Vi er stukket af.. – Nanna Pretzmann
Lækre "Snickers" påskeæg og nøddebrud

Vi er stukket af..

image

I skrivende stund er vi ved at lette fra KBH lufthavn. Vi skal nemlig på påskeferie hos min far i Litauen. Jeg har ikke set ham siden jul. Eller jo altså på Skype, men det tæller jo ikke rigtigt, så jeg glæder mig som et lille barn til fredagsslik. Og nej min far er ikke Litauer. Faktisk er han pæredansk, men bor sammen med sin kæreste, som altså er fra Litauen. Jeg bliver ofte spurgt og har vist aldrig skrevet sammenhængen her på bloggen. Men så ved i det 😛

Morgenen startede lidt stramt ud. Bette måsen har været vågen cirka 729 gange i nat, så ærligt var jeg ikke spor klar til at slå øjnene op, da resten af familiens yngel meldte sig mere end klar til at påbegynde dagen. Men vi blev da klar og kom afsted i så god tid, at vi lige kunne svinge omkring Kvickly og købe nogle af de ting, som mit faderlige ophav savner mest fra DK. Vigtige ting som ristet løg og remulade. Ting som man ikke skænker en tanke i hverdagen, men altså kommer til at savne gevaldigt, når det ikke er inden for umiddelbar rækkevidde.
Inden vi ramte lufthavnen var ungerne allerede trætte, men det gik nogenlunde igennem security bortset fra moderen som åbenbart forsøger at afprøve sine egenskaber som smugler. Eller ærligt så havde jeg altså glemt at jeg havde både en Carmex læbepomade og en håndsprit i bunden af tasken, da den søde dame spurgte om jeg havde nogle væsker med. Nej nej, forsikrede jeg. Det havde jeg bestemt ikke. Maskinen afslørede dog at det ikke var helt sandt og jeg måtte jo med røde kinder bekende at det da vist alligevel var mit happengut hun hev op fra gemmeren. Heldigvis var hun meget sød og synes vist allermest at det var lidt sjovt, at jeg blev en smule befippet.

Boardingen var overstået på et splitsekund og jeg havde da også nået at ånde lettet op og tænke, at vi slap godt fra trætte unger, da et melt down på vaskeægte Bilka maner og med maks volume ramte som et lyn fra en klar himmel. Bette måsen havde ramt sin grænse og var altså edderspændt rasende før hun en tredjedel inde i turen faldt omkuld og snorkboblede til vi landede i KBH. Det er for længst glemt og hun sidder nu glad på fars skød og læser sikkerhedsinstrukser igennem. Den anden totredjedele af trioen har sagt godnat og således har jeg altså fået frie hænder til at forfatte dette lille skriv.
Hvad skal du mon bruge din påskeferie på?
Skønherlig søndag til jer de damer (og herrer) 🙂

2 kommentarer

  • Rigtig god tur. Jeg boede 8 mdr i Vilnius for 15 år siden, hvor jeg arbejdede i mobilselskabet Bite. Byen må have forandret sig en hel del siden da.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre "Snickers" påskeæg og nøddebrud