Turen går til Bornholm - hvad må vi ikke gå glip af?? 

5 tips til gratis oplevelser med børn i sommerferien

Nu er det jo ikke alt sjov, som behøves at koste penge og vi ved jo alle at en sommerferie med ungerne hurtigt kan dræne kistebunden, for de sidste guldmønter. Imidlertid er der massere af gratis tilbud rundt omkring og ungerne vil med garanti elske det.

5 gratis sommer oplevelser for børn

1. Fange krabber  

Du skal bruge en snor, en tøjklemme og et stykke rullepølse og så er du altså kørende. Tøjklemmen bindes i enden af snoren og et styk rullepølse sættes i klemmen. Man smider klemmen i vanden og vifter lidt for næsen af krabben, som tager fat for at spise rullepølse. Når krabben tager fat, kan msn trække den med op.

Jeg har fanget min del af krabber i Rønbjerg med min gamle arbejdsplads og børnene elskede det. Vi fangede spandevis af krabber, for så venligt at returnere dem igen efterfølgende 🙂 Der er timevis af underholdning i det. Har i lyst kani jo også spise fangsten.

2. Lav bål
Lav et bål i haven og bag snobrød, skumfiduser, pandekager eller popcorn. Mulighederne er mange og der er nærmest intet der slår den lejrskole stemning et bål kan skabe. Ungerne vil elske dig for det. Brug eventuelt også tid på selv at finde pinde til at bage snobrød på og lad ungerne hjælpe med at lave bålet. En omgang bålmad er heller ikke helt af vejen. Eksempel på en ret finder du HER  

3. Legepladser

En fremme legeplads er også en gratis fornøjelse, som ungerne med garanti syntes er skøn. Man kan tjekke udvalget på de kommunale hjemmesider. 

Hvis i hellere vil i skoven, så tjek Naturstyrelsens hjemmeside, hvor man kan finde de mange naturlegepladser, som findes rundt omkring i det danske land.

4. Mal med kridt på terrassen/fortorvet

Kender i de store udendørs kridt i sjove farver? De fåes billigt i de fleste super markeder eller Søstrene Grene. Lad ungerne dekorere terrassen eller fortorvet. Det er væk næste gang det regner.

Du kan købe dem online HER  

5. Havne- og byfester, markeder osv 

I løbet af sommeren holder nærmest alle byer på landkortet i DK byfest/havnefest eller marked og det er jo en fornøjelse at kigge forbi. 
Har du gode tip, så del dem gerne nedenfor, så vi alle kan få glæde af dem.. Det er altid skønt med ny inspiration 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går til Bornholm - hvad må vi ikke gå glip af??