Møgunger! – Nanna Pretzmann
Sibirisk kulde, vores hotel + video

Møgunger!

image

Jeg ved, at det er med liv og lemmer som indsats at kalde sine børn for møgunger offentligt. Man risikere både offentligt henrettelse af mor mafiaen og en spandfuld sur respons. Ikke desto mindre tror jeg, at de fleste mødre kan nikke genkendende til de dage, hvor alt ikke flasker sig. Hvor ens afkom misfortolker alle signaler man udsender, altså både de verbale og non-verbale, som værende jordens undergang og respondere udelukkende med skrig, skrål og er man rigtig heldig en omgang smide sig på jorden – også kendt som et Bilka flip, der hvor jeg kommer fra. Ja faktisk skulle man tro, at de nogengange er af den opfattelse, at deres forældre kun er ude på at pille det sjove ud af alting.

Men egentlig føles det mere, som om det er ungerne der piller det sjove ud af os. I hvert fald, hvis man bruger dagen i mine sko.
Sådan en dag havde vi igår. Så selvom vi sidder på en skøn herlig ferie destination, så er det altså ikke altid paradis vi befinder os i. Faktisk havde jeg mest af alt lyst til at smutte og klappe døren efter mig. Men vi klarede os igennem indtil sengetid, hvor Ole Lukøje klarede skærene hurtigere end vi kunne sige sov godt.
Jeg ved at ungerne var trætte og en del af den heftige på-tværshed skyldtes netop det faktum og det at vi havde været på oplevelse hele dagen før. Men dagen sluttede nu alligevel med, at jeg sad tilbage med en øv følelse i maven. Følelsen af ikke at have slået til og ikke at kunne rumme dem. For ærligt så bliver jeg en sur sild og når et punkt, hvor min tålmodighed er forsvundet som dug for solen. Ikke at jeg et stolt af det, men det sker. Og at mor vrisser og hæver stemme afhjælper i hvert fald heller ikke situationen. Den går nærmere i hård knude. Og helt ærligt, så gider jeg da ikke være hende fru sur i betrækket mor. Øv sgu.
Men som en bonus, så vågnede jeg idag op til kys og kram af en trold, som var ganske udhvilet og i hopla efter en god nats søvn. Så vidste jeg allerede, at dagen idag ville blive skønt og at dagen igår ville gå i glemmebogen. Med moderskabet fulgte nemlig evnen til glemme og tilgive med et trylleslag.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sibirisk kulde, vores hotel + video