Jeg springer ud af skabet.. – Nanna Pretzmann
Do not disturb

Jeg springer ud af skabet..

image

Efter the big talk om vores familieliv herhjemme, så er vi kommet frem til hvad vi tror er den helt rigtige løsning for os.

Som dem af jer, der har fulgt med et stykke tid, nok har bemærket, så har jeg haft/har utroligt svært ved det der med at man skal bruge så mange timer afskilt fra sine børn hver dag. Jeg sidder tilbage med en helt forkert følelse og kæmpe klump i maven. Jeg har jo for hulen ikke bragt børnene til denne verden, fordi at underbemandede institutioner skal passe dem størstedelen af deres vågne timer. At jeg/vi skal gå glip af store dele af deres barndom og sidde tilbage med slatne søvnige og irritable unger i ulvetimen hver eneste dag. Hvor det iøvrigt ikke er tilnærmelsesvis hyggeligt, og så ovenikøbet tage til takke med det.. Det var sgu ikke det jeg havde i tankerne, da jeg drømte om at starte en familie. Slet ikke!


FØLG MED PÅ INSTAGRAM


Det har gjort ondt, kostet tårer og jeg har følt mig helt forkert skruet sammen. Simpelthen fordi, at jeg følte at jeg skulle føle, at jeg vil mere end børnene. At jeg skulle ville den store karriere, at jeg skulle have en masse ambitioner og jagte dem. Jeg har troet, at jeg kun kan være lykkelig, hvis jeg havde karrieremæssige ambitioner. Istedet for at lytte til mig selv har jeg fulgt samfundets normer, for det er sgu da lidt tabu “bare” at være nogens mor, ikke? At finde tilfredsstillelse og glæde i “bare” at være sammen med ungerne. Sådan sat på spidsen, så burde jeg jo kede mig, ikke? Synes at barsel sucker og bare ha’ lyst til at råbe højt af kedsomhed, lave en masse selvrealiserende ting og at stå i motionscentret hver dag. Guess what, jeg elsker at skabe et hjem for børnene. Jeg elsker at lave mad og bage, sammen med dem og til dem. Jeg elsker når, at vi har tid sammen og når vi ikke farer forvirret rundt for at nå det hele. På bedste 30’er maner elsker jeg at ha’ maden klar, når min mand kommer hjem. Jeg elsker, at han er manden og sørger for os. Traditionelle kønsroller tiltaler mig. I den forstand, at vi selvfølgelig er enige om hvordan det foregår og snakker tingene igennem og tager beslutninger sammen. Efter at have accepteret at det altså er sådan det hænger sammen indeni mig, så føles det vitterligt såsom en tons tung byrde er faldet af mine skuldre.

Derfor springer jeg ud som stay at home mom eller hjemmegående husmor om man vil efter jul. There I said it. Puuh er altså også lidt spændt på omgivelsernes reaktion på det.

Jeg fortsætter selvfølgelig med at blogge og så har jeg lidt markedsføringsopgaver for et firma, som jeg skal varetage også. Men det bliver ikke noget nær fuldtidsarbejde. Pigerne beholder deres plads i børnehaven. Men skal altså ikke være der særlig mange timer. De nyder dog den sociale del af at være der. At lege med de andre børn, og det bliver altså primært det, at børnehaven vil blive brugt til fremover. At dække det sociale behov.

Bette måsen starter ikke op i insitution – overvejer en legegruppe eller lignende, hvis sådan noget findes? Udover dette har vi ikke lagt os fast på noget og må tage det hele lidt som det kommer og som vores erfaring gør os klogere.

Mon nogle af jer har gode erfaringer at dele? Både mht det økonomiske aspekt og det sociale med legegrupper?

Til slut vil jeg lige nævne, at det er en beslutning baseret på hvad vi føler er det bedste for netop vores familie. Jeg løfter ingen pegefingre og dømmer ingen, som gør og har det anderledes end os. Den beslutning hører den enkelte familie til.

 

Læs meget mere om at være hjemmegående // Da jeg endte i Go’ Morgen DK // hvordan vi får økonomien til at hænge sammen HER // Fordomme omkring at være hjemmegående // Status på at være hjemmegående // Undgå at blive skør, som hjemmegående // At være hjemmegående er… //

 

