Opskrift på hjemmelavet modellervoks – billigt, nemt og hurtigt – Nanna Pretzmann
Pampas stykker - sprøde og lækre

Opskrift på hjemmelavet modellervoks – billigt, nemt og hurtigt

Hjemmelavet modellervoks Hjemmelavet modellervoksHjemmelavet modellervoksJeg var altså ikke klar over at man super let kan lave modellervoks selv. Altså lige indtil at det gik op for mig, at det modellervoks jeg sammen med mine unger sidder og trykker på, oppe i deres børnehave, altså er 100% hjemmelavet af pædagogerne. Det er både billigere og så ved de hvad der er i, så selvom ungerne får lyst til at smage (og det gør de jo!), så sker der altså absolut intet ved det. Og ingredienser er altså også nogen vi altid har i skabene herhjemme!
Skide smart tænkte jeg og nu har vi altså også hjemmelavet modellervoks i hytten. Det tog en 10 minutter at lave og det er virkelig let. Så let at vi ofte laver det og ikke køber modellervoks mere.

OBS -Modellervoksen på billederne er lavet med pastafarve og det giver stærkere farver end frugtfarve.

Og jeg har lavet mig fortælle at dejen kan bages, ligesom trylledej, men vi har aldrig prøvet. Gid endelig lyd, hvis du prøver det af..

Opskrift på en portion hjemmelavet modellervoks

2 dl fint salt
5 dl hvedemel
1 tsk olie
5 dl vand
Frugtfarve i forskellige farver (eller pastafarve)

(2 tsk citronsyre kan forlænge holdbarheden, men kan sagtens undlades)

 

Kom alle ingredienser (minus frugtfarve) i en gryde. Varm gryden op og rør rundt. Massen tykner enormt hurtigt og bliver svær at rører i. Tag gryden af varmen og vælt modellervoksen ud på køkkenbordet. Så skal du ælten dejen igen, dele den op (efter hvor mange farver du vil have) og tilsætte frugtfarve/pastafarve. Handsker er en god ide, så du undgår cirkus farvede fingre.

Hjemmelavet modellervoks kan holde sig imellem 1-3 måneder, hvis den opbevares i lufttæt beholder, når den ikke bruges. I børnehaven siger de, at den holder cirka 14 dage, men der er jo også rigtig mange børns hænder (og munde) indenover og farverne bliver blandet en del.

 

Find også opskrift på // Muffins med regnbuefisk // Regnbuemuffins // Mumie muffins // Tusindben af pølsehorn //

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pampas stykker - sprøde og lækre