Status: 4 måneder som hjemmegående – Nanna Pretzmann
BR legetøj og en konkurrence

Status: 4 måneder som hjemmegående

hjemmegående mor

Lad mig starte med at sige, at det har været for vild en oplevelse, det her, med at blive hjemmegående. En rutsjebanetur uden lige med følelserne udenpå tøjet. Jeg har grædt, skældt ud og været frustreret – mest inden vi tog beslutningen – men altså også efter, for sådan tre bavianer kan altså trække tænder ud. Eller mine kan i hvert fald. Mine bedste intentioner kan falde fuldstændig til jorden og jeg kan brøle som en idiot.

Men tilbage til det med beslutningen om at blive hjemmegående. Inden jeg tog vi tog en fælles beslutning om, at jeg skulle være hjemme med troldene, så følte jeg mig forkert. Jeg prøvede at passe ind i noget, som lå så langt fra min natur, at det gjorde ondt i maven og hjertet. Faktisk hele tiden. Jeg var, hånden på hjertet, ulykkelig helt ind i knoglerne over den måde vores hverdag fungere på. Jeg kunne næsten ikke holde ud at være i min krop og det føltes, hver dag, som om jeg gjorde vold på mig selv. Det har ændret sig fuldstændig. Jeg føler mig som verdens rigeste, selvom vi nok aldrig har haft strammere økonomi. Alting kan ikke gøres op i penge og materielle goder og selvom jeg stadig kan falde i svimer om de nyeste Ganni eller Stine Goya items, så ved jeg godt, at det ikke er det, som er vigtigt når det kommer til stykket. Det vigtigste er os og at vi får det til at fungere som familie. Og at kærligheden ikke at glemme. Til børnene, os selv og hinanden. At vi skaber trygge rammer, hvor børnene føler sig elsket. En stabil base. Det er mit job p.t. Det er selvfølgelig alle forældres job, men jeg er så heldig at kunne fokusere udelukkende på det og det fungere så godt for os.

Det er rocker hårdt, det hårdeste job jeg har haft til dato og når vi kommer til aften falder jeg ofte om, som en død sild. Og ja jeg kalder det altså et job, selvom det måske nok ikke er ofte at bossen ikke engang har toiletpause i fred. Men det er også langt det bedste job, for de små væsener gør det hele det værd. At føle det bånd til ungerne, som kun er blevet stærkere, af at vi lever i nuet med dem, har tid og overskud og kan fokusere på dem uden en fod på vej ud af døren. Det er den skønneste følelse i hele verden og jeg føler mig så heldig ved, at have muligheden, for at få den tid med dem. Den kommer jo aldrig igen.

Noget jeg over de sidste mdr, siden Go’ Morgen DK ringede,  har fundet ud af, er selvfølgelig at der er massere af fordomme. Det overraskende mig egentlig ikke. Det, som overraskede mig, var alle dem, som har det på samme måde som mig. Mig, som oprigtigt troede, at jeg var helt alene og følte mig så forkert. Helt som om jeg var landet på den forkerte planet. Det var og er jeg jo slet ikke. Hvis du går og leger med tanken, så kan jeg kun anbefale at finde gruppen “de moderne hjemmegående” på Facebook. Der er altså et stort fælleskab af kvinder, som enten går hjemme eller overvejer det. Det betyder også at gruppen er stoppet til randen med gode råd – både til budget planlægning, madplaner og måder at tjene ekstra på. Faktisk alt hvad man kunne have brug for af gode råd. Ofte hører jeg at økonomien spænder ben og det kræver/krævede da også nogle omlægninger for vores vedkommende og en lille nebengesjæft er jo ikke helt ad vejen.

Det var vist et lille sidespor. For at opsummere må jeg sige, at det valg vi har taget har vist sig på alle leder og kanter, at være det helt rigtige for vores lille familie. Jeg vil også gerne lige understrege at jeg altså ikke dømmer andre, som vælger anderledes end os. Det her med at være hjemmegående er så personligt et valg og følelserne hænger jo virkelig udenpå, når det kommer til de valg vi tager for vores børn og det eneste der ved om valgene er rigtige er en selv og ens familie.

P.s. Tidligere idag delte jeg et lille indlæg om BR legetøj. I indlægget kan i VINDE BR LEGETØJ 🙂


Links til relevante indlæg // Hvordan får man råd // Madbudgettet // Måder at tjene ekstra på // Hvordan tjener man penge på at blogge // At være hjemmegående er.. //

 

3 kommentarer

 • Dejligt at læse. Altså undtagen når det er hårdt 😉 Men fedt, at du har fundet ligesindede, og at I er glade 🙂 Jeg synes stadig, at I er topseje <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Jelena, du er altid så sød 😀 Jeg håber det går godt med Magic Robes.. Jeg har sendt en stemme din vej i “børn i byen” pris tingen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har simpelthen så meget respekt for din prioritering og dit valg af “arbejde”…. Jeg synes, det er såååå sejt – og er sikker på det er en kæmpe gave for dine børn. Jeg arbejder med børn der dagligt afleveres mange timer – og har så få timer sammen med deres forældre…. Hold da op – hvor går både børn og forældre bare glip af meget sammen… Jeg håber virkelig udviklingen ændrer sig i vores samfund – så der kommer flere af din slags…. Håber det så inderligt for de små og lidt større pus’s skyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BR legetøj og en konkurrence