Hjemmelavede skumfiduser – 3 varianter – Nanna Pretzmann
Brunkager - til børn (kan rulles ud)

Hjemmelavede skumfiduser – 3 varianter


 

 

image


image

imageDen anden dag så jeg et opslag med hjemmelavede skumfiduser på Facebook. Det undrede mig omgående, at jeg aldrig havde tænkt på at prøve og lave dem. Jeg mener skumfiduser, og så hjemmelavede. Det kan da kun blive et hit. Desværre kunne jeg ikke finde opslaget igen, da jeg ville i gang, men efter en hurtigt google søgning med inspiration fra diverse opskrifter, så fandt jeg min egen variant af hjemmelavede skumfiduser, som jeg selvfølgelig deler med jer.

Det skønne er at man kan tilsætte lige den smag eller farve man ønsker. Jeg delte massen i tre og lavede en med lakridssmag, en med hindbær og en forblev vanilje. I hindbærudgaven tilsatte jeg også lidt pastafarve, for at lave dem lyserøde.

Opskrift på hjemmelavede skumfiduser

2 dl vand
400 gram rørsukker
Kornene fra en vaniljestang
10 blade husblas
Formelis til at drysse

 

Kom vand, sukker og vaniljekorn i en gryde og kog i cirka 20 minutter.

Imens kan du gøre en bradepande eller 3 mindre fade, hvis du vil lave 3 varianter som mig, klar. Der skal bagepapir i og drysses flormelis over. Brug en si til flormelissen. Det er vigtigt at bunden dækkes helt, da skumfiduserne ellers klistre fast. Husk også at lægge husblassen i blød i koldt vand.

Når sukkermassen har kogt 20 minutter hælder du den i en skål, vrider vandet af husblassen og tilsætter en efter en og rører til de er opløst.  Pisk herefter indtil massen bliver hvid og helt sej. Det tager cirka 10-12 minutter. Her delte jeg så massen i tre skåle. I den ene tilsatte jeg 2 tsk lakridspulver (Johan Bülow), i den anden hindbærsmag og rødpastafarve og i den sidste ingenting. Men smag til.

Hæld herefter massen i fadene og drys med flormelis (med si).

Lad det køle af. Jeg lod det cirka stå i en times tid før det var helt størknet.

Klip eller skær ud i passende stykker og vend i flormelis, så de ikke klistre sammen.

Opbevares i lukket beholder.

 

Find også opskrift på // hjemmelavede berlinere med vaniljecreme // Norske klejner // brændte mandler // hjemmelavet gløgg // Ris a la mande cheesecake // jule cheesecake //

 

15 kommentarer

 • Susanne

  Er det bare mig der ikke kan få øje på hvad man gør med husblassen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Der står ikke hvad man skal gøre med husblassen inden man vrider det op, gør der?
  Ellers mums! Det skal jeg helt sikkert prøve, når juleræset er slut ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Mangler der ikke æggehvider i opskriften?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej det bruger jeg ikke ☺️ Har heller ikke prøvet med æggehvider ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Mit første forsøg brændte sukkeret på inden de 20 min var gået. Hvad gør jeg forkert

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej. Super blog du har. Mine blev meget bløde i det. Har jeg pisket for lidt ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm godt spørgsmål.. Har du ventet på de er stivnet helt? Man skal piske til det er så klistet, at man næsten ikke kan piske mere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birger

  Hej
  Kan nogen herinde skrive hvad jeg skal gøre for at mine skumfidus ikke klistrer sammen efter at de er skåret ud og kommet i dåse, en helt tæt dåse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Pisker du i hånden eller med maskine (evt røremaskine?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Moos

  Hej. Jeg har lige forsøgt mig med opskriften. Når de er færdige og i lufttæt container, skal de så opbevares på køl eller hvorledes?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kan man bruge alm. sukker?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunkager - til børn (kan rulles ud)