En spandfuld orm – sjov Halloween kage – Nanna Pretzmann
Gør et kup på Dora The Explorer legetøj

En spandfuld orm – sjov Halloween kage

imageimage

image

Nu hvor vi har haft sygdom i det lille hjem, så kan man nærmest mærke væggene sniger sig tættere og tættere ind på sig og ungerne kravler nærmest på selvsamme vægge. Selvom der er feber, så er lidt underholdning påkrævet  og hvad er bedre end at bage. I anledning af at vi nu er gået ind i oktober måned, som indeholder Halloween, så fandt vi på nogle sjove kager. Nemlig en-spandfuld-orm kager. Tøsepigerne synes det var noget af det sjoveste med ormene, som jeg næsten vil sværge på, faktisk lå og spraldede. Måske er min fantasi lige livlig nok, men kan i ikke næste se dem orme sig afsted? 🙂 I kan i øvrigt finde flere sjove Halloween opskrifter her på siden. Jeg er jo lidt skør med at lave sjove ting med/til ungerne. Til spandene har jeg brugt min Oreo cheesecake opskrift. Der bliver alt for meget fyld, så hav en lille springform klar ved siden af til resten eller lav en meget lille portion 😉 Har du ikke mod på at kaste dig ud i en cheesecake, så er chokoladebudding et godt bud. Og køber du pulveret til at lave det er det en super hurtig løsning.

Det skal du bruge

Spande
Vingummi orm (jeg købte i Slik paradiset i Aalborg)

Opskrift på “En spandfuld orm kage”

308 gram Oreo (svarede til en dobbeltpakke)

120 gram smeltet smør

100 gram sukker

400 gram flødeost

1 vanillestang

Saft fra en 1/2 citron

6 spsk creme fraiche 18% (med top)

2,5 dl fløde

4 plader husblas

 

Det er ikke den helt sædvanlige fremgangsmåde, da jeg kom oreo på toppen, istedet for bunden, så det ville ligne jord.

Cheesecake creme

Pisk flødeost og sukker sammen med vanillekornene og citronsaften.

Vend creme fraiche heri.

Put husblas i koldt vand i fem minutter.

Pisk fløden stiv og vend den i blandingen.

Husblas skal nu smeltes over vandbad. Når dette er gjort blander du lidt af cheesecake cremen heri inden du putter massen i hele cheesecaken cremen. Dette for at give det cirka samme temperatur, så husblasen ikke travler og klumper cremen.

Kom cremen i spanden og lad stå i køleskabet i mindst 5 timer.

Bund

Oreo knuses (minihakkeren er perfekt, ellers en pose og en hammer) og blandes med det smeltede smør. Kom ovenpå cheesecaken. Pres let. Lad lidt oreo krummer være tilbage. Det drysses løst over, så det ligner jord.

Pynt med orm

 

image

Jeg har købt spandene på Ebay (HER)

Køb spandene her eller se udvalg af andre farver HER

Find også opskrift på // mumie pølsehorn // heksefingre // blodig kage // Spinat boller // Toffifee cheesecake //

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør et kup på Dora The Explorer legetøj