5 tips til en billigere hverdag med økologi – Nanna Pretzmann
Så har vi booket..

5 tips til en billigere hverdag med økologi


image

Vi forsøger jo at spise økologisk herhjemme. Vi er ikke på 100%, men tæt på. Eller jeg må nok indrømme, at det allermest er min kæphest og at det hos Dan gør lidt ondt i pengepungen. For det er der den ligger. Men han er nu selv begyndt at handle øko – om det så er fordi jeg svinger pisken eller han så småt begynder at se det er vigtigt for både os og jord aner jeg ikke. Jeg håber på det sidste. Men netop det med at det kan gøre lidt ondt i pengepungen, at handle øko hører jeg ofte. Men jeg vil da gerne dele lidt af de fif vi selv bruger, for at få et forholdsvis stramt budget til at strække til økologi 🙂

  1. Handel grønt efter årstidens grønt. Det er langt billigere. Kål og kartofler er ofte rigtig billigt.
  2. Hold 1-2 kødfri dage om ugen, så bliver der plads til økologi til de resterende dage. Vi spiser f.eks. ofte falafler eller risengrød, for det elsker børnene.
  3. Meld dig ind i Facebooksiden “mest økologi for pengene“. Her deles tilbud og tip.
  4. Gå efter tilbud. I mandags handlede jeg i Fakta, som havde 25% på alt økologi. Bilka har den anden søndag i måneden 25% på alt økologi og Føtex har den først lørdag i måneden. Men hold øje, for ikke så længe siden havde Netto for eksempel en dag med 35%, så det bliver mere og mere normalt i flere og flere kæder, at sætte fokus på at øge salg af økologi. På de dage handler jeg basisvarer, som f.eks. mel til flere uger.
  5. Køb datovarer. Jeg køber næsten aldrig kød til fuld pris, men istedet datovarer og kommer det i fryseren. Og vær god til at få ryddet ud i fryseren samt skabe/skuffer. Der er ofte mere i gemmeren end man tro. Engang imellem tømmer jeg skufferne fuldstændigt inden jeg må handle “nyt” igen.

 

Jeg har tidligere skrevet om at spare på madbudgettet HER og generelt på økonomien HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så har vi booket..