Jeg fik et kæmpe chok idag.. Eller faktisk to

Må din dreng være prinsesse?

image

Kostumerne er fra Kostumelandet.dk

 

Nu har jeg flere gange hørt mødre udtale sig om drenge og pige kostumer. Bevares der er jo en opdeling i den forstand at de fleste drenge og piger børn vælger i nogenlunde samme kategori. Vi har da også i vores webshop Kostumelandet.dk en kategori som hedder pige og en som hedder drenge kostumer. De er bestemt ikke møntet på, at kostumerne således kun er til det eksaktes køns brug. Det et blot fordi det hjælper langt de fleste forældre til hurtigt at navigere rundt og lynhurtigt vælge det kostume, som deres barn ønsker sig.

Men der sidder selvfølgelig en lille del derude, som måske godt kan tage den opdeling nært, netop fordi deres børn måske ville vælge fra den modsatte kategori. Bevares nu har jeg selv et tøsebarn, som aldrig ville vælge prinsesse kjoler. Hun ville skulle i drenge kategorien, for at finde sit drømmekostume. Det tager jeg nu ganske tolle og hun får lov at vælge lige det hun gerne vil. Det er jo hende der skal have det på og jeg kunne ikke drømme om at pådutte hende et prinsesse kostume, som jeg ved hun vil blive ked af. Men jeg har den opfattelse af, at det er lidt hårdere den anden vej rundt? Altså når en dreng gerne vil have det på, som bliver opfattet som pige kostumer. Det er netop i hvert fald der jeg har set og læst mødre, måske mest fædre, stejle fuldstændig. Egentlig føler jeg lidt at jeg burde forstå det. Min pige er flere gange blevet forvekslet med en dreng, fordi hun netop ynder at vælge det som opfattes som drenge ting. Det gælder også almindeligt hverdagstøj, hvor hun bare allerhelst vil have jeans og en sweatshirt på. Gerne i blå eller med f.eks. en motorcykel på.

Men helt ærligt så forstår jeg det vist ikke alligevel. Det rør mig netop ikke, at hun bliver forvekslet fordi det jo bare er sådan hun er. I hvert fald for nu. Måske ændre det sig en dag. Det kan man jo kun gisne om og uanset hvordan hun ender ud, så elsker vi hende jo for lige præcis den hun er.

Men nu er jeg altså nysgerrig på jeres svar. Må din dreng være prinsesse? Hvorfor/hvorfor ikke?

 

P.s. I skrivende stund har jeg besluttet vi selvfølgelig skal have nogle kjoler i drenge kategorien og måske Hulk i pige kategorien.

3 kommentarer

 • Rannveig Norddahl

  Her hjemme har vi to drenge som må helt og aldeles selv vælg hvilken kostume de vil have på om det er batman eller prinsesse….jeg vil helst ikke sætte min børn i kategorie og frarøve dem deres fordomsfrie tilgang til livet…..eneste jeg har tænkt over i den sammenhæng er hvis de bliver mobbet pga. det. Det cil ikke sige at jeg ville opfordre dem ikke at tage en nprinsesse kjole på (som de i øvrig allerede har i pink med glimmer udvalgt af min store dreng på 4) men at forsøge at lære dem at stå op for sig selv og komme ud på den anden side stærkere!

  Hilsen fra moren som har “chokeret” i vendekredsen ved at købe ovennævnt kjole, dukkeseng+dukke og pink duplohus til minedrenge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej.. 🙂
  Dette emne er noget som generelt rammer mange hårdt og som du skriver er det nok meget fædrene som stejler over dette:
  For bliver lille Gustav nu bøsse, når han har en kjole på?

  Jeg plejer gerne at sige: Rooolig nu!
  Drengen bliver ikke homoseksuel af at have en kjole på – han afprøver bare hvordan det er at være pige, og måske bare fordi at det er sjovt!

  I øvrigt er det heller ikke kjolen som nok gør udslaget 😉

  Herhjemme har jeg en dreng på knap ti år, som i år gerne vil være dame – Ja så må han jo være dame i år – Så han har været igang med at finde smykker i mit skrin, make up han skal have på, bolde som bryster også skal vi til genbrug og finde en kjole og sko.. 🙂 Parykken er købt.. 😉

  Den lille vil gerne være James Bond – Ja så er det, det vi gør.

  Men ja – Herhjemme må drenge godt være tøse-klædt ud.
  Det tager jeg ikke så tungt – Fastelavn handler om at have det sjovt – ikke om at holde ens børn fast i ens egen holdninger om stereo-typer og facader!

  God aften..

  Mvh Inge-Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg fik et kæmpe chok idag.. Eller faktisk to