98 kommentarer

 • Ej men altså hvor er det dejligt for jer! Velkommen til hjemmelivet 😉
  Hvis du vil have tips, ideer og fortællinger fra hjemmelivet, så læs mere på min blog 🙂
  Jeg har været hjemmemor i 3-4 år og det er det bedste vi kunne gøre for familien. <3
  Kh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Cecilie 🙂 Skønt at høre fra dig.. Følger allerede med inde hos dig og din familie og i har jo været med til at inspirere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  TILLYKKE! Det er den bedste beslutning 🙂 der findes en gruppe på FB som hedder “moderne hjemmegående forældre :)”. Der kan du få masser af sparring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er jeg netop blevet medlem af og glæder mig til at få tips og råd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dejligt for dig 🙂 Min drøm er engang at kunne arbejde 20 timer fx, men det er økonomien desværre ikke til endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Ej hvor dejligt for jer, ville selv ønske jeg havde samme mulighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Fantastisk!!! 😀 hvor er jeg glad på jeres vegne og en smule misundelig. Jeg har det på præcis samme måde som dig 🙂 håber at jeg og min mand kan få det grejet så det også bliver en mulighed for os, måske i en mindre udstrækning – måske deltid 😀 jeg glæder mig til at følge med på jeres nye livsstil her på bloggen 😀 som du sagde, man får jo ikke børn for ikke at være sammen med dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Stort tillykke med din beslutning, jeg ville sådan ønske at jeg selv havd samme mulighed, eller i det mindste kunne gå ned på 30 timer pr. Uge. Jeg er så fyldt af de samme tanker som dig,mon at jeg ser mine børn for lidt, og når vi endelig er sammen, så står der rengøring og vasketøj på programmet.. Så jeg misunder dig helt vildt!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hvor fedt for jer Jeg har en pige på snart 16 år og et hold tvillinge piger på snart 13 år. Jeg valgte at sige mit job op, da de små var 2 år. Jeg gik hjemme i 1 år og startede derefter op som dagplejer. Vores den store beholde også sin børnehaveplads, men brugte den ikke ret mange timer om ugen. Var der også kun for det sociale. Hvis jeg må give dig et godt råd: gør så det bliver hele dage i pasning ( måske fra 8.30 – 15.00 ) og hele dage fri. Så barnet når at komme med i legen fra starten af dagen og også når at afslutte den. Det er det bedste år jeg har haft, og ja der var selvfølgelig ting vi ikke kunne rent økonomisk, men samværet med børnene opvejede alt andet Kan huske lederen i børnehaven sagde til os, da de startede dernede, at det var nogle rigtig dygtige og selvhjulpen piger vi havde og man kunne godt mærke på dem at vi havde haft tiden til/ med dem Det var så dejligt at hører, da det jo var hele pointen, at skabe en hverdag uden stress og jag Held og lykke med jeres nye hverdag og er sikker på I ikke kommer til at fortryde det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skønt at høre fra dig Marianne 😀 Jeg er helt overvældet over alt den positive respons. Tak for godt råd – det tror jeg du har helt ret i er en god ide 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Tillykke med beslutningen, hvis det føles rigtigt for jer, så er det rigtigt. Jeg går hjemme med vores tvillingedrenge et års tid endnu, til de skal starte i børnehave, og det giver os sådan en dejlig hverdag, som de og vi trives rigtig godt med. Kan også klart anbefale gruppen ‘moderne hjemmegående forældre :)’ på Facebook. Jeg er ikke i legestue eller har faste aftaler, min tvilling B er meget sensitiv og signalstærk, så han kan slet ikke rumme så mange indtryk, vi mødes af og til (læs meget sjældent) med mine veninder med jævnaldrende børn, til gengæld er vi ofte på biblioteket og lege med de børn, der også lige er der den dag, og også på legepladsen her i området rigtig meget – om formiddagen har vi den som regel for os selv, og om eftermiddagen kan vi lege med alle nabobørnene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Tillykke med beslutningen, hvis det føles rigtigt for jer, så er det rigtigt. Jeg går hjemme med vores tvillingedrenge et års tid endnu, til de skal starte i børnehave, og det giver os sådan en dejlig hverdag, som de og vi trives rigtig godt med. Kan også klart anbefale gruppen ‘moderne hjemmegående forældre :)’ på Facebook. Jeg er ikke i legestue eller har faste aftaler, min tvilling B er meget sensitiv og signalstærk, så han kan slet ikke rumme så mange indtryk, vi mødes af og til (læs meget sjældent) med mine veninder med jævnaldrende børn, til gengæld er vi ofte på biblioteket og lege med de børn, der også lige er der den dag, og også på legepladsen her i området rigtig meget – om formiddagen har vi den som regel for os selv, og om eftermiddagen kan vi lege med alle nabobørnene, det fungerer rigtig godt for os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Sådan!!! Det er bare så vigtigt at lytte til ens mavefornemmelser. Herhjemme har vi valgt næsten samme model, jeg studerer og manden min tjener pengene og vores datter er kun i institution for det sociale med de andre børn Jeg faldt for noget til siden over en hjemmeside, der hedder hjemmeunger.dk som jeg har luret lidt på…
  Glæd dig – både over at I har taget den beslutning og at I har muligheden for det
  Vi herhjemme er i hvert fald ikke et sekund i tvivl om, at det for vores familie er den bedste og eneste rigtige løsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Godt gået… kunne selv godt have brugt noget hjælp, da jeg fik min første datter og bare følte det, var så forkert at aflevere hende og jeg kom i strid med alle, som synes jeg var uden for normen at ville mine børn mere end en karriere. Har gået hjemme med alle mine piger efter deres behov og har tre dejlige udadvendte glade tøser på 4, 8 og 12 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemarie jakobsen

