At være hjemmegående er… – Nanna Pretzmann
På familietur med temmelig billig familiebillet

At være hjemmegående er…

  
Fra vores hyggetur i weekenden. Læs mere om den HER 🙂

 • mere givende end jeg nogensinde havde forestillet mig på forhånd. Det er en enormt skøn følelse, at være der og egentlig lære sin børn bedre at kende, fordi vi altid er sammen. Det er ligesom en helt ny verden, som åbner sig, hvor vi lige skal lære hinanden at kende sådan helt til bunds.
 • hårdere end jeg nogensinde havde forestillet mig. Hårdt i den forstand, at man altid er på. Der er altid en der skal have hjælp, mad eller et kram. I løbet af en dag har man ikke mange minutter for sig selv. Ikke engang på lokummet. 
 • en tilstand, hvor jeg føler mig enormt priviligeret over at kunne tilpasse og tilrettelægge vores hverdag efter behov og lyst. 
 • jeg trættere end før. De unger kører mig sgu død. Ærligt, når vi kommer til aften er jeg som en ballon luften er gået af. Det havde jeg nok ikke set komme. Altså hvor hårdt det egentlig kan være. Det er jo bare børn?! Og endda mine egne 😛 Men ikke desto mindre føler jeg drænet ved aftenstid.
 • Tabubelagt og folk kigger altså lidt skævt, når jeg fortæller hvad jeg laver. Det irritere mig, men jeg kan ikke lade være med at føle mig lidt akavet i det øjeblik, hvor samtalen går i stå og jeg bliver betragtet, imens jeg svarer at jeg er hjemme med guldklumperne. Jeg ved, at det er det rigtige valg for os, men jeg orker ikke at skulle “forklare mig” altid. Det er i min verden helt naturligt at ville tilbringe mest muligt tid med sit yngel.
 • jeg udfordret på alle mulige plan. Min tålmodighed, min opfindsomhed og min evne til at kunne opfylde forskellige behov hos vidt forskellige børn på en og samme tid. Jeg lærer noget nyt hver dag pt.
 • det ikke lykkedes mig at få en fælles middagslur med ungerne endnu. Det vil og må jeg altså prøve. 

Må gerne fortsættes 🙂

7 kommentarer

 • Lena

  Hahahaha. Du har bare så ret 😉
  I søndags tog min mand på tur med vores twins på knap 3 år, for at give mig en ‘fridag’. Det var helt skønt at se, da de kom hjem kl. 19, at han var helt askegrå i ansigtet og flad efter en skøn og hård dag 😉 sådan føler jeg mig nemlig tit i hverdagen 😉 han nåede også lige at sige : alt respekt Til de seje hjemmegående 🙂
  Jeg bliver også en smule provokeret, når folk får sagt noget alla: du går jo bare hjemme…. Det er så meget mere end det. Det er skønt, men også benhårdt, men synes jeg bliver bedre og bedre til det 🙂
  Tak for en skøn blok 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alt respekt for de hjemmegående. Det er måske et dumt ord, måske det skulle hedde fuldtidsmødre istedet. Jeg følte det i hvert fald som noget lettere, at gå fra barsel på arbejde, i arbejdstiden altså. For når man først har fri er der jo frygtelig meget, der skal nåes på ingen tid.

  Kh.
  Anne-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er lidt et dumt ord, for der lyder som om man intet laver 😀 Helt enig med arbejde og i er det er super stressende at nå det huslige på få timer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har altid sagt, at mødre der er fuldtid derhjemme, må være særligt velsignede. Efter barsel med vores trillinger, var det “a piece of cake”, at komme på arbejde igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 😀 Sjovt og genkendeligt indlæg. Jeg havde også min mindste hjemme til hun var 3 år. Har ydeligere 2 børn hvor den mindste havde en deltids børnehaveplads og den store i skole. Ved siden af drev/driver jeg en webshop (Faktorfobi.dk) Det var p…. hårdt. Når hun sov, arbjdede jeg for fulde gardiner 😀
  Respekt til dig og jeg LOVER dig at du aldrig kommer til at fortryde det valg du har truffet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På familietur med temmelig billig familiebillet