet løs.
Pisk i yderligere 10-12 minutter, indtil du har en blank, luftig og lækker guf.

Hvis du vil have smag i din hjemmelavede guf, så udskift f.eks. vandet med jordbærsaft eller tilsæt f.eks. hindbærmarmelade eller 2 teskeer lakridspulver. Jeg tilsætter og smager gerne til, når jeg har pisket cirka 5 minutter.

Hvis du ønsker farve i guffen, så kan du med fordel tilsætte en smule pastafarve, når du pisker.

Guf opskrift

Find også opskrift på // Flødebollelagkage // Snickers islagkage // Daim islagkage // Nicecream //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lille tirsdags tip og fristelse af svage sjæle