Ja, selvfølgelig kan vi gøre forskel!! – Nanna Pretzmann
De forbandede kønskasser

Ja, selvfølgelig kan vi gøre forskel!!

image

Allerførst må jeg sige tak for inputs – både her og på fjæsen oven på mit kan man gøre forskel på tvillinger indlæg. Det er skønt at høre fra andres synsvinkler og næsetip, når man står overfor hvad der føles som en kæmpe stor beslutning. Den har rumsteret i baghoved og mave længe. Men helt ærligt aner jeg ikke hvorfor det har været så svært. Muligvis fordi jeg stadig, på mit fjerde år, som nogens mor, frygter at tage de forkerte beslutninger og pludselig kan blive enorm usikker midt i alt min selvtillid, som jeg synes kom efter tredje barn. Nuvel der burde jeg slå koldt vand i blodet og indse, at det nok er de færreste forældre, som når igennem forældreskabet uden at tage forkerte beslutninger og begå fejl. Det ville jo være intet mindre end et mirakel. Selvfølgelig skal tingene drøftes og tales igennem, men når beslutningen ligger lige til højrebenet, så behøver man måske ikke at gøre det frygteligt indviklet.

For selvfølgelig kan man gøre forskel på sine tvillinger. De er to helt forskellige individer og hvis vi vil deres bedste, så behandler vi dem heller ikke ens, for det er de jo ganske enkelt ikke. Altså ens. Den ene har ganske enkelt ikke et socialt behov som skal opfyldes. I hvert fald ikke lige nu og nu hvor jeg er erklæret hausfrau, så er der jo ingen praktiske grunde til at hun skal af sted. Hun behøver tid og rummer slet ikke BH, for mange børn og voksne endnu. Det gør hende forvirret og ked af det. Det kan være at det ændre sig om noget tid. Det kan også være at det ikke gør. Indtil videre er beslutningen i hvert fald at give hende den tid hun har brug for. Og de rolige omgivelser, som hun trives og udvikler sig allerbedst i. Så må vi afprøve om legestue eventuelt kunne være noget for hende. Om de sociale behov opstår i en mindre flok med mindre larm og større tryghedsfølelse. Jeg er nu en smule skeptisk, for hun har bare oftest nok i sit eget selskab. Men komme an på en prøve skal det. Hendes søster skal selvfølgelig have lov at fortsætte i BH og beholde de legekammerater, som hun nyder at bruge tid sammen med.

Det her med at være hausfrau og derved have mulighed for at tilpasse sin hverdag efter sine børns behov rocker. Især når man har en trut, som ikke lige matcher kassen for hvordan børn er flest.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De forbandede kønskasser