Må man give brugte gaver? – Nanna Pretzmann
Hasta La Vista Baby - vi rejser en måned til Thailand

Må man give brugte gaver?


  
Noahs ark fundet på DBA. Efter en lille vask var den så god som nyt. Lidt dyr manglede, men jeg tvivlet på Bette Måsen opdager det 😛

 
Når man, som os, har valgt at kaste sig ud i livet med en hjemmegående mor og ovenikøbet vælger at rejse en måned til Thailand for at kickstarte den nye livstil, så skal der altså spares, for at det kan lade sig gøre. Desværre vokser der ingenlunde et pengetræ i baghaven, selvom det kunne være rimelig anvendeligt at have i baghånden. Så istedet har vi selvfølgelig kigget på budgettet for at se hvor vi kan spare.

En af de ting vi har valg at skære ned på er julegaverne og der er altså mange penge at spare – i hvert fald for os. December er en dyr måned og er kun blevet dyrere efter at børnene arriverede til verden. For os har det været helt enormt let at forkøbe os i sager til poderne, men helt ærligt så er det jo slet ikke så nødvendigt. I hvert fald ikke herhjemme.

For det første bliver ungerne fuldstændig og adeles væltet omkuld af alle de gaver. Faktisk opstår der jo nærmest gaverus, hvor de slet ikke ser indholdet, men bare pakker op og går videre til næste. Derfor har vi også tidligere fordelt gaverne ud over dagen, så kommer der lidt mere ro på situationen og de får leger og kigget gaverne igennem. For ja med 2 sæt skilsmisse bedsteforældre og lidt for købelystne forældre, så har der altså ikke været mangel på gaver her i huset.

For det andet, når man kun er 1 år, som Bette Måsen er juleaften, så er gavepapiret bare mere spændene end selve indholdet.

Derfor har vi i år valgt at skære ned. Altså ikke som i ingen gaver. Men som i færre og så har vi valgt at gå på genbrugsjagt efter genbrugsguld. For ja, jeg synes godt man kan give brugte gaver. Det er både bedre for pungen og for miljøet og genbruge hvor man kan, så hvorfor ikke også gaver.

Vores første køb var et kæmpe kasse Barbie og Noahs Ark for 150,- kr. Jeg synes saftsuseme det var billigt. Ja faktisk kunne man jo ikke engang købe en Barbie for den pris i butikken og vi fik altså en helt kasse med dukker, møbler, cykler og massere af tøj. Jeg sorterer det selvfølgelig og giver det en skrubbetur, inden det får en fin indpakning. Men så er det da også så godt som nyt og jeg ved at pigerne er adeles ligeglade. I hvert fald med den alder de har nu. Vi mangler stadig den helt rigtige gave til Z, men jeg holder øje og slår til når jeg finder det.

Hvad med jer? Kunne i finde på, at give brugte gaver i julegave?

13 kommentarer

 • Britta

  Ja! Sidste år købte vi et brugt dukkehus til min datter. Det var i super flot stand og der var møbler, dukker mv med. så falder jeg over noget unikt eller brugt i god stand, kan der sagtens ligge brugt under juletræet hos os

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Ja! Min søn fik det flotteste sørøverskib i julegave sidste år, og han tænkte overhovedet ikke på, at det har været brugt af en anden før ☺ Og det så næsten heller ikke sådan ud! Han har også tidligere fået brugte legestuer i fødselsdagsgave – både fordi han har ønsket sig noget, der var udgået, og for at spare penge
  Og så har jeg praktiseret at pakke legetøj ind, som han allerede har, og bruger til kalendergaver Noget han havde glemt, han havde selvfølgelig Den går vist ikke mere, da han nu er fire er halvt, men så får lillesøster bare nogle af hans gamle legesager af “julemanden” Jeg køber i det hele taget meget brugt, også tøj og møbler ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Selvfølgelig må man det! Jeg har fundet løvernes konge 1, 2 og 3 på dba til min bror til over det halve af hvad det ville have kostet i ny, en uåbnet parfume og smykker til min mor, et par bøger til min søster og to skjorter til min far. Jeg har i alt betalt 400 kroner for julegaver, og det er en lettelse på su budget at købe brugt!

  Det eneste, jeg ikke ville købe brugt er ting, der ville være uhygiejnisk som fx makeupbørster, undertøj, badetøj osv.. men ellers siger jeg go for it 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeps det kan man sagtens! Men kan man give brugt til resten af familien? Jeg tænker “ja”, men tror ikke at resten af min familie tænker det samme….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm godt spørgsmål – ved at nogle i min familie ville have det ligesom jeg selv, hvor jeg også tro nogle slet ikke kunne arbejde med det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Ja!!! Vi køber slet ikke store gaver til vores to. For med en ret stor familie, siger det sig selv at gaverne vælter ind. Har intet imod at det er brugt. Hellere end gerne, synes det er gaver med omtanke. Rar fornemmelse. Og hvis vi alle kom lidt væk fra “køb og smid ud” konceptet , gjorde vi noget særdeles godt for miljø og vore børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi Andreasen

  Det er da helt okay. Jeg køber næsten alt til mine unger brugt på Facebook, dba, gul og gratis og genbrugs butikker. Så længe de ikke har noget imod det, så er der flere penge til alt det sjove…
  Det absolut okay…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hasta La Vista Baby - vi rejser en måned til Thailand