  Hej jeg har selv gået hjemme med mine to ældste da da var små og der lavede jeg et opslag og hængte op i den lokale købmand om der var nogen som gik hjemme og som var med på ideen om at mødes , de viste sig faktisk at vi findes, os som elsker at være hjemme og hygge om vores guld , os som syntes det er fantastisk at være hjemme og få det hele til at kører . Os som ikke længtes efter arbejdsmarkedet, er sikker på at mange ville ønske de kunne gøre det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en god ide 🙂 Jeg har fundet en facebook gruppe her for området, som jeg har meldt mig ind i.. Det håber jeg der kommer noget godt ud af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Dejligt at I vælger at leve jeres drøm ud. Vil dog råde dig til at tale pension igennem med en rådgiver, da det Lan blive temmeligt mange penge du ikke får sparet op over de år du vælger at være fuldtidsmor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej Tillykke med springet og velkommen til vores selvpassende verden. Du kan glæde dig til mange gode oplevelser blandt nogle rigtig gode, sjove og stærke piger, som har valgt ligesom dig, hvis du kommer i kirkernes legestuer. Vi bruger selv Nørresundby kirkes legestue om mandagen, og Margrethe kirkens om onsdagen. I Margrethe kirken er der iøvrigt arrangeret en dag, hvor der udveksles tips til økonomiske besparelser i hverdagen. Jeg ved ikke, hvornår det bliver, blot at det er på tapetet. Hvis jeg må give dig et tip…. Lige så fuldstændigt fantastisk en gave det er, at have mulighed for at være sammen med sine børn i deres bedste timer, ligeså vigtigt er det at komme ud på egen hånd og “trække frisk luft” engang imellem, for nu bliver dit hjem også din arbejdsplads, og det er vigtigt at holde fri. Rigtig god fornøjelse med dit nye liv og alle de glæder og udfordringer det bringer. Specielt har det for mig været en kæmpe lykke at se, hvad det giver børnenes relation at have de gode og veludhvilede timer sammen. Kh. Kristine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Lige allerførst: Jeg synes, det der er supergodt skrevet! Meget personligt og velovervejet; man kan mærke at du kender dig selv rigtig godt 🙂 Heldige unger, der har dig som mor.
  Jeg har ikke selv børn, men har fornøjelsen af at passe to skønne tøser, som ikke går i institution, da deres forældre har valgt mig som barnepige i stedet – og jeg kan fortælle, at i fht det sociale, så var vi nødt til at tage os en fridag i tirsdags, hvor vi bare var os tre sammen, fordi vi ellers har så travlt 😀
  Vi kommer i Margrethekirken om onsdagen og Ansgarkirken om torsdagen. Vi har også været i Markuskirken samt Hans Egedes Kirke et par gange. Mandag og fredag er vi på legeplads med nogle skønne unger fra omkringliggende dagplejer. Kort sagt: Der er MASSER at lave, og jeg er overrasket hver dag over, hvor hurtigt klokken bliver 12, hvor tøserne sover middagslur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marianne,

   Tak for de rosende ord. Jeg blev helt rød i kinderne 🙂
   Det lyder som en skøn hverdag for de børn 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Sådan søs, du er for sej 🙂 <3 Jeg synes det er stærkt gået og det bedste er, at det gør dig og forhåbentligt de andre glade 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Nanna

  Jeg bor også i Aalborg og har gået hjemme med mine børn til den mindste blev 3 år og startede i børnehave. Den store er ikke hjemmepasset 🙁 (fortryder jeg SÅ meget)

  Jeg har levet af min webshop som du kan se på linket under mit navn og økonomien har hængt fin sammen. Stram, men man bruger færre penge når man er hjemme!

  Jeg kan varmt anbefale legestuen i Markus kirken. Det er to gange om ugen og du behøver ikke have “medlemskort” til kirken 😉 Malene der er musikpædagog laver den hyggeligste atmosfære og synger og spiller. Godt sted at komme da der er gengangere, så man får også på den måde et netværk af andre hjemmemødre. Var vildt glad for det og savner det stadig ind imellem.

  Der er også legestue i Margrethe kirken og Ansgar kirken.

  Ellers så er Leos Legeland jo gratis indtil din den bette er 1 år. De har et sjovt kugleland for de små.

  Nu er min den mindste 4 år og går i børnehave. Jeg er så glad og taknemmelig for at jeg havde mulighed for at passe hende hjemme og give den store korte dage. Jeg fortryder det ikke et sekund, selv om det måske nok har kostet kassen i kroner-ører. Lige det kan man ikke sætte værdi på!

  Knus og hyg dig rigtigt meget med det.
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Anne,

