Om at elske at være alene.. – Nanna Pretzmann
Alkoholfri drinks til børn

Om at elske at være alene..

image

Jeg har vist efterhånden nævnt det nogle gange for jer, men jeg elsker at være alene. Ja faktisk har jeg behov for at være alene, for at fungere. Hvis jeg ikke får behovet opfyldt, så bliver jeg vist sådan lidt kuk kuk og måske en smule halv muggen selskab. En halv time hist og her duer ikke. Det skal allerhelst være på den måde, hvor hele verden kan lukkes ude og jeg kan trække mig tilbage til min egen verden. På den måde finder jeg overskud og tanker op. Jeg har altid været glad for det, men først efter vi har fået børnene er det gået op for mig præcist hvor stort et behov det er.

Idag kunne Dan vist mærke, at det var tiden til sådan en dag, så han tog alle børnene med hjem til farmor og farfar. Der bliver de til imorgen. Alt imens jeg gør mit alleryderste for at lave absolut intet andet end at ligge på sofaen. Her har jeg samlet proviant og min dyne og så agter jeg ikke at røre mig en millimeter ud af flækken før imorgen. Okay måske bliver det lige nødvendigt at rende i fryseren efter is, men ellers skal jeg intet.

I know de fleste ville nok danse på bordene og skynde sig ud og drikke lækre og farverige cocktails med veninderne. Men der er jeg åbenbart lidt af en huleboer. Selvom det selvfølgelig også er noget jeg gør mig i engang imellem, så er jeg altså alleroftest hende der kryber sammen under dynen og nyder stilheden. Og når vi når til imorgen tidlig savner jeg med garanti både børn og mand, så jeg får helt ondt i maven.

Har i også behov for at være alene? Eller er i på party bussen, når børnene er ude af huset?

 

 

11 kommentarer

 • Anne-Marie

  Absolut også brug for enetid her. Især efter jeg blev bidt af en flåt og stadig døjer med sygdom. Før var en gåtur i naturen nok. Nu nyder jeg når det er hverdag og alle er ude af døren. Hvor er det dejligt din mand sørger for ro, når det er tiltrængt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Puha alenetid? Jeg SAVNER virkelig alenetid, hvor det kun er mig! Jeg nyder mit eget selskab engang imellem hvor jeg kan få noget ro i hovedet, men desværre er det ikke tit jeg får det. Jeg glæder mig til foråret og så vil jeg ud og gå nogle ture for mig selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er det heller ikke her – kunne i hvert fald sagtens bruge mere tid 😛
   Årh ja en gåtur i eget selskab er helt fantastisk til lige at få ro i hovedet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Det eneste tidspunkt jeg pt. får ro i mit hoved helt alene – det er når jeg sover :-O
   Jeg tager afsted 6.30, bus og tog = snak snak snak… Arbejde = snak snak snak – turen hjem det samme… Hjem til børn og hygge. Når børnene er lagt i seng, så sidder manden og spiller online med venner = snak snak snak… Årh jeg savner alenetid, jeg har altid snak omkring mig, og det er jeg slet ikke vant til :p Jeg er ved at gå ud af mit gode skind – kom SÅ forår 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har det fuldstændig på samme måde med alt det snak (larm).. Du må ha’ noget alene tid asap. Måske din mand vil hjælp til at opfylde dit behov før det bliver foår 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har det på samme måde…..præcis på samme måde, faktisk. Og jeg tror, det er så vigtigt at lytte til krop og hjerne i dette tilfælde. Jeg var ikke god til at give mig selv lov til tage en time-out. Tror, jeg skammede mig over at have lysten til at isolere mig fra min elskede tvillinger og deres far.
  Jeg lagde mig for lidt over to år siden med stress, angst og depression. Og så var det ligesom et must, hvis jeg altså skulle ud af mørket igen. Det er bare sørgeligt, at det skal være så alvorligt, før det er ok at sige fra. Jeg er stadig ikke helt frisk endnu, og må starte på en frisk. Og jeg har stadig behovet for at trække mig og tanke op…..og giver mig selv lov til. Det gør omgivelserne i øvrigt også…..nu, hvor de har en forklaring, har de også forståelsen.
  Så hyg dig, smid dig på sofaen og tøm hovedet…..det gør dig til en bedre mor.

  Mange simpati

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har det på samme måde…..præcis på samme måde, faktisk. Og jeg tror, det er så vigtigt at lytte til krop og hjerne i dette tilfælde. Jeg var ikke god til at give mig selv lov til tage en time-out. Tror, jeg skammede mig over at have lysten til at isolere mig fra min elskede tvillinger og deres far.
  Jeg lagde mig for lidt over to år siden med stress, angst og depression. Og så var det ligesom et must, hvis jeg altså skulle ud af mørket igen. Det er bare sørgeligt, at det skal være så alvorligt, før det er ok at sige fra. Jeg er stadig ikke helt frisk endnu, og må starte på en frisk. Og jeg har stadig behovet for at trække mig og tanke op…..og giver mig selv lov til. Det gør omgivelserne i øvrigt også…..nu, hvor de har en forklaring, har de også forståelsen.
  Så hyg dig, smid dig på sofaen og tøm hovedet…..det gør dig til en bedre mor.

  Mange simpati-hilsner fra en anden tvillingemor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har virkelig også brug for alene tid, hvor der ingen planer er, og man ignorerer alt praktisk. Jeghar også lige brugt en søndag på sofaen, med kaffe, slik, gode bøger og hækle projekter. Sådan lader jeg op.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alkoholfri drinks til børn