Bette måsen tester: miljøvenligt legetøj #2

Min første uge som hausfrau

 

image

Den var ovre før jeg nærmest fik set mig om, altså min første uge som hausfrau.

Det har været en vild overgang at gå fra en måned lang ferie i Thailand til far tilbage på + fuldtid og mig hjemme med ungerne. Men det er dejligt. Jeg har ro i maven og for første gang i evigheder føler jeg, at jeg slår til. At jeg er i stand til at være den mor jeg gerne vil være. Hende som ikke konstant halser rundt for at nå det hele, som snerre og råber fordi hun er stresset og ikke kan overskue hvordan alt skal nåes. Okay indrømmet jeg bliver stadig lidt af en sur dåse, når ungerne ikke lytter og udfordre grænser. Efter en dag på den måde råber jeg. Også selvom jeg godt ved det er åndsvagt og ikke nytter noget. Men hey ingen af os er perfekte og jeg gør mit bedste. Men denne uge har på alle måder været mindre konfliktfyldt end jeg husker vores hverdag nogensinde har været. Det af en simple grund at vi ikke stresser rundt, tror jeg. Vi har tid til at gummirøjsere vender forkert og at jeg siger 20 gange at nu skal vi ha’ jakke på. Okay det er stadig lige irriterende, men altså mit hoved er ikke ved at eksplodere, fordi jeg ved at jeg kommer for sent på arbejde eller til møde. Giver det mening?

Med min nye rolle som hausfrau har jeg bestemt at jeg ikke må genoptage min gamle vane med sindsyg rengørings- og oprydningsvanvid. Altså før vi fik børn var jeg så gak gak, at man nærmest kunne operere på stuegulvet. Men der er kommet andre boller på suppen. Det skal være okay, at det roder, at der er nullermænd i hjørnerne og en bunke vasketøj på størrelse med Texas. Vi skal nok nå det hele i et tempo, som er mere sundt for krop og sjæl.

Vores uge har udover bedsteforældre besøg mest af alt gået ud på at finde frem til nogle nye rutiner, som fungere for os alle.

De store er på en eller anden måde rykket tilbage i soveværelset begge to. Den ene er i månedsvis kommet listede i løbet af natten, men nu sover de altså begge på madrasser på gulvet. Så udover vi er blevet sådan en familie, hvor mor går hjemme, så er vi altså også nu en samsovende familie. Hvor skal det dog ikke ende 😛 Et er i hvert fald sikkert. Det føles intet mindre end fantastisk, når man istedet for at gøre, som man tror man skal og bør, for at passe ind i samfundsnormen, stopper op og lytter til den mavefornemmelse som så længe har været undertrykt. Og selvom det hele er nyt og vi er lidt på ukendt territorium, så er jeg overbevist om at det nok skal blive godt det her. Det siger min mavefornemmelse nemlig.

Hvis du har lyst til at følge lidt med i vores hverdag, så findes jeg under @tvillingernesmor.dk på instagram og tvillingernesmo på snapchat.

Nu vil jeg glæde mig til at manden min har fri og kan holde weekend med os.

 

 

4 kommentarer

 • Hvor er du sej, jeg går selv meget med tanken om at gå hjemme et årstid med drengene hjemme. Det føles som det helt rigtige men det er lige det med hvad omgangskreds en siger og om økonomien kan hænge sammen.

  Heldigvis bor jeg i en kommune hvor man får penge fra kommunen for at passe sine egne børn hjemme 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria b.

  Hej Nanna. Må jeg spørge hvad der fik jeres datter til at sove godt igen om natten. Jeg har en søn som har et søvn mønster der minder om jeres datters med mange opvågninger og skrigeture og intet virker. Det kom pludseligt fra at at sov så fint om natten til at jeg er oppe hvertfald en gang i timen.
  Hilsen Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria 🙂 Det må du i hvert fald.. Her kom det snigende lige så stille og til sidst var vi oppe hver halve og hele tiden. Det var ikke til at holde ud. S fik to kranio sakral behandlinger og siden har hun sovet igennem. Det er lidt svært at forstå hvordan det egentlig hjalp, men det gjorde det. Prøv og søg på kranio sakral herinde – jeg har skrevet en masse om det 🙂 Jeg krydser fingre for mere søvn til dig og din søn i nærmeste fremtid..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bette måsen tester: miljøvenligt legetøj #2