   Tusind tak for de gode råd – jeg må bestemt ha’ besøgt legegrupperne med hende 🙂

   Ps cool shop. Vi skal på ferie efter nytår, så der kigger jeg lige forbi igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Så sejt! Kan så meget forstå dit behov og glæden også kan findes ved at gå hjemme. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Hej Anne. Dit indlæg er som taget ud af mit liv! Vi har så “kun” to børn på 3 og 5 og for 3 år siden efter min barsel fra mit marketingjob sad min mand og jeg med fuldstændig samme frustrationer. Jeg var rigtig glad for mit job og det var lidt “en kamel der skulle sluges”! Men den dag i dag vil jeg ikke være foruden! Den tid jeg har haft sammen med børnene får jeg aldrig igen. De går også begge børnehave, men er der kun fra kl. ca. 9-14 hver dag. Vi holder fridage og hygger os og ferier er aldrig noget problem, for de holder bare fri.
  For små to måneder siden åbnede jeg så en webshop med børnetøj i håb om at den kan vokse sig størrer og jeg kan får indtjening ud af det.
  Der har været blandet meninger om vores valg. Nogle synes det er så fedt og gad godt kunne gøre det samme, andre synes det er noger pjat og overdrevet. Men det er den rigtige prioritering for os og det helt rigtige for vores børn!
  Så tillykke med det valg I har taget – sejt gået!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Stor respekt! Ville ønske at vi kunne gære det samme, men det økonomiske er der ikke lige! Lige nu er jeg heldigvis på barsel med lillebror og er det til og med juni hvor jeg skal starte på skole igen så friheden har jeg heldigvis de næste par pr da jeg kun får i skole i 17-19 timer om ugen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som studerende får du også rigtig gode muligheder for at gøre noget af det samme ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sejt! jeg føler lidt, at jeg gør det samme, nu hvor jeg lukker min fysiske butik her i løbet af december. Jeg kommer til at arbejde hjemmefra med webshop og mit mærke, men det bliver så meget nemmere og mere fleksibelt. Jeg glæder mig så meget! Jeg er sikker på, at det bliver godt for jer – og for os 🙂 Kh. Jelena.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  By Gregersen er en anden mom Blogger der også går hjemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hvor er det fedt. Det har også været min drøm men økonomien er bare ikke til det herhjemme så det er lidt øv. Håber virkelig det lykkes for jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, det bliver også med stram økonomi og prioriteringer, men vi håber at det går ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Møller

  Fedt indlæg! Gad jeg virkelig også godt, for som jeg siger, den tid mens de små er bare så vigtig og kommer heller ikke igen.
  Men hvordan med økonomien, er det bare din mand der tjener til jer, eller kan du også bidrage lidt?! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis ❤️ Som jeg har skrevet så laver jeg lidt markedsføringsopgaver for et firma – det tjener jeg da lidt på og så tjener jeg en håndøre på bloggen. Men slet ikke i nærheden af en normal løn, så manden bliver hovedforsørger ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Tillykke med valget ville ønske jeg kunne tage samme valg, men som alenemor med en eksmand der smuttede mens jeg stadig var på barsel, er økonomien ikke til det. Jeg er så heldigvis pædagog og har derfor kunnet nedsætte mig som privat dagplejer og have min datter hjemme.
  Nu er hun godt to et halvt og skal i børnehave, og selvom det har været hårdt og nogle gange ensomt, så har jeg ikke fortrudt et sekund. Det bånd vi har til hinanden er bare det bedste❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Stort tillykke… Du vil ikke fortryde det.. Tværtimod så ville du fortryde du ikke gjorde det..

  Er selv hjemmegående med en datter (enebarn) som nu er 4,4 år…
  Hun skal ikke afsted før skole… Vi nyder hver dag, nyder vores legegruppe og nyder det liv vi lever….

  Det er det bedste og I vil alle nyde jeres nye liv.. Kan kun Anbefal det og hele familien får glæde af det…
  Med prioteringer kommer man ret langt i at springe ud i hjemmelivet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej Nanna.
  Jeg synes det er voldsomt sejt, at du gør det som gør dig glad! Hvis der er nogen der har ondt i røven over det du gør, så må det da være af dårlig samvittighed over, at de ikke gør det samme! Ingen skal bestemme, hvad du vil med dit liv. Det er op til dig, om du vil være karrierekvinde, hjemmegående husmor eller en blanding.
  Jeg er selv pædagog, og har bevidst valgt at have natarbejde (ca. 10 vagter om måneden…sovende), for at have tid hjemme til rengøring, madlavning, osv., så ikke det skal gøres, når min søn er hjemme. Jeg henter min søn tidligt hver dag, og holder ham hjemme hver fredag.
  For mig, er mine børn (jeg venter mig igen) langt mere vigtig end en karriere. Jeg vil gerne, når mine børn bliver store, kunne være tilfreds med mig selv. Til den tid kan man jo ikke lave om på den tid, som man aldrig fik med sine børn!
  Jeg har stor respekt for din beslutning, og jeg ville ønske at jeg havde mulighed for at gøre det samme. Det er den økonomiske situation desværre bare ikke til!
  God vind fremover, er sikker på det bliver fantastisk for jeres familie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hvor er det dejligt at høre at du følger dit hjerte. Jeg ville ikke selv kunne gå hjemme, da jeg ville isolere mig for meget. Men jeg ville ønske jeg kunne.
  Jeg er opvokset med en mor der var hjemmegående største delen af min band om.
  Vi var en stor søskende flok og hun prioritere os fordi vi var det vigtigste.
  Jeg elskede at vi kunne gå hjem lige efter skole eller blive i sfo’en hvis vi ville.
  Mine skole kammerater kunne slet ikke forstå at jeg altid kunne have en kammerat med hjem. Det kunne jeg jo netop fordi jeg ikke først blev hentet kl. 17, og så skulle have intens familie tid to timer inden jeg skulle sove.
  Det er noget andet at lege med en kammerat der hjemme end at lege i sfo’en. Det er mere intens leg, og jeg syndes man danner stærkere bånd. Jeg havde ikke en bedste veninde i klassen. Jeg var veninder med alle 5 (Ja lille klasse,12 børn) og jeg tilskriver det i høj grad at jeg havde mulighed for at lege så meget med dem på ene hånd.
  Der til kommer også at jeg altid viste jeg havde en tryk base at gå hjem til, hvis jeg f.eks. blev syg, ked af det eller bare havde brug for ro i hoved efter skole. Mor var altid hjemme efter skole, Hun havde ikke altid tid til at være sammen med os, Men hun var i nærheden, og det er vigtigt.

