Opskrift på hjemmelavet modellervoks – billigt, nemt og hurtigt – Nanna Pretzmann
7 tips til dig, der skal have tvillinger

Opskrift på hjemmelavet modellervoks – billigt, nemt og hurtigt

Hjemmelavet modellervoks image image

Jeg var altså ikke klar over at man super let kan lave modellervoks selv. Altså lige indtil at det gik op for mig, at det modellervoks jeg sammen med mine unger sidder og trykker på, oppe i deres børnehave, altså er 100% hjemmelavet af pædagogerne. Det er både billigere og så ved de hvad der er i, så selvom ungerne får lyst til at smage (og det gør de jo!), så sker der altså absolut intet ved det. Skide smart tænkte jeg og nu har vi altså også hjemmelavet modellervoks i hytten. Det tog en 10 minutter at lave og det var virkelig let. Vi havde kun rød og blå frugtfarve på lager, men næste gang skal vi nok have lidt flere farver. Obs farverne bliver en del stærkere med pastafarve.

Og så til endnu en smart ting. Modellervoksen er rent faktisk det samme som trylledej og man kan altså derfor bage figurerne, som man laver, hvis man ønsker det.

Opskrift på en portion hjemmelavet modellervoks (trylledej)

2 dl fint salt
5 dl hvedemel
2 tsk olie
5 dl vand
Frugtfarve i forskellige farver (eller pastafarve)

(2 tsk citronsyre kan forlænge holdbarheden, men kan sagtens undlades)

 

Kom alle ingredienser (minus frugtfarve) i en gryde. Varm gryden op og rør rundt. Massen tykner enormt hurtigt og bliver svær at rører i. Tag gryden af varmen og vælt modellervoksen ud på køkkenbordet. Så skal du ælten dejen igen, dele den op (efter hvor mange farver du vil have) og tilsætte frugtfarve. Handsker er en god ide, så du undgår cirkus farvede fingre.

Hjemmelavet modellervoks kan holde sig imellem 1-3 måneder, hvis den opbevares i lufttæt beholder, når den ikke bruges. I børnehaven siger de, at den holder cirka 14 dage, men der er jo også rigtig mange børnshænder (og munde) indenover og farverne bliver blandet en del.

 

Find også opskrift på // Muffins med regnbuefisk // Regnbuemuffins // Mumie muffins // Tusindben af pølsehorn //

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 tips til dig, der skal have tvillinger