Hjemmelavet økologisk burger med hele svineriet – Nanna Pretzmann
En kaloriebombe - Ferrero Roche og Nutella Cheesecake

Hjemmelavet økologisk burger med hele svineriet

Indlægget er sponsoreret

Hjemmelavet burger

Hjemmelavet burgerboller

SAM_2411

Den anden dag var ungerne og jeg jo på visit hos Hanne & Sten, som har det økologiske Friland landbrug Finderupgård. Det kan i læse mere om HER. Jeg ved ikke om i kender Friland produkterne fra køledisken? Det er økologisk kød – både gris og okse i forskellige afskygninger. I min lokale Super Brugs, hvor jeg altså køber det, er de også mærket med Änglamark. Ved at spise økologisk kød er du f.eks. sikker på at dyrene ikke har spist genmodificeret foder.

I dag så skal det handle om øko mad og derfor vil jeg gerne dele vores husstands favorit burger med Friland oksekødsbøf. Det er også lige i tid til at i kan lave det til aftensmad, hvis i skulle blive fristet undervejs. Burgeren er med hjemmebagt bolle, salat, frisk agurk/tomat, hjemmesyltede rødløg og agurker og altså også hjemmelavet ketchup. Ketchupen ser lidt anderledes ud end købevarianten, men den har en naturlig tomatfarve. Opskriften på selve burger bøffen finder i HER, hvor der i øvrigt er rigtig god inspiration og opskrifter til mange forskellige retter. Jeg skal i hvert fald have kigget lidt nærmere på samosaerne og Berliner burgeren, som ser vildt lækker ud. Nu er det også snart grillsæson igen og bøfferne bliver absolut kun bedre af en tur over kul.

Det tager lidt tid at lave tingene selv, men dine smagsløg vil takke dig. Kan du ikke overskue det eller er tiden knap, så kan man selvfølgelig sagtens erstatte med økologiske færdig produkter. Jeg tror dog ikke man kan købe syltede rødløg?! Uden helt at vide det, synes jeg aldrig jeg har set dem på hylderne. Og for at være ærlig smager de fantastiske til en god Friland bøf. Men at lave sylterne er også super hurtigt. Det er det hele nu, så lad dig nu ikke skræmme af, at der er flere opskrifter samlet og det ser lidt langt ud. Det er hurtigere og lettere end det ser ud.

Opskriften giver en stor portion burgerboller, men jeg smider gerne lidt i fryseren, når jeg nu har gang i bageriet alligevel. Hvis du ikke skal bruge så stor en portion er det ganske let lige at halvere opskriften.

Start med at slå dejen op, så kan det hæve imens du sætte ketchuppet over. Ketchuppen passe sig selv, imens du laver syltede rødløg og agurker.

Opskrift på hjemmelavet ketchup

500 gram blommetomater (skåret i grove tern)

1 æble (skåret i tern uden kernehus)

1 spsk olie

1 løg (skåret i tern)

2 fed hvidløg (skåret groft)

50 gram sukker

2 spsk farin

1 tsk karry

1/2 dl æbleeddike

Salt og friskkværnet peber
Ketchupen blendes til sidst, så bare skær ingredienserne groft.

Varm olien og sauter løg og hvidløg let. Tilsæt sukker, farin og karry – lad det karamelisere inden du tilsætter tomat, æble og æbleeddike. Lad det koge sammen i cirka 45 minutter og smag til med salt og peber. Jeg brugte en stavblender til at blende massen til en pure. Efterfølgende sigtede jeg den gennem en sigte, for at tage kerne osv. 

Kom i skoldede rene glas og opbevare på køl.

Ketchuppen kan minimum holde sig i 2 uger efter den er åbnet. Et par uger længere, hvis uåbnet.

 

Opskrift på syltede rødløg

3 store rødløg 

5 dl eddike

50 gram sukker

1 tsk sorte peberkorn

3-4 laurbærblade

1 dusk dild


Skær rødløgene i tynde skiver. Rør eddike og sukker sammen indtil sukkeret er opløst. Tilsæt peber, laurbærblade og fuld. Skold et glas, tilsæt løg og hæld lagen over. Kan spises efter et par timer, men er allerbedst når den har stået natten over. Der har lagen fået den skønneste pinke farve.

Skal på køl, hvor de snildt kan holde sig et par uger.

Opskrift på agurkesalat

1 agurk i tynde skiver

1 dl vand

1 dl eddike

1/2 dl sukker

1 tsk salt

Peber

Hæld eddike, vand og sukker sammen og rør indtil sukker er opløst. Tilsæt salt og et par kværn peber. Skold et glas og kom agurk skiverne i. Hæld væden over.

Kan spises med det sammen, men gør sig bedst, når det har trukket nogle timer.

Holder sig minimum et par uger i køleskabet.

 

Opskrift på burgerboller 

14 burgerboller 

25 gram gær

5 dl lunken vand

50 gram sukker

850-900 g hvedemel

75 gram smør

3 tsk havsalt

Sesamfrø til at drysse ovenpå

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve en times tid.

Del dejen i 14 boller. Hold god afstand. Jeg brugte to bageplader til de 14 boller. Pensl med vand og drys sesamfrø ud over. Lad bollerne hæve en halv time. Tryk dem flade og lad dem hæve endnu en time.

Så er det tid til at bage dem i cirka 10-12 minutter ved 220 grader.

 

Når burgerbollerne er i ovnen er det tid til at stege dine Friland bøffer. Det hele sættes på bordet, så kan alle kreere burgere efter smag.

 

Hvis du kunne tænke dig at se lidt mere til økologiske råvarer, så holder der hvert år økologisk høstmarked på forskellige gårde rundt omkring i landet. I år er det 3-4 september. Du kan læse mere om det hos Friland HER, hvor du også kan finde en gård nær dig og tilmelde dig en påmindelse, når tiden nærmer sig. Det har jeg allerede gjort 🙂

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En kaloriebombe - Ferrero Roche og Nutella Cheesecake