Jeg må erklære mig helt og adeles enig – Nanna Pretzmann
Tænk sig, at man kan være så træt..

Jeg må erklære mig helt og adeles enig

image

Rødderne her er 3 år gamle, skændes som bare pokker, men holder også sammen som ærtehalm. Vi forsøger at lærer dem at give plads til hinanden og at finde en løsning på tingene i fællesskab. 

 

“Vi må besinde os på, at ingen er en ø” sagde Fru Dronning nytårsaften. “Vi har brug for en bedre samtale med hinanden.” sagde Hr statsminister i sin tale. Selvom det ikke altid er tilfældet, så må jeg i dette tilfælde erklære mig helt og adeles enige med dem begge.

Tonen på de sociale medier er hård. Alt for hård. Det er blevet for let at fare til tastaturet, skrive grimme og uigennemtænkte beskeder til fremmede mennesker. Det er måske for let netop fordi man sidder godt gemt hjemme bag skærmen og ikke mærker en egentlig konsekvens af det skrevne. Men det gør det jo ikke mere okay. Hvorfor er det blevet en mangelvare, at være i stand til, at føre en god gammeldags diskution uden at trække indholdet under bæltestedet? Hvor blev de gode argumenter, respekt for modpartens holdninger og plads til forskellighed af? Vi kan jo for hulen godt være uenige uden at kalde hinanden for grimme ting og sager.. Kan vi ikke?

Her er det så Dronningens ganske fornuftige kommentar “Vi må besinde os på, at ingen er en ø” kommer til min erindring. For måske er det netop det der nogen gange går galt. Måske glemmer debatørerne ganske enkelt, at de ikke er en ø. At deres modspiller også er et menneske med følelser, tanker og baggrund for sine handlinger. Præcis som en selv.

Måske er spillereglerne på de sociale medier et ganske godt billede på, at vi i hverdagen glemmer, at vi ikke er en ø. At vi er en del af en fællesskab, som skal fungere. På godt og ondt. Udover egen næsetip. Det gav mig stof til eftertanke.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk sig, at man kan være så træt..