Julegaven til din mand (og din selv)

De perfekte mødre

  
Den anden dag så jeg DR2 program om de perfekte mødre (se HER). Jeg faldt straks i programmet, som handlede om både lotus fødsler(som jeg ikke anede hvad var), mødre som spiser sin moderkage, samsovning og generelt måske tilgange og metoder, som falder lidt uden for flertallets norm. Jeg synes det er enormt fedt og spændene med fokus på det og tit vil jeg have ønsket at jeg selv havde været hurtigere til at følge min egen vej og at jeg havde været bedre til at lytte til min mavefornemmelse, istedet for bør, skal og bare fordi metoden.

Jeg fulgte, som skrevet, spændt med i programmet. Indtil Hella Joof kom med udtalelser som at samsovning kun skete af to grunde. 1 at man ikke gider dyrke sex og 2 at man ikke kan finde ud af at putte sit barn. Jeg blev faktisk en smule forundret, for jeg havde et billede af at hun var et rummeligt og ikke dømmende menneske. Nu kunne man jo remse hundred gode grunde til samsovning op og sikkert også den anden vej, men egentlig vil jeg hellere tage en anden vinkel. Nemlig en vinkel, som Iværksættermor (læs HER) ramte lige i bulleye med igår. Skulle vi ikke tage og holde op med at putte hinanden i kasser, som øko-spelt-slynge-hippie-mor kassen og karriere-mor-kassen? Og skulle vi ikke holde op med at dømme hinanden? 

Jeg kommer aldrig selv til at smage på min moderkage, men fordi Birthe nede i nummer 6 har lyst til det eller for den sags skyld at plante et træ oveni den, hvorfor skulle jeg så dømme hende? Vi vælger hver især de løsninger og konstellationer i familielivet, som vi føler er de rigtige for os, vores børn og familie. Det er ikke nødvendigvis de valg naboen ville tage, men derfor behøves det jo ikke være forkert.. Eller hvad?!

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegaven til din mand (og din selv)