Fertilitetsbehandling – vores historie #1 – Nanna Pretzmann
Perfekt uden filter

Fertilitetsbehandling – vores historie #1

image

Egentligt er det vist ikke noget jeg tidligere har andet end perifert nævnt herinde på domænet. Altså, at vi har været i fertilitetsbehandling. Det er og har aldrig været en hemmelighed. Eller det passer så ikke helt, for da vi var i vores første behandlingsforløb var det kun vores forældre og et par veninder, som kendte til det. Jeg kunne slet ikke overskue, at det var noget vi skulle tale om hele tiden, for ærligt var jeg så knust indeni, at jeg havde svært ved at hænge sammen. Så selvom jeg knapt tænkte på andet end operation baby, så kunne jeg altså ikke bære at tale om det. Inden i når at tænke, at der er ret mange jeg’er og ikke vi’er i den her fortælling, så lad mig afsløre at dette udelukkende er min side af historien om vores behandlingsforløb. Dans fortælling ville uden tvivl være helt anderledes og med fokus andre steder. Men lad mig nu starte med begyndelsen.
Efter en perfekt ferie i Caribien, som inkluderede et krydstogt og efterfølgende en intens og romantisk uges ophold på Aruba var jeg helt og adeles skruk. Vi havde ikke stortset ikke lavet andet end at drikke lækre sommerlige cocktails med jordbær, bade og holde hånd. Jeg var sikker på, at han skulle være far til mine børn. Dan skulle lige ha’ et vink med en vognstang og et skub i den rigtige retning før han var ombord på projekt baby. Men der gik nu ikke længe før vi gik igang. Der skete bare absolut intet. Knap et år senere var der stadig intet sket. Jeg forstod det ikke. Jeg havde aldrig tidligere tænkt tanken, om at det kunne være et problem at blive gravid. Dan tog det hele meget stille og roligt. En evne jeg ikke helt besidder, for jeg var bekymret. Ja faktisk lidt skræmt. Lige pludselig så jeg barnevogne og gravide maver hvorend jeg vente blikket. Det var hårdt og jeg var ked af det.
Vi fik en aftale i stand på det lokale lægehus og fik talt situationen igennem med lægen. Hun sendte os straks videre i systemet. Videre mod fertilitesbehandling. Jeg husker faktisk ikke helt hvordan jeg tog den nyhed. Men jeg husker tydeligt frustrationerne ved at skulle vente på den første tid ved fertilitetsklinikken. En ventetid, som igen og igen skulle blive en udfordring. En prøve som skulle tages om efter tre måneder og en samtale, hvor det blev gjort os klart, at vi skulle vide at behandling ikke altid ender med en baby i armene. Og at vi skulle være indforstået med, at det er hårdt for forholdet. De gjorde os det klart, at hvis vi på et tidspunkt i forløbet overvejede at gå fra hinanden, så skulle vi ikke gøre noget forhastet, men derimod holde en pause med hormonerne. Det viste sig senere hen at være et rigtig godt råd. En kvinde sprængfyldt med hormoner og en frygt for aldrig at blive mor må siges at være en rigtig dårlig kombination og jeg var i perioder noget uligevægtig. Jeg tror egentlig ikke man i sin vildeste fantasi kan forestille sig den sorg man går igennem. For det er en sorg. Det er jo ikke en lille ting det at stifte familie og pludselig følte jeg mig røvet. Som om nogen havde stjålet min drøm. Og det er overvældende og knusende på en gang, når man pludselig ikke aner om det nogensinde bliver en realitet, at få et barn. Kombineret med en hormonfyldt krop føles det hele til tider uoverskueligt. For hvad nu hvis det ikke lykkes, så er det jo måske hele livsplanen som skal ændres? Selvfølgelig findes der alternativer via f.eks. adoption. Men det er altså bare en kamel at sluge, at vide at man måske aldrig skal prøve at bære et barn og mærke små puf i maven. I hvert fald for mig. Og så det faktum at adoption kan være en årelangt proces, når nu man brændende ønsker sig et barn NU. Tålmodighed har altså aldrig været min stærke side

 

Fortsættelse følger…

 

Læs del 2

7 kommentarer

 • Lone

  Åh for helvede Nanna. Det er så sandt som du skriver. Det er frygteligt!! Vi prøvede tre år med Mads den store og var gået i gang med de indledende prøver osv. Ingen fejlede noget men vi sku åbenbart ik lige ha børn. Fuck jeg var så trist og ked. Følte ik jeg slog til som kvinde fordi det naturligste er jo en graviditet og at ku føde selv. Åh kender det. Og ja det er sgisme en sorg og krisetilstand man befinder sig i. Men se os i dag vi har to dejlige knægte og i har tre dejlige piger ❤️❤️❤️ Man bliver pludselig så varm og taknemmelig. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis jeg følte slet ikke jeg slog til og var bare så ulykkelig hele tiden! Det var sgu hårdt!
   Men ja se hvor lykken kan vende og børnene pludselig kommer (og så endda i flertal) <3 <3 Vi er fandme heldige!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sima

  Puha.. Sidder nu tre dag efter udskrabning af en dødt foster som er højt ønsket. Har selv været i fertilitet behandling nu i 5 år, med 11 hjemmeinseminaioner og 3 icsi behandlinger, hvor den sidste lykkedes, og vi var endelig ved at blive forældre, men ikke alligevel da fosteret døde i uge 7+1. Alle ens drømme og hjerte bliver igen knust efter man har vundet håb igen. Selvom jeg kun var i uge 7, så havde købt tremmeseng, bestilt barnevogn, tøj og sko. Nu har manden gemt det hele væk. Håber jeg en dag eller snart også ligesom dig bliver lykkelig mor og får et gevnist ude af alle det behandlinger og hormoner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh det er jeg frygtelig ked af at høre! Hvor er det uretfærdigt.
   Jeg håber og tror på at det nok skal lykkes for jer snart <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

   Kære Sima. Det du har oplevet burde ingen opleve. Gør mig ondt på dine vejne. Jeg selv var igennem 3 insemineringer, 3 ivf og 2 fryseforsøg før noget bed sig fast, blodprøven var lav, men vi kiggede på hinanden og sagde så ond er verden ikke. Så vi fejrede at NU var vi gravide, det varede så bare ganske kort, det var en bio sagde de. Det er det værste jeg har oplevet. Tiltroen til at det nogensinde skulle lykkes var væk. Men fik lagt vores sidste to fryseæg op og ja de fejrede deres 1 års fødselsdag i går. På fertilitetsklinikken så de bio’en som en sejr, de vidste nu at jeg faktisk kunne blive gravid. Så de havde lovet os et 4 ivf forsøg efter fryseforsøget. Håber du når du er klar kan finde lidt håb i dit tab, et æg kan sætte sig fast det er bare et spørgsmål om forsøg nok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh Ann, hvor er det skønt du deler 🙂 Håber andre kan finde håb i din fortælling.. Og tillykke med fødseldagen til dine små <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Puha.
  Er slet ikke så uheldig som de andre i tråden. Vi fik vores første barn i første forsøg som nu er 2,5. Men vi har nu forsøgt med barn nr. 2 i halvandet år og er så småt opstartet i behandling for at få et barn nr 2. Det er forfærdeligt hårdt, især for mig. Manden er nok ligesom din og har den indstilling at det nok skal lykkedes engang. Men nu er det jo heller ikke hans krop som bliver påmindet om menstruation og udeblevne blødninger.. 🙁
  Er så ked af det på alle de pars vegne som det ikke vil lykkedes for, for shit hvor er det hårdt at være i gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perfekt uden filter