  Jeg syndes du skal være meget stolt af at du sætter dine børns behov først.
  Tag dig ikke af folk der siger du gør børnene asociale eller holder dem udenfor. Det er ikke nødvendigvis rigtig, alt efter hvordan du gør det,
  Du ved hvad dine børn har brug for for det er dig der kender dem.
  Jeg læser og har mulighed for at hente mine børn tidligt de fleste dage (kl.14), men jeg tøver fordi Jeg sjældent har overskud til at tage en kammerat med hjem, og hvad så med lege tid og socialt samværd med de andre børn.
  Jeg vil klart revurdere denne tanke, efter du er sprunget ud. TAK for eftertanken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Marie

  Hvor må det være dejligt. Jeg ville ganske enkelt ønske det var mig 🙂 Jeg elsker roen og fordybelsen og de snakke der kommer når man er sammen med sine børn – uden agenda, deadline og tankerne på alle mulige andre ting. Jeg ville også ønske at min mand havde samme forståelse som din mand – og mulighed for at forsørge familien. Tillykke med beslutningen. NYD DET!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Det kan jeg sagtens sætte mig ind i ku heller forlige mig med at det var alle andre end mig der sku ja tiden med mine børn. Vi er nu blevet plejefamilie og det kræver mig hjemme hvilket jeg elsker. Vores kønsroller er som jeres og det passer os så godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leane

  Skøøøøn beslutning for jer 🙂
  Jeg går også selv hjemme med vores tvillinger på knap 3 år. Det er virkelig skønt og jeg har bestemt ikke travlt med at komme igen med den ‘rigtige’ hverdag. Vi lever på min mands lærerløn og jeg må sige at jeg er overrakte over, hvor fint det går. Børnene og jeg har en fin hverdag med både hjemmebagte, legestue formiddage, biblioteksture osv. Søg evt efter legestuer i nærområdet – jeg synes at det pludselig vrimler med dem 😉 vi jeg har også fået vildt mange bekendtskaber via legestuens og mødes jævnligt med andre hjemmemødre, privat, og med deres børn. Så både børn og mor får dækket det sociale behov 😉 pøj pøj med det – er helt sikker på, at du ikke kommer til at fortryde dit valg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] føles helt igennem fantastisk, og selv om jeg ikke bliver hjemmegående som min dejlige bloggerkollega (thumbs up for hendes beslutning, i øvrigt!), så ved jeg bare, at det bliver […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Fedt og tillykke med valget! Jeg tror ikke du skal bekymre dig ift. Omverdenens reaktioner. Jeg har det nok meget modsat dig (ikke motionscenter etc., men vil gerne en karrierre på trods af at jeg elsker min søn og jeg kedede mig lidt på barsel selvom jeg nød tiden med mit barn), og det er noget jeg ikke siger højt, for jeg oplever nemlig det modsatte af dig. At jeg burde gå hjemme eller deltid i det mindste, og at man som mor er lidt forkert på den, hvis ikke det at gå hjemme er drømmen (bor i kbh). Så det jeg egentlig vilke sige, var at jeg tror det er det helt rigtige, og at du ikke skal bekymre dig om reaktioner. Jeg er kommet frem til, at så længe man vælger det som fungerer for en, så er det det rigtige (ligemeget om man føler det ene eller det andet fra omgivelserne) . Tillykke igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  jeg går med de samme overvejelser, jeg har en søn der bliver 3 til december og en der er 8 måneder. min søn på 3 havde en meget hård start på vuggestuelivet, og jeg var så ked af at skulle aflevee ham. deltid var umuligt. har derfor taget den beslutning at min søn ikke skal starte når min barsel slutter. netop også fordi der er så meget fokus på at det slet ikke er så godt for børn. ihvertfald ikke for mine. min søn elsker at lege med andre, men har brug for struktur og bliver hurtigt overstimuleret. derfor vil jeg have muligheden for korte dage og fridage når behovet er til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Nu er jeg ikke helt opdateret på hvor du bor men Emdrup kirke har legestue hver mandag hvor man har mulighed for at lege og møde de samme børn så børnene på den måde også får nogle relationer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det bare fedt og dejligt det er en mulighed i kan vælge. Vi prøvede også i ca 6 mdr, men det var desværre for presset økonomisk og jeg måtte hoppe på dagpenge. Hvis jeg synes er ret stressende faktisk. Min datter beholder også sin dagpleje plads og det har været super for hende, stadig at have nogle legekammerater og komme lidt ud. På den måde kan man også nå støvsugning osv mens de er væk, og derfor været fokuseret når barnet/børnene er hjemme. Ville ønske jeg kunne være hjemmegående i nogle år Alt held og lykke til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Syntes det er en super god ting med 1 hjemmegående forældre. Det er dog stadig vigtigt at sikre sig selv. I de år man er uden for arbejdsmarked, sparer du ikke op til pension (hvilket din mand får rigeligt råd til at gøre på hans)! Det ville jeg i hvert fald sikre mig, at hvis forholdet ikke holder, så har du ikke gået hjemme uden løn, så du ikke har til den dag, hvor du skal pensioneres. (Ligestilling er vigtigt, og desværre er det hyppigst kvinder og herunder mødre, der er de store tabere) :S Dette blot som en heads up, kan jo være i allerede har tænkt længere frem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har vi allerede tænkt på 😉
   Herhjemme er jeg i øvrigt ikke taberen, men den heldige, som får lov at være mest sammen med børnene. Men hver sit syn på det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiri

