Om at finde sig selv igen – Nanna Pretzmann
Om tandfrembrud, VRS og te poser

Om at finde sig selv igen

image

Noget jeg har tumlet meget med det sidste stykke tid er min rolle. Altså ikke mor-rollen, for den faldt jeg lige fluks ned i, det øjeblik mine tvillinger kom til verden. Eller måske nærmere den dag jeg testede positivt. Faktisk skete det så hurtigt, at jeg ikke selv lod til at mærke en forskel. Jeg blev så opslugt af min nye rolle, at jeg glemte hende den skøre langbenede blondine et sted på vejen.

Men lige så stille er det gået op for mig, at jeg altså efterlod en del af mig selv. Jeg glemte at jeg også skal være andet end mor. Jeg er stadig mig, nogens kone, nogens søster og nogen veninde. Men alt det glemte jeg. Min nye mor-rolle overskyggede alt. Mine børn er stadig det vigtigste for mig og det er ikke fordi de ikke gør mig lykkelige. Men det er gået op for mig, at jeg også har brug for den del af mig jeg glemte. Jeg har brug for at være Nanna og mor. Mærke efter nogle gange hvad jeg har lyst til. Være egoistisk. Være alene. Gøre ting for mig. For hvis ikke jeg gør det så bliver jeg heller ikke den bedste mor jeg kan være.

Og vigtigst af alt, så skal jeg lære at give plads til mig, uden at føle skyld og dårlig samvittighed, for der er jo både plads til at være mor og at være Nanna. Eller hvad? Har i nogenside haft det sådan eller er jeg føjet solo med det her?

2 kommentarer

  • Du er ikke på nogen måde alene – man skal huske sig selv i alt det her mor halløj. For ellers så går det da helt galt 😉 jeg har fundet mig selv igen i løb og fornylig også i strik. Og i snak med vennerne – og alle mulige andre steder – for det kræver mest af alt at pakke den dårlige samvittighed ned – for man (eller jeg) er kun en god mor, når jeg også gør noget godt for mig selv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lidt rart at høre jeg ikke er alene om at have svært ved at finde mig helt til rette 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om tandfrembrud, VRS og te poser