Vi skal da ikke have flere børn.. Skal vi? – Nanna Pretzmann
Om at have store piger og en shoppe tur

Vi skal da ikke have flere børn.. Skal vi?

image

Når vi møder mennesker på vores vej og de ser vores børneflok på 3 og at de ældste kun er 3 år gamle, så er kommentarer, som at “så har i da hænderne fulde”, “puha godt det ikke er mig” eller “jamen så er i da også færdige med at få børn” vi mødes med..

Helt ærligt, så ved jeg ikke hvorfor første indskydelse er en smule negativ ladet. At der er en tendens til at tro at livet er slut den dag man får børn. Altså at det hele bare er så røv og at det er super hårdt at have 3 så små børn.

Jeg kravler strakt til erkendelse – ja for fan’. Jeg synes nogle gange at det er skide hårdt. Mest hvis en af ungerne er syge og oppe det halve af natten. De andre er jo stadig friske dagen derpå og mere end klar til leg og sjov fra det øjeblik de slår øjnene op. Men helt ærlig det er jo så lille en del af at være mor og far. Jeg kan med hånden på hjertet og på allerhelligste spejdeære sige, at det bedste der er sket i mit liv er mine børn. Herregud ja måske er mit liv slut. Men altså kun det hvor jeg stod halvsnalret i gaden (Jomfru Ane gade that is) i en hot kjole (uden blød mor mave) og troede jeg var smart i en fart, imens jeg kylede shots i kloaken. Not so charming, så det græder jeg altså ikke snot over. Snot der lander på min trøje stammer i øjeblikket kun fra en af mine 3 vidundere. Dem jeg har båret under mit hjerte og som jeg nu vil gøre alt i verden for. De har givet mit liv så meget mening og indhold, at jeg altså ikke synes det kun skal fylde, at det nogle gange er hårdt. Jeg vælger at fokusere på det positive. Efter en dag med skrig og skrål, så husker jeg ikke den del, men nærmere den del hvor et smil eller grin ændrede stemningen på et splitsekund.

Det er jo også det mest fantastiske i verden, at være nogens mor og først nu jeg synes mit liv har indhold. Og her hentyder jeg altså ikke til at man skal have børn for at få indhold i sit liv. Jeg mener uden omsvøb, at det var det som gav MIT liv et indhold jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg har ikke en masse karriere mæssige ambitioner. Jeg føler først og fremmest at jeg skal være mor. Alt det andet er for mig sekundært. Jeg respektere fuldt ud at andre ønsker karriere eller nogle helt tredje. Jeg er af den overbevisning, at vi bedst selv ved hvad der gør os lykkelige. Det skal “naboen” ikke blande sig i.

Så når det kommer til børnene, så vil jeg meget hellere snakke om alt muligt andet end hvor hårdt det er. Præcis ligesom jeg synes og iøvrigt stadig gør det, at det var absurd kun at blive mødt af negativitet, da jeg ventede tvillingerne (læs HER).

Faktisk synes jeg det er så fedt at være nogens mor at jeg langtfra kan sige, at vi er færdige med at få børn. Vores familie føles bestemt ikke ukomplet, men hvem siger der ikke en dag er plads til udvidelse alligevel. Min egen mor hepper vist på et fodboldhold fra vores side 😛

Hvor mange børn har i og skal i have flere?

30 kommentarer

 • Jeg har 3 børn og også tvillinger. Derudover har min mand yderligere 5, hvoraf de 2 yngste på 17 og 19 også bor hjemme full time. Da jeg lige havde fået tvillinger (som er de yngste) mødte jeg en dame i netto, som mente det var synd for mig jeg havde fået 2 samtidig. Da jeg så tilføjede jeg havde endnu en 2 år ældre datter derhjemme var hendes forfærdelse total. Tænk at man kan finde på at ytre sig på den måde! Jeg valgte at grine lidt af hendes uvidenhed, men synes det er utroligt hvad folk siger højt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er nemlig utroligt hvad folk kan finde på at sige.. Jeg synes du er heldig 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg har 5 børn ❤️ Tre fra et tidligere forhold og to med min mand.. Det ud over har min Mand to med to forskellige exer.. Jeg har selv 9 søskende og havde svoret jeg ikk ville ha mange børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa

  Jeg har 3 børn. 1 på 15 år og 1 på 11 år. Og en lille efternøler på 2 år. Der var også en del der studsede over at vi ville starte forfra men nogengange går der længere tid end planlagt og jeg er ikke sikker på om vi ikke skal have en mere

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min søster er også en efternøler. 10 år yngre end mig, men vi har det bedste forhold <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi har to piger på 3 og snart 5, og har også tit fået kommentarer om, at så må vi da have nok. Men NEJ. Vi vil gerne have flere børn, jeg er slet ikke færdig med babyer, og æggestokkene klapre som vanvittig når jeg er i nærheden af små vidundere. Heldigvis er min mand af samme holdning, så vi skal nok få nogle flere. Men folk kan slet ikke forstå det, og mener vi er tossede. Men helt ærligt, så syns jeg også at folk med kun et eller ingen børn, er tossede

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Vi har lille Karla på snart 2 år d. 22 November. Og vi er overhovedet ikke færdige med børn. Ønsker 2 måske 3 mere.. :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg har 3 børn to af dem fra et tidligere forhold den ene 4 og den anden 2 1/2 og så har jeg en lille en på 4mdr sammen med min nye kæreste som også har en på 10år fra tidligere, så der er gang i den her når de alle sammen er samlet men jeg elsker det og jeg ville ikke bytte det for noget i verden ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Vi har en dreng på 21 mdr og venter tvillinger (enæggede drenge) til december ❤ og vi vil gerne have 1 mere om nogen år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catharina