  Fantastisk beslutning! Tror der er langt flere der går og føler sådan end vi hører om, for som du netop skriver, bliver det lidt tabu-belagt. Jeg selv alenemor, og havde det på præcis samme måde som dig. Jeg nåede dog ikke at komme frem den selvrealisering, før stressen fik fat i mig, og dernæst en depression der har været svær at få til at slippe. Men med min erkendelse af at jeg ikke var gearet til det der stress-liv, fandt jeg en løsning hvor jeg kan studere over nettet og arbejde som vikar ved siden af, hvor jeg helt selv kan bestemme hvor meget og hvornår jeg vil arbejde. Økonomien er selvfølgelig berørt, men med al den tid jeg har nu er det også langt nemmere at planlægge, og lave ting selv så vi kan spare en masse penge, og stadig nyde livet sammen mig og min skønne datter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt, at du kunne finde en løsning, hvor det kunne lade sig gøre som enlig. Jeg hører ofte at det ikke lader sig gøre, men det har du lige modbevist ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja jeg er også enlig mor til 4 små fra 2 til 7 år og har det sidste år fået skabt mig en arbejdsplads hjemme som giver mig tid til mine børn på en ny og bedre måde samt ro i mit hjerte og sind ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin, hatten af for dig. Det er sgu sejt gjort ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor er du sej og modig fedt du følger din mavefornemmelse. Herhjemme er det også bestemt at jeg efter min slut eksamen også kun skal gå efter jobs på Maks 25 timer. Har her under min studietid elsket at kunne tage det stille og roligt med ungerne om morgenen og har kunnet hente dem inden kl 16. Vil også sige at jeg synes det er godt de stadig skal i børnehave. De har nemlig brug for noget socialt med jævnaldrende men fedt de kan nøjes med få timer.
  Da jeg gik på barsel var jeg i legestue i den lokale sognegård, måske det også findes hvor du bor Held og lykke med fremtiden til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Så fedt.. Det er den største gave man kan give sine dejlige børn, udover tonsvis af kærlighed.. Ville ønske at det en dag også kunne blive min tur, med to små tumlinger er overskuet bare større hvis man er hjemmegående. Fantastisk beslutning. Al held og lykke til dig og familien

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Det er så sejt jeg er fuldtstlndig enig i alt hvad du Skriver omkring børnene. Det er frygteligt at se statistikkerne for Danmark, for de danske børn er de mest institualiserede børn i europa hvis vi havde råd til det herhjemme var jeg absolut også “stay at Home mom”. Der er da ikke noget mere bekræftende end at være med til at “forme” og se sine børn udvikle sig til individer. Det kommer du aldrig til at fortryde, ville ønske det var mig☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej
  Vil bare sige, jeg gik ikke i institution, men var i legestue én gang om ugen i 2 eller 3 timer, og er helt “normal” mange kigger skævt til mig når de hører jeg ikke har været i børnehave eller lign. fordi hvem legede jeg så med. Jeg synes selv jeg har haft den mest perfekte barndom jeg kunne drømme om. Og jeg har et helt andet forhold til min mor end min omgangskreds har (kan selvfølgelig også komme af noget andet).
  De kærligste hilsner
  Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Nu blev jeg lidt misundelig på den gode måde – jeg ville ønske jeg havde mulighed for at gøre akkurat det samme. Jeg var så heldig at min mor kun arbejdede aftenvagter og derfor var børnehaven også ukendt for mig. Jeg gik i legestue 2 gange i ugen af 3 timer – det var helt perfekt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sådan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Resten af min kommentar forsvandt vist. Ville spørge dig hvor mange timer dine børn kommer i institution for at blive stimuleret?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har vi ikke fastlagt et skema for endnu 🙂 Det tilrette lægger vi efter deres behov.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kære Nanna!
  Det er som at læse mine egne tanker og følelser. Vores små børn er på nuværende tidspunkt i den samme dagpleje fra 08.30-12.30 hver dag. De timer synes jeg egentlig er mere end rigeligt! Min mand er selvstændig og fra juni 16 rykker vi til Grønland hvor jeg igen skal have børnene hjemme fuldtid. Og jeg GLÆDER mig!
  Endvidere tager jeg hatten af for din udmelding om at værdsætte de traditionelle kønsroller. Der er så meget snak om ligestilling at det ofte drukner i at vi alle skal være lige fremfor at dyrke de fantastiske evner og forskelligheder vi har som mænd og kvinder…
  Jeg kunne fortsætte min lovprisning af dit indlæg længe. Så samlet set vil jeg bare give dig et ordentligt skulderklap!
  Jeg glæder mig til at læse med

