Om en søvn terrorist og operation søvn – Nanna Pretzmann
En hoppede hund, fiskefrikadeller og Arla Kærgården

Om en søvn terrorist og operation søvn

IMG_3879.JPG

En snorkboblende trold. Autostolen er en Cybex Juno og kan købes hos Pixiezoo HER. Jakken er en softshell fra Racoon og kan købes HER. Huen er fra Marmar og kan købes HER. Barnet er mit og mandens avl.

 

Som i næsten kunne læse jer frem til HER, så har vi været dybt frustrerede over vores mindste yngel mangel på søvn, da det jo har ført til at vi altså heller ikke sover og det er der vist ingen der kan holde til i det lange løb. I hvert fald ikke mig. Bare spørg min bedre halvdel. Jeg bliver en halvrunken sur gammel rosin, når jeg ikke får min nattesøvn. Sådan en der skælder ud, når ungerne larmer, som har ondt i hovedet og ikke smiler. Hende gider jeg sgu helt ærlig ikke være. Hun er et halvsløjt bekendtskab, som jeg hellere vil være foruden.

Vi har i en lang periode været ret fokuserede på at der måtte være noget i vejen, altså tigerspring, tænder, ørerne osv. Og det kan selvfølgelig også spille en rolle, men efter endnu en forfærdelig nat hvor far tog første halvdel og jeg anden, hvilket nok gav os 4 timers meget afbrudt søvn hver, så tog vi os en bette snak om situationen. Vi har jo allerede fået tjekket ørerne og der er intet på dem, så det fysiske har været mere end tænkt ind over. Derfor besluttede vi at flytte fokus, for måske kan vi gøre noget anderledes.

Jeg besluttede mig for at google lidt på det der med små søvn terrorister og det første resultat jeg fik var en artikel om at i velfungerende familier havde børn velfungerende søvn. Okay ja tak, det føles jo lidt som en snebold lige i krydderen, for vi synes da selv, at vi er en nogenlunde velfungerende familie. Selvfølgelig har vi problemstillinger præcis som alle andre, men den artikel føltes egentlig lidt som om den sparkede til nogle der allerede lå ned af søvnmanglen. Så jeg besluttede at droppe google igen og at vi i stedet skulle følge vores mavefornemmelse. Og p.t. er faktum, at Bette Måsens nattesøvn fungere ligeså godt, som Morten Olsen for landsholdet. Så vi har besluttet at sadle om. I stedet for at lede efter fysiske forklaringer, så har vi valgt at ligge hovederne i blød, se ind ad, for måske tackler vi situationen helt forkert. Måske kan vi ændre situationen med vores handlinger og reaktioner.

Vi blev enige om at splitte os op og at jeg tog første nat. Det vil sige at, at i nat skal jeg sove. HELE natten. Orv jeg glæder mig allerede, selvom det er på sofaen (damn us, at vi ikke har fået lavet det gæsteværelse :P). Men vi blev altså enige om, at det måske var meget godt at dele os lidt op her i starten, så der i det mindste er en af os, som er nogenlunde frisk. Egentlig har vi ikke lagt den vilde taktik. Andet end at natten er til for søvn. Det vil sige, at det er slut med at stå op kl 4 med trolden. Vi står tidligst op kl 6. Hun skal puttes hver gang hun vågner. Selvom det letteste er at give fortabt og stå op, så bider vi i det sure æble, giver det en skalle og forsøger igen. Jeg er klar over det sikkert kommer til at koste tårer, for os alle, men at det er til det bedste i sidste ende, for pige barnet er jo også helt ødelagt af søvn mangel. Det er også en ondt cirkel at komme ind i, for står vi op kl 4 er hun jo klar til at sove lur kl 8 og at gå i seng først på eftermiddagen.

Første nat gik over alt forventning. Hun sov kl 19 og vågnede første gang kl 2.30, hvor hun kværnede en flaske (ja spisen om natten er næst på listen, søvn først). Herfter faldt hun hurtigt i søvn og sov til 3.30. Her vuggede jeg hende i søvn efter en skrigetur. Vågnede igen efter 20 minutter og blev trøstet og puttet igen 5 gange. Sov 20 minutter og puttet 5 gange igen. Herefter sov hun til lidt over 6.

Hun er ikke blevet puttet til middagslur endnu, men skal lige om lidt. Jeg føler det som en succes og at vi allerede er på vej på rette spor. Efter at ha’ gået lidt anderledes til værks, så tror jeg egentlig hun har rigtig svært ved selv at falde til ro igen og i og med vi nærmest altid til sidst har “givet” os og stået op med hende i stedet for at skabe faste rammer og tryghed ved søvnen, så har vi måske selv forværret situationen?!

Opfølgning følger 🙂

2 kommentarer

 • Gitte

  Hej 🙂
  Jeg er vist ikke kommenteret hos dig før, hverken her eller på instagram. men følger gerne stille med på sidelinjen 😉 og nu læste jeg så lige dit søvnindlæg…
  Vi har også en lille (knap 9 mdr) der har været en del vågen om natten, mange gange og vi tog hende ofte bare op/ind i vores seng. Det har som sådan ikke været et stort problem, men for en lille månedstid siden besluttede vi også at nu skulle der altså ske noget. Hun kom oftest først i seng ved 9-10 tiden og i mit stille indre havde jeg tænkt “jamen hun kan jo bare ikke sove før, så det er sådan det er til hun har brug for mere søvn…” men men, vi begyndte så at indføre faste rutiner om aftenen, bad 18.30, nattøj og flaske og Godnat i egen seng ca. 19.15/19.30. Det resulterede ret hurtigt i kun få 1-2 opvågning om natten og det kører faktisk stadig ret godt, selvom det daglige bad er skåret væk igen, så bare resten stadig er samme rutine. Nu ved jeg selvfølgelig ikke om I i forvejen er en fast rutine om aftenen, men det blev lidt vores løsning… 🙂 blev til en lang smøre, men måske det kan bruges, ellers krydser jeg bare for at projektet lykkes for jer og I snart for noget søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Gitte☺️ Hyggeligt at du havde lyst til at komme med dine erfaring.. Det er altid skønt at høre fra andre i samme båd.. Vi har ret faste aftenrutiner herhjemme, så kører det hele nemlig også bedst med de store ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hoppede hund, fiskefrikadeller og Arla Kærgården