  Jeg har 2 dejlig dreng 1 på 7 og 1 der fyldte 5 i dag. Jeg vil gerne ha flere børn. jeg har altid drømt om 4. Men syns også jeg har mødt en del negativ modstand fra omverden omkring det. Jeg mistede et i 3 månede sidste år i september. Jeg syns det har været svar at komme i gang igen med det projekt. Men jeg har vel nogen år endnu. er kun 30.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Vi har 8 dejlige børn i alderen snart 18år ned til 8 mdr og lillesøster er den sidste for nu kan jeg mærke i mit hjerte at vores familie er komplet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har en datter på snart 6 år sammen med min mand. Hun er vores eneste. Det er et valg vi har taget i fællesskab efter en skidt graviditet, akut kejsersnit og efterfølgende en fødselsdepression. Elsker min datter, men gjorde det nok egentlig ikke fra start (og nogen vil her løfte øjenbryn og tænke….skrev hun virkelig det?!). I dag vil jeg ikke undvære hende for noget, men i lyset af at det ikke altid har været sådan, så sætter vi ikke flere børn til verden, for hvad nu hvis uheldet er ude igen og alt bare bliver lort! Af hensyn til den glade lille pige og fantastiske væsen vi har i vores datter, så er jeg ikke villig til at tage chancen….for hvad nu hvis!
  Nogen gange er der dybereliggende grunde til, at folk vælger fra i forhold til at få barn/børn…. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Hatten af for Jer, som får mange børn. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige præcis – vi ved jo bedst selv hvad der skal ske i vores liv 🙂

   ps jeg løftede ikke øjenbryn 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har altid drømt om en kæmpe børneflok, men efter en for tidlig fødsel med akut kejsersnit, fødselsdepression og allergi-barn. Troede jeg ikke jeg skulle have flere. Min mand fik mig dog overbevist om at ham vi havde jo egentlig var ret perfekt, så det kunne vi godt gøre igen 😉
  Jeg blev gravid med lillebror, men desværre gik hans fødsel galt og han døde af komplikationerne under et døgn gammel og jeg selv klarede den på et hængende hår. I dag er jeg gravid igen. Det bliver sandsynligvis min sidste graviditet, da komplikationerne i mine tidligere graviditeter medfører en betragtelig risiko og jeg skal indlægges sidste trimester. Så for os bliver det skæbnen der afgør hvor mange børn vi får.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabine

   Puha det var sørgelig læsning Alt held og lykke i din graviditet og jeres fremtid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha sikke en omgang. Jeg kan ikke sætte ord på hvor meget jeg føler med dig og ønsker dig alt det bedste med den lille i maven <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej er mor til tvillinger og nej vi skal ikke ha flere børn. To passer fint til vores behov 🙂 men ja man bliver bare alt for ofte mødt af de der “godt det ik er mig” blikke, når man suser rundt med barnevognen. Jeg synes sgu også det kan være hårdt at gøre alting to gange, hver dag og føler mig da også magtesløs når man render på skift mellem værelserne for at trøste! Men når det er sagt, så er det sgu fedt at være tvillingemor/ninja… At se hvor stor glæde ungerne har af hinandens selskab og bare nyde synet af deres forenede blikke, gør enhver mor blød i knæene. At få tvillinger er den dobbelte lykke <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har en dreng på 7 , en pige på 5 og venter endnu en pige til maj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvor har du ret, det er da det fedeste i verden at være nogens mor. Jeg har selv 4 fantastiske børn. Tre store på 13, 11 og 9 og så en lille mus på knapt 5 mdr. Og ja det er da hårdt ind imellem, men alt det skønne overstiger det da så mange gange, at det andet ikke er værd at tænke på

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Velkommen til mit liv!!!
  Kommentarerne har været mange og meningerne ,helt sikkert, været delte.

  Fik mine “tvillinger” Lasse og Johanne i henholdsvis 2010 og 2011 med 10 måneders mellemrum.
  3 Dec. 2014 blev vi beriget med Nanna, vores lille smutter!!
  Og nu sidder jeg her 1. Dec. 2015 og venter på 14. Dec. 2015 for der siger vi Velkommen til lillebror!
  Disse 4 guldklumper, er de bedste valg, deres far og jeg nogensinde har truffet!
  Siger det bare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Her i huset har vi fire børn. De første tre er drenge med 2 og og 9 måneder mellem dem alle. 17 måneder efter mindstemandens ankomst kom lillesøster til verden. Hun var bestemt ikke sat i ordrebogen, og vi var meget i vildrede, da jeg pludselig var gravid i gen, men hvor var det godt, at hun kom af sig selv, ellers var hun nok ikke kommet.
  Og jo det er sørme hårdt, især når man føler, at de stores behov tilsidesættes for de små skyld, men de har så tilgengæld noget mange andre ikke har. SØSKENDEKÆRLIGHED forever.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har fire børn i alderen 20, 18, 10 og 8 år, tre piger og en dreng 🙂 jeg venter en pige til april og jeg glæder mig. Jeg skal være alene om det og det skal nok gå. Hun var ikke planlagt, og jeg vidste fra dag et, at jeg ville være alene om det. Kan næsten ikke vente til hun kommer <3 Tænk at det er i år hun kommer til verden 🙂

  Tak for en super god blog og Godt Nytår 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at have store piger og en shoppe tur