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fuldstændig enig med det i forskellige evner som mand og kvinde – og hvorfor ikke hylde det istedet, for at forsøge at gøre alle lige. Mener ikke køn skal stå i vejen for drømme, heller ikke selvom drømme er at bruge sin tid med ungerne 😀 Fedt du læser med!! Og hey lyder vildt spændene med Grønland 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Sådan!!! Og velkommen i klubben ☺ det er simpelthen det bedste vi har gjort forhallen parter herhjemme. Jeg sørger for familien hænger sammen privat og ungerne har det godt, kommer til deres sport og har hjemmebane når de ikk gider andet end bare putte eller lave noget herhjemme. JEG ELSKER DET

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Jørgensen

  Hej
  Kunne du evt. Maile til mig hvis jeg havde lidt spørgsmål til det med at Blogge? 🙂
  Gigga1980@hotmail.com

  Mvh Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej ☺️ Mine oplysninger står under kontakt. Du er velkommen til at smide en mail i min retning

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er så misundelig. Jeg elsker mine to rødder og ville give meget, for blot at kunne det samme.
  Min hverdag set udefra er fyldt med stress. Børn der skal afleveres for at tilfredsstille mit job? Nej vel… ☺
  Jeg syntes det er stærkt gået.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mimi

  Hvor er jeg glad for at der er andre end mig der har det sådan ! Jeg føler mig alene med det til tider. Jeg har aldrig haft ambitioner i forhold til arbejdslivet. Jeg har aldrig ønsket at tjene en masse penge. Jeg har bare haft lyst til at nyde tiden og livet. Og da især efter at jeg har fået børn.
  Jeg er alenemor, og hjemmegående husmor er desværre ikke en option. Men gid det var ! Jeg er en af de mødre der aflevere børnene så sent som muligt og henter så tidligt som muligt. En af dem som ligeså snart børnene er taget afsted på weekend, så savner jeg dem minuttet efter og har svært ved at nyde min frihed.
  De fleste veninder/venner synes at det er tosset at jeg er SÅ meget mor, men altså….sådan er det bare ! Jeg ringer hellere ikke bare og får dem passet hvis en veninde vil i byen eller bio når jeg har børnene. Sådanne ting kan vente til det er min friweekend 😊 😉.
  Er jeg så en “pylremor”?. Bestemt ikke, ja faktisk nok slet ikke. Jeg har dem kun til låns og vil have så meget tid med dem som muligt, det er da vel intet galt i 😊
  Tak for et godt indlæg 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Først vil jeg lige sige stor respekt!! Har ikke før læst din blog, men faldt over indlæget på FB, netop som min datter(barn nr 2) er startet i vuggestue og jeg er tilbage på job. Det er hårdt, både mentalt, men især følelsesmæssigt, at skulle give slip og undvære hende efter et helt år sammen.
  Jeg elsker at arbejde og har glædet mig til at komme tilbage, så det hele er lidt ambivalent. Heldigvis har jeg nedsat tid, et valg jeg traf da min store dreng startede i vuggestue i sin tid.
  Jeg beundrer dit/jeres valg og vil ønske dig og din familie alt det bedste…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg har haft det på præcis samme måde; jeg fik heller ikke børn for at andre mennesker skulle passe dem, men eftersom de er født i USA, var det ikke nær så “underligt” et valg, som folk herhjemme syntes. Min ældste er fra 2000, hende gik jeg hjemme med til hun var 3 1/2 hvorefter hun begyndte preschool 12 timer om ugen, bare for at komme lidt ud. Lillesøster kom i 2004, og hende var jeg også hjemme med til hun var næsten 3, så fik jeg et deltidsarbejde på den ældstes skole, hvor jeg måtte have mindste-musen med. På den måde arbejdede jeg lidt, men var der stadig for mine børn.
  Det er først for 1 1/2 år siden jeg begyndte at arbejde fuld tid, og det skar jeg ned til 32 timer efter 1 års tid, fordi jeg syntes de var alene alt for tit, og jeg savnede dem.
  Jeg har aldrig fortrudt mit valg; for børnene vokser alt for hurtigt op, og jeg kan arbejde ligeså tosset jeg vil, når ikke de bor hjemme længere 😊
  Så kudos til dig for at følge dit hjerte og gøre hvad der er bedst for JERES familie, istedet for blindt at følge strømmen fordi det bare er “sådan man gør” 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Super dejligt for jer. Kan du give lidt råd ang økonomi? Altså jeg mener hvordan får I det til at hænge sammen? Hvad “ofrer” I økonomisk? Har I sparet op? Eller hvordan gør I?. Vi overvejer deltid men synes økonomien virker til at blive meget stram. Vil gerne høre lidt mere om den økonomiske del (hvis du vil dele;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hvor er det vildt!! Det er som at læse min dagbog fra for 4 år siden. Jeg havde præcis de samme tanker og bekymrede mig sindssygt meget om, hvorvidt jeg ville blive “meldt ud” af det “rigtigte”samfund, altså det, hvor folk arbejder og hvor folk taler ret meget om deres jobs. Jeg tog springet og kastede mig ud i det. Arbejder(hjemmefra) ca. 10-15 timer om ugen. Min søn fortsatte i børnehave, nu SFO, men kun ca. 3-6 timer dagligt, alt efter hvad der er på programmet der. Og det vilde af det hele er, at jeg ikke har mødt én eneste (seriøst, ikke én), der ikke har udtrykt beundring/forståelse/misundelse for beslutningen.
  Det er ikke for alle, nogen ville ikke trives med det og det er præcis sådan det skal være, men de kvinder der har det sådan, har stadig været fulde af forståelse.
  Jeg elsker at kunne nyde mit barn og vores stille eftermiddage sammen. Det giver så meget ro. Både hos min søn, min mand og i min mave 🙂 Hvad fremtiden bringer, det ved jeg ikke, men jeg gider faktisk heller ikke bekymre mig om det i øjeblikket. For i øjeblikket vil jeg bare nyde, at spille ludo kl. 14.30 i eftermiddag 🙂
  Og jeg ved godt at vi er priviligerede, det er ikke alle familier, hvor dette er muligt. Men vi har i vores familie også skåret ned på en masse ting (solgt en bil, droppet en ferie osv. osv)
  Nå men ville egentlig bare sige,at jeg er SÅ glad for at jeg kastede mig ud i det og håber du bliver det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martha Bettina

