Muuuhligvis verdens hyggeligste dag.. – Nanna Pretzmann
Nogle gange er det bare så svært

Muuuhligvis verdens hyggeligste dag..

Indlægget er sponsoreret

SAM_2308

SAM_2327

Dem af jer, som læser med, sådan på fast basis ved at jeg har en forkærlighed for økologi. Det har jeg, fordi at jeg tror på, at det er bedre for os og vores jord og begge dele vil jeg gerne passe på. Jeg har tidligere skrevet lidt om hvordan man får inkorporeret økologi i sin hverdag på billigste vis. Læs det f.eks. HER. Da Friland økologi spurgte om vi kunne tænke os at besøge en af deres gårde tog det mig ikke mange sekunder at takke ja. Økologi og muligheden for at tage mine tøse piger med ud og se dyrene på tætteste hold var i min optik ren win/win. Jeg er jo selv vokset op på landet. Godt nok kun på et nedlagt landbrug, men mange nogle af mine klassekammerater boede på gårde og min farfar drev da også en svinefarm, da jeg var barn. På den måde falder det med dyr og hvor tingene kommer fra jo fuldstændigt naturligt. Mine piger vokser op i byen, godtnok en bette en, men det er trodsalt en by og de har altså ingen bedsteforældre med landbrug. Derfor tænker jeg også, udover at de synes det med dyr er skide skægt, også at det er enormt lærerigt at se hvor tingene kommer fra og ikke kun fra køledisk perspektiv.

Derfor greb jeg chancen og inviterede verdens allerbedste mormor med til en tur med rigtig tøsehygge. Udover det havde jeg også tænkt den praktiske tanke at et besøg med tre børn nok ikke ville afføde mange billeder til bloggen uden en hjælpende hånd. Der havde jeg helt ret. Til trods for det ene barn startede med højlydt at brokke sig over lugten af ko og demonstrativt holde sig for næsen (oh yes på rigtig diva maner), så gik der ikke længe før de løb i hver sin retning. Det fortsatte under hele besøget. Dyr, maskiner og omgivelserne var alt for spændene til at stå stille mere end 2 sekunder ad gangen.

SAM_2323

SAM_2356

Steen og Hanne, som vi var så heldige at besøge, driver Finderupgård, som har både økologisk malkekvæg og kødkvæg. Derfor var pigerne så heldige at opleve både mælk, som blev malket (øjne så store, som the kopper havde de, siger jeg jer). Men også at hilse på alle de små kalve og store kødkvæg var en stor oplevelse for dem. Steen og Hanne fortalte lystigt om landbruget undervejs og både pigerne, mig og mormor synes det var ret spændene. Der var ingen tvivl om det var en landmand (og kone), som gik op i deres besætning og deres ve og vel.

SAM_2355

Tilbage til det med økologi, så handler det jo i bund og grund om at producere på en måde, hvor man sætter mindst muligt aftryk. Det ved at forsøge at opretholde de naturlige balancer. Både i kroppen og vores omgivelser. På marken bruges f.eks. ikke kunstgødning og der bruges ikke kemiske stoffer, som kan påvirker grundvandet. Der lægges vægt på dyrenes naturlige adfærd og de har derfor mere plads og generelt bedre muligheder for at færdes ude. Hvis du er nysgerrig og gerne vil vide mere, så kan du læse Frilands 10 gode grunde til økologi HER.

SAM_2343 SAM_2353

Hvis i også kunne tænke jer at besøge en af Frilands gårdene, så er der rig mulighed. De har lige afholdt øko dag med dansende køer i søndags, men kunne i tænke jer at besøge en svinefarm, så er der faktisk Sofari d. 29 maj. Det skal vi helt klart til og jeg kan se, at vi har en landmand lige i nabolaget. Du kan se mere om arrangementet og finde gårde HER. Det er i øvrigt helt gratis 🙂 Hvis du, som mig, godt kan bruge en reminder, når vi nærmer os, så kan du få besked på SMS. Tilmeld dig på forsiden HER.

Indlægget er sponsoreret, men ord og holdninger er som altid mine egne. Det var sådan en fantastisk dag, så jeg håber i tager ungerne i hånden og gør os kunsten efter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nogle gange er det bare så svært