7 tips til dig, der skal have tvillinger – Nanna Pretzmann
En omgang Jelly Bean spisning

7 tips til dig, der skal have tvillinger

 

image

Jeg får rigtig ofte mails og beskeder med spørgsmål til udstyr og vogn valg, når man har vundet i jackpot og venter sig tvillinger. Jeg vil selvfølgelig gerne dele vores erfaring og bedste tips, så det er der kommet dette lille skriv ud af 🙂

 1. Det ultimative bedste køb vi gjorde os var en Babyjogger City mini double. I starten havde vi barnevognskasser deri og da de blev for små eller ungerne for store om man vil, så havde vi blot køreposer i klapvognen istedet. Vognen var og er fantastisk fordi den er så let at slå sammen og komme i bilen. Den vejer ingenting. Den fylder heller ingenting og det er faktisk muligt at komme rundt i helt almindelige butikker med den. Vi har også haft den med på utallige rejser (i rejsetasken) og den er en sand rejsekammerat.
 2. En sansegynge. Nøj hvor havde vi meget glæde af den, da tvillingerne var små. Vi satte den op i stuen og de vuggende bevægelser kunne altid få pigerne til at sove eller underholde, når jeg virkelig havde brug for en fri hånd.
 3. Synkroniser. For os fungerede det hurtigt og let at synkronisere bebserne – altså så de spiste og sov nogenlunde samtidig. Det skyldes nok allermest at vi brugte den første tid på neonatal, hvor et skema styrede madplanen, for at sikre de tog nok på. Hvis pigernes synkronisering kørte skævt og de sov forskudt af hinanden var jeg ærligt ved at gå til af træthed, for det betød jo at der altid var en vågen (dag og nat).
 4. Lad være med at stresse over det huslige. Husk og nyd tiden. Duft til babynakker og sov fælleslurer. Den kommer ikke igen og det kan jeg love dig at vasketøjet gør. Faktisk render det ingen steder (desværre!).
 5. Dette lyder måske fjollet, men ved fodring tid, så sad jeg altid i sofaen og ofte faldt pigerne i søvn på mig. Her var det helt genialt, når jeg havde husket at tage drikkelse (og chokolade) og fjernbetjeningen med i nå-afstand. Så betød det nemlig bare sofa hygge med to sovende babyer på mig. Fantastisk!
 6. Hav massere af stofbleer og ha’ altid en inden for rækkevidde. Vi brugte et utal af stofbleer. Faktisk så latterligt mange, at man skulle tro at det var løgn. Den ene var så også en gylper.
 7. Det er super rart at snakke med andre tvillingemødre. Kender du ikke nogen, så vil jeg anbefale to tvillinge grupper på Facebook, som du skulle se og få meldt dig ind i. “Skønne tvillingemødre” og “tvillingegruppen”. Her finder du massere af gode råd og tips fra andre i samme båd.

 

Læs også // 15 positive ting ved at få tvillinger // mine tvillingers guldkorn // 6 tips til sovende tvillinger //

9 kommentarer

 • Sjovt at læse – jeg har mine 10 tips omkring samme her: http://www.familiefletninger.dk/10-af-mine-bedste-tips-naar-man-faar-tvillinger/

  Hilsen
  Dorte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sjovt at læse den – ret forskellige ting vi har listet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Berit

   Synkronisering, gåture, tvillingemødregruppe, Ez2nurse ammepude (et must til dobbeltamning) og så var vi vildt glade for to mini-sækkestole, som både blev brugt ifm amning og til at de små pus kunne ligge i i løbet af dagen.
   Fjernbetjening, mobil, vand og mad var også inden for rækkevidde ifm amning i sofaen (som jeg i bogstaveligste forstand besad i flere måneder ;-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh ja det er en super pude 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  For os har de bedste ting været:

  Singlebarnevogn til børnene var 4-5 mdr. De havde nærhed og tryghed ved hinanden. Vi fyldte ikke hele fortorvet og træk os al den opmærksomhed som tvillinger tiltrækker. Og den er senere bliver brugt til sovevogn til den ene. Vi har altså 2 singlevogne. Så nu hvor de er større så kan de sove lur hver for sig.

  Slyngevugger! Det er for os det bedste til alle børn, singletons som flerlinger.

  Samsovning – tryg start på livet for både forældre og børn.

  Unisex tøj eller bare tøj som ikke genere at give det ene eller andet køn på. Vi har en pige og dreng og i en travl hverdag med 4 børn, så er det mindste man gider at bruge tid på er hvad farve dragten har.

  Stofbleer på numsen og ikke papir – eller plastik som dem folk køber i supermarked jo er. Så skønt bare at kunne vaske og ikke skulle forbruge helt vildt for det er rigtig mange bleer når man har tvillinger. Godt for barnenumserne og godt for miljøet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi lovede hinanden, ikke at gå hver til sit inden for de første 3 år! Vi vidste det ville blive hårdt. Vi er/ var ikke i nærheden af, at hver til sit. MEN det gjorde, at vi sammen havde et fællesprojekt, som vi skulle have til at fungere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi lovede hinanden, ikke at gå hver til sit inden for de første 3 år! Vi vidste det ville blive hårdt. Vi er/ var ikke i nærheden af, at hver til sit. MEN det gjorde, at vi sammen havde et fællesprojekt, som vi skulle have til at fungere

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En omgang Jelly Bean spisning