Tæl til 10 inden du deler… – Nanna Pretzmann
Når man er ved at revne af stolthed

Tæl til 10 inden du deler…

image imageDen anden dag delte flere Facebook venner et opslag på Facebook – et opråb fra en “bekymret borger”, som havde set 5 forladte dagplejebørn ved en stærkt trafikeret vej. Der gik ikke mange minutter før en meget hadsk lynchstemningen bredte sig og kommentarerne væltede ind. For hvad fanden havde den dagplejemor dog gang i? Det endte da også med, at folk som så opslaget valgte den gammeldags metoden og greb knoglen, for at ringe til kommunen og dele sim bekymring.

Jeg må til fulde indrømme, at jeg også tænkte hvad fanden har du gang i, blot istedet om manden, som smed billederne op med den sædvanlige del, del, del. For med en bekymring som denne hvorfor så ikke tage hesten til truget?! Altså bekymring til kommunen that is. Hvorfor alverden slå det op på Facebook? En like jagt? Opmærksom? Eller måske noget helt andet?

Faktum er i hvert fald, at det virker ganske usmageligt, for mig i hvert fald, at sidde bag et vindue på den anden side af gaden og herefter udstille situationen til offentlig rettergang på Facebook. Hvis man vitterligt er bekymret og bange for børnenes sikkerhed og ve og vel, så griber man vel ind? Stikker en finger i jorden og tager temperaturen på situationen? Går over til børnene og sikre sig de ikke løber på vejen. Man skynder sig da forhåbentlig ikke at hive mobilos op ad baglommen, knibser løs og bruger tiden på en “jeg er så chokeret over at have set 5 forladte børn i en klapvogn” agtig status på Facebook. Eller gør man?

Hvad der egentlig er sket, kan jeg (ligesom alle andre) kun gisne om, da forklaringerne fra diverse vidner er i hver sin grøft. Men helt ærligt så synes jeg tendens med delinger på Facebook har taget overhånd. Hvornår blev den helt almindelige og gennemsnitlige Facebook bruger både politi og dommer over andre?! Hvorfor blev det okay at kaste andre for løverne og skabe lynchstemning (ud fra en side af sagen)?

Så hvor vil jeg egentlig hen med alt det her? Umiddelbart tænker jeg – hiv de kritiske briller frem fra gemmeren og tæl til 10 (måske 20) inden der deles…

 

4 kommentarer

 • Maria

  ENIG!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Skrev hun og delte selv det famøse billede 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Han siger at børnene var alene i 10 min. Dvs han har ladet børn i fare i 10 min uden at handle.

  Dp mor og vidner har en anden historie. Men fra fotografens side er der vel en tilståelsessag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man er ved at revne af stolthed