Lasagne muffins med tre slags ost

Om glæde midt i tragedie

SAM_2002

Den anden var vi på familie shopping og alt imens jeg gik i ulykkelig uvidenhed med dem jeg holder allermest af, så ramte tragedien igen. Bomber sprang og liv blev på et splitsekund revet fra denne jord. Uskyldige mennesker, som sikkert havde en familie ventede på dem blev ramt. Og for hvad? En kamp om religion?

Da vi hørte nyheden var jeg i chok. Både i chok over ondskaben bag og den meningsløshed det for mig er, når uskyldige mennesker bliver en del af en kamp, som bliver trukket over deres hoveder. Det er så frygtelig tæt på og pludselig rammer en frygt mig. For hvilken verden skal vores børn vokse op i? En demokratisk med frihed og retten til selv at forme sit lov vil jeg uden at blinke svare. For det er jo det jeg tror på. Men det er ikke alle der tror på det og det skræmmer mig. Det skræmmer mig, at menneskeliv intet betyder og gerne ofres.

Had avler had og kærlighed avler kærlighed. Det vil jeg så gerne tro på og det gør jeg da også størstedelen af tiden. Men da chokket havde lagt sig, så blev jeg gal. Gal over den frygt og had, som de mennesker skaber i vores verden. Gal over at vi ikke kan leve med hver vores tro, side om side. Hvorfor skal der være en kamp? Men jeg er bange for at det er naivt at tro, at dette kan løses med kærlighed, for jeg tror den anden part er uden for rækkevidde. Men jeg har ikke lyst til at hade, selvom jeg har lyst til at beskytte hvad der er vores. Demokratiet og frihed.

Midt i alt det her stopper jeg op og betragter mine piger. De sidder i deres egen verden. Småsludre, skændes, griner og slås lidt. Fuldstændigt som de plejer. De er aldeles uvidende om hvad der lige er sket og jeg fyldes med en enorm kærlighed og lykke, når jeg betragter dem. Den barnlige lykke og glæde kan bare et eller andet specielt. Jeg får helt klump i halsen og våde øjne, når jeg ser deres umiddelbarhed og den måde, hvor de slet ikke ved at verden kan være ond. Bare det altid kunne være sådan.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lasagne muffins med tre slags ost