Vi trækker stikket og flytter ud på Lars Tyndskids mark – Nanna Pretzmann
Lillesøster er møgirriterende og højt elsket

Vi trækker stikket og flytter ud på Lars Tyndskids mark

image

Det var ærlig talt mine allerførste tanker, da jeg så Søren Ryges dokumentar “Mor, far og børn”. Programmet er om den mest fantastisk og meget anderledes familie med fire børn. Familien har en lille gård, som de driver. Børnene er altid hos dem. Og nu til det helt vilde. Børnene har aldrig set hverken TV eller Ipad og ej heller smagt slik. Den ældste er altså 6 år og ja det er i Danmark. Familien går altid i bare fødder og moderens strik.

Lyder det som for meget af det gode? Da vi sad og så programmet så var det bare slet ikke tilfældet. Jeg fik den varmest følelse i kroppen af dem og havde bare lyst til at trække stikket og gøre dem kunsten efter. De virkede så harmoniske og lykkelige og livet virkede bare mere simpelt. Back to basic uden materialisme og stress.

Men helt ærligt er det så helt realistisk. Er jeg typen der kunne have fødderne kong Hans udenfor i november? Nej det tror jeg sgu helt ærligt ikke. Og tænk sig ikke at kunne krybe sammen under et loddent tæppe med en slikskål og se Netflix? Nej der er jeg vist for magelig. Men kunne jeg tænke mig at vi ændrede livstil og normer hen imod mere nærværd, mere enkelthed og mindre materialisme, så ja. Der er jeg med også selvom jeg ofte spænder ben i min egen materialisme. Jeg prøver virkelig og failer ofte big time. Jeg må da også indrømme, at jeg fløj direkte på Boligsiden.dk og ledte efter et gammelt bindingsværkshus, hvor vi kunne blive selvforsynende. Et tv kunne vi nu også sagtens undvære og så bare beholde Netflix, MinBio og Tv2play. Haha eller måske bare en af dem. Helt sikkert er det i hvert fald at vi allerede har taget de første spæde skridt til en anderledes hverdag med mig som hjemmegående.

I kan se dokumentaren HER. Har i allerede set den, så vil jeg da gerne høre jeres tanker?!

 

 

 

2 kommentarer

  • Jeg har hørt en del om udsendelsen, så må nok snart ses den på min pc;). Jeg ville bestemt også gerne have mere tid og være mere mim egen lykkes smed, men derfra og så til selvforsynende bonderøv er langt. Især da jeg elsker at bo i byen og de bekvemmeligheder jeg har i mit liv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nanna. Dejligt indlæg! Jeg kan så godt følge dine tanker om programmet. Det virkede bare så rigtigt på mange måder! Både mht menneske- og børnesyn og naturligheden. Jeg drømmer mig også derud, men ville også klart skulle finde en balance mellem at leve i overensstemmelse med naturen og at leve mere moderne. Jeg har skrevet om det her: http://lilleloeg.dk/2016/02/11/hvor-simpelt-er-liv/

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lillesøster er møgirriterende og højt elsket