  super sej beslutning👍🏽😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Dahl

  Jeg er også tvillingemor + mor til en skøn 9 årig pige. Vi har også valgt at jeg går hjemme. Jeg studerede de første år af deres liv så der var massere af tid, med flere fridage om ugen. Efter jeg blev færdig med min uddannelse har jeg gået hjemme. De har dog været i institution da det ikke er lykken for 3 årige børn at gå hjemme med mor hver dag og fordi der er nogle sociale spilleregler som de gerne skal lære inden det bliver for alvor ( skole) men det har været skønt at de først kom afsted kl 09.00 og kunne komme hjem kl 14.00. Og vi bare har kunne tage en fridag når vi havde lyst til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder rigtig dejligt 🙂
   Jeg er dog lidt uenig i at det er en nødvendighed at gå i insitution og ikke lykken for en 3 årig at være hos mor. Det kommer så meget an på det enkelte barn. Og som hjemmegående er der netop plads til at tilgodese forskellige behov.
   Vores ene 4 årige elsker sin BH, imens den anden slet ikke havde det sociale behov og ikke nød det. Tvært i mod. Hun kom derfor hjem til mig for et par mdr siden og er siden virkelig blomstrer op og hendes udvikling har virkelig fået et skub 🙂 Det var det helt rigtige for hende og hun skal tidsnok nå at komme afsted igen i hendes tempo. Sociale spilleregler behøver man ikke institutioner for at lære 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Det du skriver her er min absolute største drøm – at kunne gå hjemme og kunne være der for min søn…. kan bare mærke inde i mig selv at det der 8-16 arbejde ikke passer til mig… og dælme ikke sat ham i verden blot for at andre skal passe ham… fedt at i gør det 😎😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AK

  Herhjemme er det far der går hjemme, det er desværre ikke selvvalgt men når situationen nu er den så er det om at få det bedste ud af det.
  Jeg arbejder 32 timer, skiftende vagter inkl weekend og det giver faktisk ret mange fridage. Nogle dage er begge vores piger hjemme, nogle dage er den ene hjemme og nogle dage den anden og nogle dage er de begge afsted 🙂

  Friheden og fleksibiliteten er helt fantastisk for vores familie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Kære “mor”. Du gør det allerbedste for dit barn. Tro mig, du vil aldrig fortryde det. Jeg fik hjemme med mine børn til den yngste var 3, og det var den bedste tid. Nu er de 31, 30 og 24 og jeg synes stadig det var den bedste tid. Jeg er pædagog i en børnehave, eller en børneopbevaringsanstalt om man vil vil. Det kræver sin mand at være barn sådan et sted. Så nyd dine børn og din familie. Den tid det går godt kommer aldrig skidt igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hejsa
  Efter at gave været enlig mor på SU ( kun SU for jeg valgte at det halvandet pr skulle jeg bare være super mor ) lærte jeg en ting eller tre om at få lidt til at række langt.
  Jeg lavede madplaner for ugen. Købte ind en dag om ugen, helst en tidlig morgen så jeg kunne få deres nedsatte kød. Og jeg holdt min madplan.
  Jeg lavede genbrugs retter, kødsovs fra dagen før bliver let til lasagne osv.
  Med tid og struktur levede vi tre for 2500 kr pr måned til mad tøj gaver osv. Og vi klarede os. De dyre jakker og støvler blev købt på nettet og var sidste års model ( Ecco støvler er altså lige så gode, selv om de sidste års model og stjernen sidder forkert ( bar de nye så de gode) og overtøjet blev købt brugt.
  Jeg havde en gaveskuffe så jeg ku købt Nettos ” køb mig før jeg bliver smidt ud” ting så ungerne havde billige gaver at ta med til fødselsdage
  Hvor der er en vilje er der en vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi

   Uh må jeg høre hvor du finder ud sidste prs modeller af ecco støvler? Vi er også på budget efter store overvejelser at lade mig Gå hjemme

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Do not disturb