Om julegaver, overskud og en konkurrence

Om julehygge og hjemmelavede Churros (spanske rør)

 


Jeg gik all-in på julehygge med min nye Rudolf sweater. Den er købt på Ebay HER og kom efter 3 dage 😂 😀 Prøv eventuelt og kig alle de sjove jule sweatere HER og rensdyr sweatere HER


Morgenen startede vi ud med at finde julepynten frem. Herhjemme elsker vi nisser og der går ikke Bo Bedre i den, når vi pynter op. Nok nærmere Tivoli stemning 😛 Der var også plads til at finde tøjdyrene med julemusik frem og så fik vi os en svingom og rystede måsen til de lystige toner. Jeg har yderst svært ved at komme i tanke om noget så hyggeligt som jul.

Efter vores lille morgensang og dans havde vi sat mormor og moster i stævne og vi mødtes for med nøje præcision at udvælge årets juletræer. De blev ret hurtigt udvalg og vi huskede da også at råbe tiiiimmbeeer, da det væltede. Selvfølgelig på den helt rigtige skovarbejder maner. Juletræet smed vi på taget af bilen i allerbedste Fars-Fede-Juleferie-stil. Det vendte et par hoveder eller to, da vi vendte skuden hjemad.  

 Hjemme gik vi ombord i hjemmelavet gløgg (opskrift HER), æbleskiver og churros. Simpelthen så hyggeligt og gløggen gik lige i kinderne, så de blev så dejlig røde 😛  

Her til aften havde nissen været forbi og lagt gaver udenfor nissedøren (mere om den HER). Han gav de Dora ting som jeg skrev om HER. Egentlig skulle det have været adventsgaver, men det har farmor også købt, så istedet blev det altså en nissegave. Tøserne sluttede dagen af med at lægge popcorn til nissen i håb om at han så kom igen med flere gaver 😉

I øvrigt skal i da ikke snydes for opskriften på Churros. Den kommer her

Opskrift på churros

5 dl vand

50 gram smør

50 gram sukker

1 tsk vaniljesukker

2 tsk kanel

1/2 tsk havsalt

(eventuelt et drys kardemomme)

400 gram hvedemel

2 små æg eller et stort

Palmin til stegning

Du skal bruge

Tyl og sprøjtepose

Tilbehør:

Kanelsukker, flormelis eller måske endda softice. Alt smager helt fortryllende.

.

Kom palmin i en gryde og varm op.

Varm vand, smør, kanel, salt og vaniljesukker op til det koger. Tag herefter af varmen og tilsæt melet og brug en elpisker til du har en jævn del. Tilsæt æg og pisk igen. Dejen skal være godt sej.

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl.

Tjek om palmin er varm nok. Den skal syde, når du drysser lidt mel i. Og pas endelig på at den nu ikke bliver for varm, for så bliver churros kun mørke udenpå og få indeni.

Er den varm, så laver du cirka 8-10 cm lange rør ned i gryden. Brug en saks til at klippe rørerne af tyllen.

Efter et par minutter vendes de, da de ellers kun bliver bagt på den ene side.

Tag op med hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle, så palminen suges lidt af.

Serveringsmulighederne er mange. Blandt mine favoritter er drysset med kanelsukker eller flormelis. Eller all-in med softice. 

Find opskrift på brændte mandler HER

Find opskrift på havregrynskugler HER

Find opskrift på Ris a la mande kage HER

Find ideer til hjemmelavet julepynt HER

 

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om julegaver, overskud og en konkurrence