Forskellen på en tvillinge- og en singleton graviditet #1 – Nanna Pretzmann
Ferie ønsker - og hjælp søges?

Forskellen på en tvillinge- og en singleton graviditet #1


For lidt tid siden blev jeg spurgt om jeg ikke ville dele min oplevelse af forskellene på en almindelig- og en flerfolds graviditet   og jo selvfølgelig vil jeg da det. Der er sikkert langt flere ting, men her kommer de første som falder mig ind.

Først tager vi the obvious one. Antallet af babyer i maven udgjorde den største forskel. En versus to i maven. Istedet for to arme og to ben til at møffe rundt, sparke i blæren og i ribbenene har man 4 af hver. Det både føles og ser enorm voldsomt og lidt alien agtigt ud uden på maven. Da tvillingerne kom til verden i uge 35 var mit mål rundt om den koloenorme badeboldt af en udspilet mave cirka 128 cm (indsæt selv mega overrasket smiley, for det er altså ret stort). Til sammenligning var den i samme uge med lillesøster 104 cm.  
Uge 34 i begge graviditeter. Ikke svært at se forskel. Desværre kunne jeg ikke finde et rigtigt mavebillede fra tvillingegraviditeten. Jeg må bedre i gemmeren en anden dag. 

 Selve graviditeterne var så forskellige. Jeg blev ramt af svangerskabsforgiftning i min tvillingegraviditet og tog derfor voldsomt med væske på.  Jeg var indlagt fra uge 30/31 til de kom til verden i uge 35. Herefter var vi indlagt 3 uger på neonatal, så pigerne kunne lærer at spise selv. Inden min indlæggelse gik vi til et hav af ekstra undersøgelser og var faktisk neglespisende nervøs gennem det meste af min graviditet pga alle de mulige problematikker vi fik tudet ørene fulde med. Samtidig havde næsten alle mennesker vi mødte en forudfattet negativ indgangsvinkel. Under min graviditet med lillesøster skulle jeg til en enkelt ekstra scanning og ellers følges lidt ekstra, for at sikre at jeg ikke udviklede svangerskabsforgiftning igen. Hele forløbet var helt anderledes roligt og lillesøster kom i uge 38 og vi tog hjem 2 dage efter. Her mente folk bare vi var lidt småtossede at få en mere så hurtigt efter tvillingerne. Eller muligvis var jeg blevet mere tykhudet og mindre nærtagende overfor andres holdning 😉

 Til sidst kunne jeg ikke bøje anklerne mere pga væsken i tvillingegraviditeten. Iøvrigt fatter jeg simpelthen ikke hvordan i alverden jeg har kunne nå mine tæer og fik neglelak på 

Når man får overrakt guldet. Det er jo den vildeste følelses og jeg blev fuldstændig og adeles blæst bagover af kærlighed, stolthed og det meste af mit følelsesregister slog bare ud på barometeret. Ved en tvillingefødsels er man så heldig at opleve den følelse to gange lige i rap. Det var ikke mindre specielt at få en, men de to oplevelser kan slet ikke sammenlignes.
Den første tid hjemme. Bortset fra at bette måsen fik RS-virus, så føltes det enormt let at have én baby i forhold til to. Det er dog ikke ensbetydende med det er sådan for alle. Babyer er jo så forskellige som nat og dag, med og uden kolik og har forskellige behov. Egentlig synes jeg, at vi havde haft det let med tvillingerne, men da lillesøster kom med hjem fandt jeg virkelig ud af hvad en let baby vil sige. Men jeg er lidt glad for tvillingerne kom først, ellers havde jeg nok fået mig et chok. Efter lillesøster kom har det også været mere tydeligt hvordan udviklingen hos en født-til-tiden baby var lidt anderledes.
Fødselsberetning: Da Bette Måsen kom til 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie ønsker - og hjælp søges?