Brændte mandler med lakrids – på 4 minutter i mikroovnen

    

Er jeg den eneste som har en helt grotesk svaghed for brændte mandler?! Jeg kan spise absurde mængder, og dem med et lille tvist med lakrids forsvinder også hurtigere end lune småkager på en december dag. Heldigvis er de jo super lette og hurtige selv at lave, hvis man bruger mikroovnen. 

Opskrift på brændte mandler med lakrids

200 gram mandler

1-2 tsk lakridspulver

3 spsk vand

4 spsk sukker
1. Kom alle ingredienserne i en skål, som kan tåle høje temperaturer og har høj kant, da det bobler godt op. Rør godt sammen.

2. Sæt i mikroen og giv 2 minutter på fuld styrke.

3. Tag ud, rør rundt og giv yderligere 2 minutter i mikroen.

4. Tag ud og fordel ud på bageplade med bagepapir, så det ikke bliver en stor klump og lad køle.
OBS – vær forsigtigt, da sukkeret bliver hammer varmt. 
Er du mere til den helt almindelig variant, så finder du en opskrift HER 🙂

Follow:
Share:

6 Comments

  1. 5. november 2015 / 8:05 am

    Hvor er det en genial ide at lave dem i mikroovnen – det er jo meget nemmere og hurtigereikke mindst! Tak for tippet 🙂

  2. Gitte
    15. november 2015 / 4:54 pm

    De der plast bøtter der er beregnet til micro, kan de bruges. Ved godt de er til ,micro, men jeg tænker på sukker bliver jo ekstrem varm. så tænker om det kan lave hul i de bøtter ?

    • Nanna
      Forfatter
      15. november 2015 / 5:12 pm

      Jeg må være dig svar skyldig. Jeg har ikke prøvet med de bøtter..

  3. Susan
    29. november 2015 / 7:38 pm

    Jeg plejer at lave dem i en glasskål, det kan nemt tåle varmen 🙂

  4. Dorthe
    13. marts 2017 / 8:02 am

    Brug ikke plasticbøtter selvom de er beregnet til mikro. Har selv forsøgt det da jeg lavede karamel – og fik karamel med flydende plasticstykkerud af det :0(

Leave a Reply


Looking for Something?