Let og lækkert focaccia – Nanna Pretzmann
5 personlige facts om mig

Let og lækkert focaccia

image

I fredags, da mormor og Erik passede vores yndlings yngel, havde vi selvfølgelig forberedt lidt let aftensmad, som de blot kunne varme. Men jeg synes altså også, at de skulle have lidt lækkert dertil, så jeg bestemte mig for at klaske et focaccia brød sammen til dem. Jeg brugte soltørrede tomater og oregano på toppen, men kun fantasien sætter grænser. Jeg tænker hvidløg passer rigtig godt til. Eller et brød med kun rosmarin måske? Du kan altså tilpasse pynten helt som du foretrækker.

Brødet er super let og hurtigt at slå sammen. Hævningen er det eneste, som tager lidt tid. Men der kan det jo heldigvis passe sig selv. Jeg kunne i øvrigt sagtens have nøjes med at halvere opskriften til 5 personer. Der blev rigeligt, når det blot spises som tilbehør.

Opskrift på focaccia 

1 brød 

25 gram gær

7 dl vand

900 gram hvedemel

100 gram durummel

3 tsk havsalt

 

Til pynt:

1 dl olie, havsalt, soltørrede tomater skåret ud og frisk oregano.

 

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og mel og ælt dejen godt igennem. Har du maskine kan du lade den gøre arbejdet.

Lad dejen hæve i cirka halvanden time.

Find et ildfast fad, kom bagepapir i og fordel dejen. Kom lidt olie på fingrene og skub dejen helt ud i krogene. Fordel alt olien over dejen, pynt med de soltørrede tomater og oreganoen. Brug herefter fingerspidserne til at trykker huller jævnt fordelt over hele dejen.

Lad hæve i cirka 30 minutter.

Bages ved 200 grader i cirka 25-30 minutter.

image

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 personlige facts om mig