3 sjove blogs du skal læse

Pampas stykker – sprøde og lækre

image image

Lige i tid til du kan bage pampas stykkerne i weekenden. Det tager nemlig lidt tid, da der først skal laves en rugsurdej og selve dejen skal hæve natten over. Men resultatet er ventetiden værd. Pampas stykkerne bliver sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. De smager intet mindre end fantastisk. Jeg laver gerne en dobbelt portion.

På dag 1 skal rugsurdejen startes. Kom 1 dl vand, 80 gram rugmel og et stykke gær på størrelse med en ært i. Lad skålen stå på køkkenbordet.

På dag 2 tilsætter du yderligere 1 dl vand og 80 gram rugmel.

På dag 3 kan surdejen bruges og du kan gå igang med pampas stykkerne.

 

Opskrift på Pampasstykker

10-12 stykker
10 gram gær
6 dl lunken vand
100 gram rugsurdej
1 spsk groft salt
1 spsk olie
3 spsk mørk sirup
100 gram græskarkerner

50 gram rugmel
400 gram fuldkornsdurrummel
300-400 gram hvedemel

 

Rør gæret ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie, sirup, græskarkerner og surdejen. Miks godt. Tilsæt herefter de 3 typer mel. Afslut med hvedemel. Ælt dejen godt igennem og kom den i en skål smurt med olie. Dæk med film og kom skålen i køleskabet og lad den blive der natten over.

image

 

Drys mel udover bordet og vip dejen ud af skålen. Form dejen til en forkant og tryk den flad. Del i 10-12 stykker alt efter hvor store pampas stykket du ønsker. Kom stykkerne på et stykke bagepapir (bagepladen skal varmes i ovnen), drys durummel over og lad dem hæve i en lille time.
Varm ovn og bageplade op til 220 grader. Træk bagepapiret over på bagepladen og bag i cirka 12 minutter.

image

Jeg har lavet pampas styrkerne ud fra to forskellige opskrifter. Dem finder du HER og HER.

 

Find opskrift på // Grydebrød med sprød skorpe // Thailandske kokos pandekager // Kæmpe cookies med karamelfyld // Trekantet sandwichbrød //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 sjove blogs du skal læse